Crevw Opublikowano 28 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2004 w knoppixie zainstalowanym na twardzielu ustawiałem za duże odświeżanie i monitor po ponownym uruchomieniu nie łyknąl nowych ustawien, juz przy ekranie logowania mam czarny monitorek. Mozna to jakoś zmienić? może przez jakąś komende w lilo, albo modyfikacje jakiegoś pliku via Knopiix z CD, tylko nie mam bladego pojąecia który to może być pliczek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzi Opublikowano 28 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2004 sprobuj ctrl - alt - '-' czy cos takiego... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crevw Opublikowano 28 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2004 kogo? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzi Opublikowano 28 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2004 :D jeszcze raz jak masz juz czarny ekran to nacisnij kombinacje klawiszy ctrl, alt i szary minus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
(D)jur(on) Opublikowano 28 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2004 w katalogu /etc/X11/ jest plik XF86Config. Odnajdz tam wpis odnosnie monitora i popraw odswiezanie. BTW o tematach odswiezania i rozdzielczosci w linuxie to na tym forum bylo baaaaaardzo duzo. Zakladam ze od razu po starcie systemu wlaczaja ci sie Xy wiec aby z nich "wyjsc" nacisnij Ctrl+Alt+Backspace. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crevw Opublikowano 3 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2004 w katalogu /etc/X11/ jest plik XF86Config . Odnajdz tam wpis odnosnie monitora i popraw odswiezanie. BTW o tematach odswiezania i rozdzielczosci w linuxie to na tym forum bylo baaaaaardzo duzo. Zakladam ze od razu po starcie systemu wlaczaja ci sie Xy wiec aby z nich "wyjsc" nacisnij Ctrl+Alt+Backspace. ehh, niewiedza boli.... :/ teraz mam troche inny kłopt ale chyba tez o ten plik chodzi.. że apetyt rośnie w miare jedzenia postanowiłem walnąć Slacka 9.1, instalka poszła bezproblemowo no i przyszedł etap skonfigurowania Xy'ow xf86cfg - mysz, klawa, grafa i monitor - wiec nie powinienem nic spieprzyc (grafe mam na płucie Asus av266, gf2 integrated), ale po zachowaniu konfigu i odpaleniu startx widze ciemność - nie jest to wina zapewne rozdzielczosci bo dioda w monitorze nie przygasa.... wiem że to troche telepatyczne ale ktoś może wie co chodzi? żadnych dodatkowych usług nie dawałem tylko obsługe sieci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...