Skocz do zawartości
WaWrzOL

Kontroler Wiatrakow na PCI

Czy jestes zainteresowany kupnem (za rozsadne pieniadze) n/w karty?  

10 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy jestes zainteresowany kupnem (za rozsadne pieniadze) n/w karty?

• Tak
      79
    • Nie
      13

Rekomendowane odpowiedzi

Sprawy nabraly tempa i musze z duma przyznac ze gotowe w pelni funkcjonalne urzadzenie zostalo ukonczone :) Z tym ze w wersji ktora z racji na estetyka nie moze ujrzec swiatla dziennego :) W najblizszym czasie wysylamy projekt plytki do odpowiednij firmy ktora wykonana dla nas 10 laminatow pod urzadzenie. Wszytskie nasz teoretyczne zalozenie sie sprawdzily:

:arrow: Sterowanie i odczyt predkosci z poziomu systemu

:arrow: Sterownik dzial z zadanami predkosciami nawet po wylaczeniu oprogramowania

:arrow: Obicizalnosc 1A (co daje od 2 do 3 80' na kanal)

:arrow: Oprogramowanie pod cala sage Windows i Linuxa

Bedzie mozlisowsc wyprowadzenie pinow pod wyswietlacz z tym ze nie bedzie moza ingerowac w to co bedzie wyswietlane i jak. Opcja druga dotyczaca tych pinow to tak ze mozemy je zostawic gole i w programie zrobic zakladke do sterowanie nimi. Cos jakby przelaczniki sterowane z kompa. Mozna by to wykorzystac w tandemie z odpowiednim przekaznikiem np. od sterowanie katoda, pompka, drugim zasilaczem.. czyli dla kazdego cos milego :)

P.S Program do steorwania w sadzie tez jest ukonczony. Zostal napisany w Delphi a nie w C++ jak zakladalismy. W zwiazku z tym mam pytanie. Czy ktos zna komponenty lub wie jak zrobic odczyt temperatur i napiec z mobo?:) Chcielibysmy powiazac te paramtery ze sterownikiem i np. kazac sterownikowi utrzymywac temperature 50C na kanale 1 kontrolera ktory to wiatrak podlaczony do niego bylby na procku. O informacje prosze na priv.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja nadal nieciepliwie czekalem chodz juz po glowie mi chodzil kontroler zalmana..

WaWrzOL-mowisz,ze zalozenia sie sprawdzily zatem cena tak ja bylo obstawiane rozumiem 8)

PS-Jesli ktos wie w ogolnosci,jak odczytac temp i inne parametry z plyty(ala speedfan) to ja takze prosze o ta informacje.

BTW-WaWrzOL-moglibyscie(rozumiem ze pracujesz z kims jeszcze nad tym projektem) wydac biblioteke SDK do waszego programu co by kazdy mogl go dopasowac do swoich wymagan :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://realitynet.pl/content.php?article.139

no i fajnie.. teraz pewnie gdy wydamy urzadzniee jeszcze nas pozwia :roll: Tylko cena 315zl torche powala 8O Przynajmniej ciesze sie ze to co opracowalismy z kumplem ma jakis sens.. Nasza urzedzenie bedzie spelniac ta sama funkcje z tym ze bez pomiaru temp.. tak nie poddalismy sie :) gdyby nie praca dyplomowa to kazdy juz cieszyl bym sie takim cackiem z pod polskiej strzechy za normalne pieniadze :wink: ale to juz nie dlugo, naprawde :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie ma mowy o zadnych patentach! nie bujcie sie zadnej firmy, kazdy ma przeciez prawo wydac swoj produkt (no chyba ze wasz bedzie identyczny z tamtym (ale z tego co piszesz to nie bedzie)

dzialajcie Panowie, my czekamy...;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi