Skocz do zawartości
pci

ASRock K7S8X, jaki bios i stery ??

Rekomendowane odpowiedzi

<span style="color:red;">ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ktury</span> bios jest najlepszy do tego mobo ( zmjana napieć, ustawienia timingów mozliwość osjągnięcia wyskokiego fsb, stabilność, itp..)??

I jakei sterowniki zainstalowac, od agp, i dzwiekówki??

I czy opłaca sie instalować sterownik do ide, bo slyszałem ze tylko zmniejsza odczyty??

Mma już to mobo a jutro pewnie przyjdzie mi procek, wiec pytam sie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z tymi ide t osą jazdy, ktosna ecs mierzył to wyiki benchmarków były lepsze z ale transfery i czasu dostępu lepsze bez, więc ja ne używam. jak chcesz żeby lepiej komp chodził to nie instaluj a jak chcesz pcmarki odpalać to instaluj :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bios 2.20a jak do tej pory umozliwial najszybsze ustawienie tej plyty (Timingi;)) , jest nowy BIOs 2.30, moze tez pojawi sie wersja "a".

PS. dwa dni temu ta plyta mi padla ot tak sobie, po prostu sie juz nigdy nie wlaczyla, jade teraz na zastepczej a tamta poszla do serwisu grr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie czy ta płyta automatycznie blokuje pci/agp ??

I mam problem na fsb 333 synchro pamięc procek mam odczyt zaledwie 1800Mb/s co jest tego przyczyną ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak napewno masz synchro to pokombinuj z ustawiniami pamieci a co do agp/pci to wiem ze jakoś to tam jest zablokowane ale dokładnie niewiem czy jest to na stałe czy jakieś mnożniki sie zmnieniają

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...