stavros Opublikowano 26 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2002 Czesc! Chce sobie kupic odtwarzacz DVD i chcialbym sie dowiedziec czy do ogladania filmow w tym formacie wystarczy tylko odtwarzacz i player, i czy potrzeba - tak jak do filmow *.AVI - instalowac jakies kodeki, DivX czy cos takiego. Jesli tak to prosilbym chociaz o podanie nazwy takich kodekow i moze jakis link. No i jaki odtwarzacz polecalibyscie zakupic? Sorry za lamerskie zapytania, ale kazdy kiedys tak zaczynal :oops: pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 26 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2002 wystarczy odtwarzacz dvd i soft np.powerdvd, windvd itp co to odtwarzacza ja polecam pioneer,toshiba,sony-w zasadzie wszystkie spełniają swoje przeznaczenie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
red46 Opublikowano 26 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2002 Najlepiej zrobisz jeśli kupisz DVD BOX a nie OEM to w zestawie będziesz miał odpowiedniego playera. Ja mam dvd LG i PowerDVD XPv4.0 i jestem. zadowolony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Opublikowano 26 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2002 wystarczy dvd i playerek polecam powerdvd jest zdecydowanie najlepszy 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bbc20000 Opublikowano 26 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2002 Codec jako taki jest potrzebny tyle tylko ze on przychodzi razem z programem. PowerDVD jest zdecydownanie najlepszy. Ma funkcje takie jak panscan ktory kroji obraz z 16:9 (szeroki obraz taki jak w kinach) na 4:3 (telewizor). W ten sposob nie ma czarnych pasow na ekranie. Jesli nie chcesz kupowac programu :wink: to mozesz sciagnac sobie tylko codec i go zainstalowac i ogladac filmy za pomoca Windows Media Player 8.x Windows XP ma wbudowany DVD player (windows directory) ale niedziala jesli nie masz codec. Codecs mozna znalezc w wielu miejscach na internecie. To jest najlepsza strona aby sie cos wiecej dowiedziec http://www.digital-digest.com/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stavros Opublikowano 27 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2002 Dzieki wszystkim za odpowiedz - przydalo sie bardzo. I mam jeszcze jedno pytanie: o co chodzi z tymi regionami w DVD? Co to wlasciwie jest i do czego sluzy? Pozdrawiam.stavros Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rob_e Opublikowano 27 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2002 regiony to poprostu forma podziału świata :) ogólnie chodzi o to ze jesli film ma wpisany region 1 to nie odpalisz go w regionie 2, czyli filmy ze stanów nie chodzą u nas. Jest to rodzaj zabezpieczenia (złamanego zresztą) przed przemytem nowosci filmowych z usa do europy i azji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...