Chmiel Opublikowano 28 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2004 Problem polega na tym, ze kolory w grze FAR CRY są chore. Jakoś pooczątek gry w ciemnej piwnicy ma tak pokazany, ze zamiast cieni mam jakies jasne kolory. Do tego jak zjadę z jasnością i gamma w dół to pojawiają sie kolorowe latające pixelki na prawie każdym elemencie w tle menu (ta plaża jest jak rozsypane cukierki). Sprzęt: P4 1,8@2,2 (zawsze było ok) ASUS p4c800 karta jak w temacie 512MB DDR Win XP + DX9.0a (albo B) + najnowsze sterowniki z nvidia. W czym moze być problem? Czy jest to podstawa do oddania karty do serwisu ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ulv Opublikowano 28 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2004 Przeinstaluj sterowniki na starsze w najnowszych jest za duzo optymalizacji i innych śmieci. Zainstaluj 53.03 albo 53.16(nie pamiętam dokladnie). Jeżeli na innych grach chodzi ok to raczej ci nie wymienia(tak muśle). Tak że próbuj ze sterami i driverami do płyty głównej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 28 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2004 jak z innymi grami ?? na jakich ustawieniach grasz w farcraya ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dustone Opublikowano 28 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2004 miałem taki problem (cienie były niebieskie) i to była wina sterów z serii 6.xx po zainstalowaniu 53.03 wszystko jest ok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hajmon3 Opublikowano 28 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2004 ciesz sie, ze ci nie dziala. oszczedzisz sobie nerwow "grajac" na tym nedznym 64-bitowcu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chmiel Opublikowano 28 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2004 nie pytam o opinie o karcie ani nie czekam na kąśliwe uwagi, tylko pytam dlaczego może coś nie działać. a kolego - jeżeli jestem "początkującym uczestnikiem" tego forum to nie oznacza ze jestem 14-sto letnim chłopaczkiem do którego można się tak zwracać. nie każdy jest posiadaczem mega karty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 28 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2004 ciesz sie, ze ci nie dziala. oszczedzisz sobie nerwow "grajac" na tym nedznym 64-bitowcuJa na takim "nędznym " 64 bitowcu w dodatku niekręconym mam w farcry powyzej 20 FPS(tak samo w innych grach) w 1024 na medium, więc czym się tu denerwować? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 28 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2004 ciesz sie, ze ci nie dziala. oszczedzisz sobie nerwow "grajac" na tym nedznym 64-bitowcuSkąd ta troska? Pytanie jest postawione konkretnie więc piszmy jak mamy jakiś pomysł na rozwiązanie. Jak dla mnie to wina sterowników, ale podtrzymuję pytanie LPC - jak z innymi grami? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 28 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2004 Tak mi się przypomniało. Podobnie mialem w tej grze na 56.72> takie własnie są najnowsze na nvidia.com. Przeinstalowalem na 53.03 i wszystko było jak trzeba. Na 56.72 to samo się robiło u mnie w jakims demku z DX9. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chmiel Opublikowano 29 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2004 inne gry raczej ok. co do tej karty - na innym komputerze powodowała, że komputer nie wstawał za każdym razem po nacisnieciu power'a na obudowie. dlatego zastanawialem sie czy karta nie jest trafiona. (inny komp: cel2,0 / asrock pod p4 agp x8 / zasilacz 300W). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chmiel Opublikowano 29 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2004 zmiana sterowników dała tylko tyle, ze mogę spokojnie kręcic brightness i gamma. ale grafika w grze wygląda tak: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Araki0 Opublikowano 29 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2004 hi niezbyt ładnie aha i kto powiedział ze mozna sie tak zwracać do 14 latka nawet jeśli koleś miałby 8 to nie powinno mu się jechać tylko pomuc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...