aleksander! Opublikowano 27 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2004 Witam jaki napęd DVD polecacie. Piszcie jakie macie i ogólne wrażenia z użytkowania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeg255 Opublikowano 27 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2004 Ja mam LG i narazie spoko chodzi, nawet jest cichy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 27 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2004 Ja mam Toshibe M1712 i polecam to DVD. Tylko teraz ma on następce o symbolu M1812. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wako Opublikowano 27 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2004 i ten nastepca podobno niewarty kasy... ta toshiba (M1712) to jeden z lepszych napedow dvd, lecz juz chyba nie do kupienia w sklepach... ja mam asusa e616p1 i co moge powiedziec o nim, to ze: - jest dosyc glosny (szczegolnie wczoraj na jakies plycie dolaczonej do gazety tak chrobotal) - dosyc dziwnie zamyka sie w nim tacka (lekko sie przechyla w lewo i potem wchodzi do srodka) - przy kopiowaniu cd jest wolniejszy od mojej nagrywarki - dobrze czyta porysowane/uszkodzone cd (ale gorzej np. niz moja nagrywarka lg 48/24/48) - czyta bez problemu plytki nagrane z nagrywary dvd - swietnie zdejmuje zabezpieczenia z cd (sprawdzone przy zgrywaniu oryginalnego painkillera do iso - zapis maxymalnie odbywal sie z predkoscia x46) - pomimo zabezpieczen dotyczacej zmiany regionow latwo ja ominac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
v1ru5 Opublikowano 27 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2004 a co myślicie o napędach combo, opyla sie kupować takie coś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 27 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2004 nie.. combo sie nie oplaca.. lepiej kupic oddzielnie dvd i cdrw a cena bedzie podobna... a tak na marginesie.. mam od 3 lat dvd lg i nigdy nie mialem z nim problemow... wlacznie z tym ze czyta mi plytki nagrywane w nagrywarce dvd przyslanej z australi :P aha.. poszukaj sobie na www.cdrinfo.pl testow roznych dvd i combo :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lysy747 Opublikowano 27 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2004 Ja mam DVD Lite on 48X i jest strasznie głośny :( nie polecam go nikomu A jeśli chodzi o Combo to sie podobno grzeją. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kapi32 Opublikowano 27 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2004 Ja miałem Pionniera po dwóch latach sie zej***. Teraz mam Toshibe też 17xx i naprawde jest to porządne DVD. Poza tym że kłoci sie z moim LiteonemCDRW 48X(nie moge mieć ich razem na taśmie). :oops: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aleksander! Opublikowano 27 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2004 pomimo zabezpieczen dotyczacej zmiany regionow latwo ja ominac No właśnie..., Jak się zdejmuje blokadę regionalną z DVD? Jest d otego jakiś program czy może trzeba wgrać specjalne Firmware ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 27 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2004 pomimo zabezpieczen dotyczacej zmiany regionow latwo ja ominac No właśnie..., Jak się zdejmuje blokadę regionalną z DVD? Jest d otego jakiś program czy może trzeba wgrać specjalne Firmware ? blokade sciagasz albo progsami (przewaznie platne),lub IMHO prosciej wgrac firmwere juz bez blokady regionu :wink: co do napedu DVD to ja ostatnio kupilem polrocznego SONY DDU 1621 za 65zl na allegro i chodzi jak zloto :D tu troszke naplodzilem na ten temat - http://forum.oc-serwis.pl/viewtopic.php?t=2055 :wink: tutaj sa firmwery rowniez z "region free" dla wielu napedow - http://etna.rpc1.org/mt/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
memorando Opublikowano 27 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2004 pomimo zabezpieczen dotyczacej zmiany regionow latwo ja ominac No właśnie..., Jak się zdejmuje blokadę regionalną z DVD? Jest d otego jakiś program czy może trzeba wgrać specjalne Firmware ? kup dvd liteona jest rullez wtedy zmieniasz sobie rpc ltnflashem:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 27 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2004 pomijajac fakt ze napedy dvd od litka chodza jak wiertarka :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacex Opublikowano 28 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2004 pomijajac fakt ze napedy dvd od litka chodza jak wiertarkaTo fakt, kwestia łożyska a ten, który miałem ostatnio nie czytał płyt ...DVD. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krootki Opublikowano 28 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2004 nie.. combo sie nie oplaca.. lepiej kupic oddzielnie dvd i cdrw a cena bedzie podobna... Heh, zawsze te 50 zł można zaoszczędzić ;) (W ESC jest combo za 175 zł) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...