Skocz do zawartości
Gibi

W jakim sklepie internetowym zakupic kompa?

W jakim sklepie zakupic czesci?  

1 użytkownik zagłosował

1. 1. W jakim sklepie zakupic czesci?

• Inny
      9
    • Proline
      4
    • Sirius
      5
    • Komputronik
      7

Rekomendowane odpowiedzi

Czytalem dwa topici na gorze, mimo wiele sie zmienilo, przede wszystkim czas, mniej wiecej rok.

Chce kupic plyte, procesor, pamiec, karte greficzna. Natomiast nie wiem w jakim sklepie - mniej mi zalezy na cenie, niz na gwarancji - tudzien reklamacji.

W ankiecie umiescilem sklepy, nad ktorymi mysle...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko Barwkomp czyli np. :] http://sklep.tweak.pl

Przerabialem juz i Siriusa i Komputronika (i to na kwoty czesto przekraczajace 5k PLN)- Barwkomp to lepszy kontakt, terminowa wysylka, dobry serwis, rozsadne ceny i duzy asortyment czesci. Czego chciec wiecej?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie powiem Ci gdzie powinienes kupic kompa, ale moge powiedziec gdzie napewno nie powinienes tego robic.Omijaj sklep Komputronik jak najwiekszym lukiem !.Nie bede sie za specjalnie rozpisywal dlaczego tak, ale moge podac pare najwazniejszych rzeczy, ktorymi ten sklep skutecznie mnie do siebie zrazil.

Kazda reklamacja to wykorzystanie maksymalnego limitu dni na serwisowanie jaki podaja w umowie (jakis miesiac bez kompa).Niektorych usterek nie chca/potrafia usunac i odsylaja kompa tak samo niesprawnego jaki dostali - konkretnie od ponad pol roku nie dzialaja mi gniazda usb z przodu obudowy (niby nic waznego, bo w koncu z tylu sa jeszcze 4 sprawne, a 6 gniazd na raz nigdy nie wykorzystuje, ale jak sie na komputer wydaje 4 tysie, to czlowiek chcialby w pelni dzialajaca maszyne).Jezeli ide do nich w tej sprawie, to bardzo dosadnie daja mi do zrozumienia, ze jak juz tak bardzo mi zalezy na tych gniazdach to moga odeslac kompa do serwisu, ale zajmie to minimum 2 tygodnie.Kiedys nawet pogodzilem sie z tym dlugim rozstaniem (i tak byla jakas tam rzecz do wymiany) i dostalem go z tak samo nie dzialajacymi gniazdami usb, a w promocji urwali mi neon przyczepiony wewnatrz obudowy.Oczywiscie przyklejenie wspomnianej "lampki" wiazalo sie z odeslaniem sprzetu do serwisu (czyli kolejne 2 tygodnie).Do karty graficznej, ktora obecnie posiadam, dolaczana byla jakas tam gra (chyba Vietcong, czy cos takiego).Do dzisiaj jej nie zobaczylem, pomimo wielokrotnych interwencji w tej sprawie.Tu juz nawet nie chodzi o jakas badziewna gre, tylko o fakt zbywania mnie jakimis niespelnianymi obietnicami za kazdym razem kiedy sie u nich pojawiam.Wiem, ze wszystkie te opisane rzeczy mozna by zalatwic jak by sie czlowiek uparl, ale niby z jakiej racji ja mam prowadzic wojne ze sklepem, w ktorym zostawilem taka gore pieniedzy ? Jak bym sie sprezyl, to jeszcze nie jedno bym dopisal, ale tak jak wspomnialem na poczatku nie widze takiej potrzeby.Mysle, ze to co jest powinno dac jakis obraz tego sklepu.

p.s. Znajac niektorych ludzi na tym forum pragne dodac (w celu unikniecia niepotrzebnej dyskusji), iz sa to moje przezycia/wrazenia i to, ze Was nie spotkalo to samo wcale nie oznacza, ze nie moze to dotknac Gibi-ego.Jezeli cos takiego zdarzylo sie mi, to moze sie zdarzyc komukolwiek innemu, co w mojej jak najbardziej subiektywnej ocenie dyskwalifikuje ten sklep na starcie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Karuzo, zasada praktycznie _zawsze_ jest taka sama: masz problem z serwisem uderzasz wyzej do szefa serwisu, do osoby odpowiedzialnej za Twoje zamowienie etc.

Ja mialem podobna sytuacje do Twojej (jakies 3 lata temu z moja Elsa GF3Ti500) i dzieki takiemu wlasnie "sposobowi" kontaktu z Komputronikiem wymienili mi karte szybko i bezstresowo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wlasnie wiem, ze zapewne udaloby sie rozwiazywac te problemy tak jak napisales, ale albo nigdy nie moge znalezc na to czasu (jak dla mnie sa ciutke za krotko czynni), albo mam taki stan jak teraz - zerwalem dwa miesiace temu z kobieta i nie moge sie pozbierac.Dlatego wlasnie nie chce mi sie narazie z nimi walczyc.

Tak dlugo czekalem na ten komputer, ktory zlozylem od poczatku do konca z czesci jakie wybralem.Po raz pierwszy jest to idealnie odpowiadajaca mi konfiguracja, ktora bylem w stanie ustawic pod swoim biurkiem.Niby taki komp jak kazdy inny, jednakze ja mam swiadomosc, ze pod moimi stopami spoczywaja dobre 3 miesiace czytania artykulow, testow, porownan, wnioskow wyciaganych na podstawie tego, co udalo mi sie zaobserwowac u innych ludzi, no i oczywiscie miesiace pracy, zeby na niego zarobic, a oni takimi zagrywkami pozbawili mnie calej radosci z tego zakupu.

Chociaz musze powiedziec, ze dziekuje za rade i jak tylko pozbede sie tego smutku po stracie dziewczyny, to pewnie uderze do kogos wyzej i wreszcie to wszystko pozalatwiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od tego jest to forum ;]

[O/T] BTW, nie przejmuj sie _nia_ az tak bardzo- odeszla znaczy nie byliscie sobie "pisani" i ta druga Twoja polowka dopiero na Ciebie czeka... uwierz w to, a bedzie Ci latwiej pogodzic sie ze strata.

A teraz uszy do gory i powalcz z komputronikiem :] Powodzenia!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi