Skocz do zawartości
aleksander!

Jaki DVD do komputera?

Rekomendowane odpowiedzi

i ten nastepca podobno niewarty kasy... ta toshiba (M1712) to jeden z lepszych napedow dvd, lecz juz chyba nie do kupienia w sklepach...

ja mam asusa e616p1 i co moge powiedziec o nim, to ze:

- jest dosyc glosny (szczegolnie wczoraj na jakies plycie dolaczonej do gazety tak chrobotal)

- dosyc dziwnie zamyka sie w nim tacka (lekko sie przechyla w lewo i potem wchodzi do srodka)

- przy kopiowaniu cd jest wolniejszy od mojej nagrywarki

- dobrze czyta porysowane/uszkodzone cd (ale gorzej np. niz moja nagrywarka lg 48/24/48)

- czyta bez problemu plytki nagrane z nagrywary dvd

- swietnie zdejmuje zabezpieczenia z cd (sprawdzone przy zgrywaniu oryginalnego painkillera do iso - zapis maxymalnie odbywal sie z predkoscia x46)

- pomimo zabezpieczen dotyczacej zmiany regionow latwo ja ominac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie.. combo sie nie oplaca.. lepiej kupic oddzielnie dvd i cdrw a cena bedzie podobna... a tak na marginesie.. mam od 3 lat dvd lg i nigdy nie mialem z nim problemow... wlacznie z tym ze czyta mi plytki nagrywane w nagrywarce dvd przyslanej z australi :P

aha.. poszukaj sobie na www.cdrinfo.pl testow roznych dvd i combo :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja miałem Pionniera po dwóch latach sie zej***. Teraz mam Toshibe też 17xx i naprawde jest to porządne DVD.

Poza tym że kłoci sie z moim LiteonemCDRW 48X(nie moge mieć ich razem na taśmie). :oops:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pomimo zabezpieczen dotyczacej zmiany regionow latwo ja ominac

No właśnie..., Jak się zdejmuje blokadę regionalną z DVD? Jest d otego jakiś program czy może trzeba wgrać specjalne Firmware ?

blokade sciagasz albo progsami (przewaznie platne),lub IMHO prosciej wgrac firmwere juz bez blokady regionu :wink:

co do napedu DVD to ja ostatnio kupilem polrocznego SONY DDU 1621 za 65zl na allegro i chodzi jak zloto :D

tu troszke naplodzilem na ten temat - http://forum.oc-serwis.pl/viewtopic.php?t=2055 :wink:

tutaj sa firmwery rowniez z "region free" dla wielu napedow - http://etna.rpc1.org/mt/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pomimo zabezpieczen dotyczacej zmiany regionow latwo ja ominac

No właśnie..., Jak się zdejmuje blokadę regionalną z DVD? Jest d otego jakiś program czy może trzeba wgrać specjalne Firmware ?

kup dvd liteona jest rullez wtedy zmieniasz sobie rpc ltnflashem:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi