SzymonTER Opublikowano 28 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2004 Witam, wczoraj przyjedo mnie ciocia i dostałem troszke gotówki :P Teraz mam aero &+ i na bartonie 2500+@3200+ na minimalnych obrotach (1700 rpm) mam idle 54*C. Czy nie warto byłoby to sprzedać i zakupić zwykły tani zestawik firmy CPC. Chciałbym żeby górna granica w stresie była 55*C. Da rade? :) Ćhcę tylko by dobrze i bezpiecznie działało na tym moim bartonie. Widziałem na allegro 2 oferty: Z chłodnicą: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=25999403 I bez chłodnicy: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=25999379 Czy warto wogóle w to wchodzić. Jeśli nie to piszcie odrazu. Wymieńcie jakieś wady i zalety tych produktów. Może jakieś doświadczenia macie z nimi :] Aero bym sprzedał w kożystnej cenie więc w sumie taka operacja nawet by mi się opłaciła. Z wc nie mam żadnych doświadczeń :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 28 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2004 poczytaj wypowiedzi na temat cpc ,a dowiesz sie czy warto :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzymonTER Opublikowano 28 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2004 Czytałem :P To może polecicie coś max do 200zł (zestaw)? www.bloki.pl - co wy na to? :} Dać sobie spokój? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viru Opublikowano 28 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2004 Do 200zł to cienko. Bloki z bloki.pl są ponoć dobre, zresztą sam kupiłem ostatnio spider extreme, tylko jeszcze na nagrzewnice czekam z montazem. Nagrzewnice musisz miec (czyli chlodnice), bez tego nie osiagniesz wiecej niz powietrzem (pomijam wodospady czy wkłady z lodówki ;]). A cpc sobie odpuść, niedawno zwróciłem im towar. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spider2000 Opublikowano 28 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2004 www.bloki.pl to już pożądne bloczki... o zestawach nic nie wiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzymonTER Opublikowano 28 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2004 No właśnie poczytałem troche i napaliłem się na taki zestawik :P http://www.bloki.webpark.pl/index.php?name...huricane_system lub ewentualnie taki: http://www.bloki.webpark.pl/index.php?name=star_system Z racji tego że kompletnie się na tym nieznam licze na to że montaż takiego zestawu będzie łatwy :} W sumie chłodnice do tego można później dołozyć, chyba :? Chce chłodzić tylko CPU. Który wybrać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 28 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2004 Zainwestuj w SP-97 i będziesz miał święty spokój. Na allegro czasami pojawiają się za 239zł ale warto dołożyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghazi Opublikowano 28 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2004 no i w proline je mają ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 28 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2004 Ale 10zł drożej ;) :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 28 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2004 Jak nie orientujesz sie za bardzo w WC i nie nastawiasz sie na wielkie OC to kup porzadne AC - Thermalrighta + dobry wentyl (allegro) lub Zalmana 7000A Cu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 28 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2004 A kto mówił że na AC nie można podkręcać :D ?? mój SP-97 spokojnie wytrzymuje napięcia rzędu 1.95V i to przy wentylu na 7V, temoeratura nie przekracza 55C przy obciążeniu. Gdy ustawie wentyl na 12V temp. spada do 48C. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viru Opublikowano 28 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2004 Woda ma za to jedną zaletę, można ją ulepszyć, coś poprawić, coś dołożyć, a radiator z wiatrakiem to można tylko sprzedać ;] Choć nie twierdzę że AC jest be. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzymonTER Opublikowano 28 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2004 Nie no albo WC albo aero zostaje in da hause :) Ponawiam pytanie: co wy na ten zestawik: http://www.bloki.webpark.pl/index.php?name...huricane_system Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicky Opublikowano 28 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2004 W tym zestawie (i każdym na bloki.pl) niema chłodnicy, musiałbyś dołożyć jakąś krate z kadeta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzymonTER Opublikowano 28 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2004 Nie ma problemu. Chdzi mi tylko o to czy narazie ten zestawik pociągnie mojego @3200+? Oraz o jakość wykonania. Czy to będzie dobra inwestycja? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viru Opublikowano 28 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2004 Inwestycja dobra, ale czy pociagnie bez chlodnicy? nie wiem. Zestaw z cpc mojego bartona nie pociagnal... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...