DA VINCI Opublikowano 5 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2003 co powiecie na taki rowerek tez wlasnie chce sobie skombinowac takowego rowerka tylko nie wiem ktory wybrac ? :? Jakby sie sprawowal ten leaderfor wg was ? Lub jaki inny do tej ceny by byl dobry ? (do 1500zl) pelny opis na stronce http://www.amigo-bike.com.pl/leaderfox/kat...ro-classic.html tHx pozdrowka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 5 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2003 Ludzie a kto tu sie zajmuje Trialem (poza Wilczkiem ;)), albo chociaż Dualem????? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 5 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2003 co powiecie na taki rowerek tez wlasnie chce sobie skombinowac takowego rowerka tylko nie wiem ktory wybrac ? :? Jakby sie sprawowal ten leaderfor wg was ? Lub jaki inny do tej ceny by byl dobry ? (do 1500zl) pelny opis na stronce http://www.amigo-bike.com.pl/leaderfox/kat...ro-classic.html tHx pozdrowka Jeżeli chodzi o osprzęt, to Author Basic SX jest prawie cały na Alivio, a tu masz Acerę, czyli poziom niżej (ale akurat w tym przypadku to bardzo duża różnica). Kosztuje ok 1500zł. Jeśli chodzi o ramę, to nie wiem która lepsza. Ludzie a kto tu sie zajmuje Trialem (poza Wilczkiem ), albo chociaż Dualem????? Hmm, a tobie o co znowu chodzi? Ja nie jeżdżę zawodowo, tylko we własnym zakresie. Ale co z tego? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 5 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2003 A gdzie powiedziałem że ma być zawodowo :P. Ja tez jeżdże we własnym zakresie :D. Chce tylko wiedzieć kto lubi Trial albo Dual :D. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sherlock Opublikowano 5 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2003 A gdzie powiedziałem że ma być zawodowo :P. Ja tez jeżdże we własnym zakresie :D. Chce tylko wiedzieć kto lubi Trial albo Dual :D. Ja lubię :D A sam jeżdżę XC, bo do trialu nie mam umiejętności (ledwo stójkę robię :lol: ) a do dualu nie mam sprzętu :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ERQ Opublikowano 5 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2003 Ja myslę o rowerku Treka 4100 za 1399 zł, ma ramke alpha aluminium, którą podobno cieżko zniszczyc :D . W miarę czasu bedzie sie go ulepszac. Oglądał ktos krankeda 5, sciągam go na kaziee i jestem ciekaw czy jest lepszy od "trójki", która najbardziej mi sie podobała Ja mam tego treka i bardzo fajny rowerek... http://republika.pl/donald13/rower1.jpg http://republika.pl/donald13/rower2.jpg Ładnie sie prezentuje ten trek, solidny jest?, jesli tak to zbieramy kase i do sklepu Taa, ładnie się prezentuje, ale kolega cosik tu pozmieniał - czyli koła+hamulce - to wydatek min. 500zł - a za przyzwoite koła plus przyzwoite mechaniczne tarczówki 1000zł (przyzwoite, czyli nawet nie dobre). Jeśli o mnie chodzi, to za kwotę 1400zł lepiej kupić używany rower - wtedy sie kupi całkiem przyzwoity sprzęt, i można wtedy w nim coś ulepszać, wymieniać itp. a nie kupować najtańszy dostępny rower, ale nowy. Aha - ja już raz popełniłem ten błąd, ale nigdy więcej. No, chyba że sie robi max 100km na rok po równym terenie, to wtedy i tak nie ma różnicy (no prawie). Z powodu braku większej ilości gotówki kupiłbym go a potem systematycznie ulepszał. Na bikeboardzie pisali w reckach że ramka ta jest podobno mocna wiec spoko, a potem sie dalej bede kombinował. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 5 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2003 A gdzie powiedziałem że ma być zawodowo :P. Ja tez jeżdże we własnym zakresie :D. Chce tylko wiedzieć kto lubi Trial albo Dual :D. Ja lubię :D A sam jeżdżę XC, bo do trialu nie mam umiejętności (ledwo stójkę robię :lol: ) a do dualu nie mam sprzętu :) Do Trialu to potrzebne sa ćwiczenia i samozaparcie :>. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sherlock Opublikowano 5 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2003 Do Trialu to potrzebne sa ćwiczenia i samozaparcie :>. No nie wiem... wydaje mi się że potrzebna jest wrodzona _dobra_ równowaga... mnie trochę jej brakuje :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 5 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2003 Do Trialu to potrzebne sa ćwiczenia i samozaparcie :>. No nie wiem... wydaje mi się że potrzebna jest wrodzona _dobra_ równowaga... mnie trochę jej brakuje :? Równowagę da się przy odrbinie zawziętości wyćwiczyć bardzo dobrze :]. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 5 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2003 A gdzie powiedziałem że ma być zawodowo :P. Ja tez jeżdże we własnym zakresie :D. Chce tylko wiedzieć kto lubi Trial albo Dual :D. Aa, źle cię zrozumiałem :lol: Jeżdżę głównie XC, kiedy mam możliwość oczywiście. Nie mam zdolności do akrobacji na rowerze, ale coś tam czasem zrobię... Tylko odkąd zmieniłem ramę i mam amortyzator z przodu nie mogę złapac równowagi na tylnym kole - ale wyćwiczę to... Lubię jeździć szybko i wysiłkowo - heh, tylko tu w Wawie ciągle muszę ludzi na drogach rowerowych wyprzedzać :wink: , a po ulicy jeździc nie będę :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sherlock Opublikowano 5 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2003 Równowagę da się przy odrbinie zawziętości wyćwiczyć bardzo dobrze :]. To chyba jeszcze poćwiczę ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skolim Opublikowano 5 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2003 Polecam cwiczenie równowagi, bo naprawde przynosi efekty :) Ja jakis specjalnie uzdolniony nie byłem w tym wzgledzie i nawet ze zwykłą stójką był problemem. Teraz bez problemu utrzymuję sie w miejscu praktycznie dowolnie długo, poprostu zatrzymujesz się łapiesz równowagę i stoisz :) Ze znajomymi mielismy ciekawa zabawe, ktora pozwalała to wyćwiczyć. Zbieralismy sie w kilku na niewielkim kwadratowym placu (gdzies 4x4m), sprawa polegała na tym żeby zablokowac druga osobę tak żeby musiala zejść z roweru albo wyjechac poza kwadrat. Moze nie brzmi imponujaco ;) ale przynosi spore efekty i naprawde jest ubaw. Pozwolilo to wycwiczyć też umiejetnosc skakania w bok do tylu i innych przydatnych bajerów:) Teraz się nie "bawimy" bo każdy wjeżdża do kwadratu i poprostu stoi :D Czy ktoś z osób, ktore bawia sie trialem, zainwestowal w rowerek do tego sportu? Ja sie torszke uczę, ale na zwyklym w miare lekkim rowerku. Jak myslicie da sie na tym czegos nauczyc? Pare rzeczy juz umiem ale nic imponujacego, dla mnie najwiekszym problemem jest ze nie mam sie od kogo uczyc a nie na wszystko da sie samamu wpaść :( Czasami przydał by się ktoś kto podpowie jak dany trick wykonać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ERQ Opublikowano 5 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2003 Ja również preferuje Xc, ale czasem DH jest również przyjemne. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamerek Opublikowano 5 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2003 sounds like - I prefer P4 10Ghz but also like Mac G8 ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 5 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2003 Polecam cwiczenie równowagi, bo naprawde przynosi efekty :) Ja jakis specjalnie uzdolniony nie byłem w tym wzgledzie i nawet ze zwykłą stójką był problemem. Teraz bez problemu utrzymuję sie w miejscu praktycznie dowolnie długo, poprostu zatrzymujesz się łapiesz równowagę i stoisz :) Ze znajomymi mielismy ciekawa zabawe, ktora pozwalała to wyćwiczyć. Zbieralismy sie w kilku na niewielkim kwadratowym placu (gdzies 4x4m), sprawa polegała na tym żeby zablokowac druga osobę tak żeby musiala zejść z roweru albo wyjechac poza kwadrat. Moze nie brzmi imponujaco ;) ale przynosi spore efekty i naprawde jest ubaw. Pozwolilo to wycwiczyć też umiejetnosc skakania w bok do tylu i innych przydatnych bajerów:) Teraz się nie "bawimy" bo każdy wjeżdża do kwadratu i poprostu stoi :D Czy ktoś z osób, ktore bawia sie trialem, zainwestowal w rowerek do tego sportu? Ja sie torszke uczę, ale na zwyklym w miare lekkim rowerku. Jak myslicie da sie na tym czegos nauczyc? Pare rzeczy juz umiem ale nic imponujacego, dla mnie najwiekszym problemem jest ze nie mam sie od kogo uczyc a nie na wszystko da sie samamu wpaść :( Czasami przydał by się ktoś kto podpowie jak dany trick wykonać. Ja zainwestowałem :]. Fotki wkróce :D. A nauczyć się da na zwykłym. Z tym że niektórch rzeczy jest sporo trudniej. BTW polecam www.biketrial.prv.pl. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skolim Opublikowano 5 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2003 Dzieki za linka, pewnie skorzystam :) W porównaniu z innymi "zwykłymi" mój rowerek ma lekko trialową geometrię ramy, mocniej przechyloną w tył. Pomijając amorek, który jak wiadomo przy tym przeszkadza nie jest źle. Niestety mój rower musi być do wszystkiego, bo mnie stać tylko na jeden, ale za to w terenie się naprawde swietnie spisuje i jest bardzo lekki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ERQ Opublikowano 5 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2003 sounds like - I prefer P4 10Ghz but also like Mac G8 ;)Nie jestem nastawiony tylko na jeden rodzaj jazdy, lubie przypływ adrenaliny (DH), a że mam w miare dobrą kondycje to jak najbardziej preferuje również XC. Co to za frajda używac roweru tylko do jednej rzeczy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
opo Opublikowano 28 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2005 Widze ze wszyscy sprzedali rowerki:( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...