Skocz do zawartości
Kil

IBM/Hitachi vs Maxtor vs Samsung vs Seagate vs WD

Jakiej firmy dyski preferujesz  

1 użytkownik zagłosował

1. 1. Jakiej firmy dyski preferujesz

• IBM/Hitachi
      10
    • Samsung
      6
    • Maxtor
      10
    • Seagate
      7
    • Western Digital
      5
    • Fujitsu
      0
    • Toshiba
      0
    • Inne
      0

Rekomendowane odpowiedzi

Cytat

z doświadczenia wybieram samsunga, dysk niemal doskonały, czołówka stawki. hitachi nie znam ale to drugi według mnie dysk warty uwagi, reszta odstaje od w/w.

dyski ata doskonale :lol: :lol: :lol: gdyby cos bylo doskonale to zapewniam cie nie mial by tego bo bylo by to bardzo drogie :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak a co wybralbys kiedy ankieta wyglada tak:

IBM/Hitachi

25% [ 3 ]

Samsung

25% [ 3 ]

Maxtor

33% [ 4 ]

Seagate

16% [ 2 ]

33 % to wiekszosc posrod jednego wyboru ale z drugiej strony 67% to wiekszosc posrod calego wyboru no i co zrobisz zaufasz 67% czy 33% jak widzisz sam sie w blad wprowadzasz...

UPDATE, ehhhheheheh ktos jeden procent zjadł! :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat
  Cytat

z doświadczenia wybieram samsunga, dysk niemal doskonały, czołówka stawki. hitachi nie znam ale to drugi według mnie dysk warty uwagi, reszta odstaje od w/w.

dyski ata doskonale :lol: :lol: :lol: gdyby cos bylo doskonale to zapewniam cie nie mial by tego bo bylo by to bardzo drogie :wink:

ie czaisz o co chodzi, po prostu jest świetny w kazdej dziedzinie porównyjąc do innych dysków dzisiaj. brak słabych punktów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to ja się teraz zapytam jakiego 160GB/ATA/8MBcache do 500zł

Biorę pod uwagę 2 twardziele

Samsung SpinPoint 160 GB SP1614N cena: 497zł (comp-art, bydgoszcz)

Maxtor DiamondMax +9 160 GB Y160P0 cena: 499zł (reset, bydgoszcz)

Najważniejsze aby był cichy i bezawaryjny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat
  Cytat
  Cytat

ie czaisz o co chodzi, po prostu jest świetny w kazdej dziedzinie porównyjąc do innych dysków dzisiaj. brak słabych punktów.

wez sobie jesli chodzi o ata to raptor jest lepszy a dyski scsi to juz inna bajka czlowieku smieszny jestes dla mnie jak takie cos wygadujesz samsung dysk idealny buhaha :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

No to ja się teraz zapytam jakiego 160GB/ATA/8MBcache do 500zł 

Biorę pod uwagę 2 twardziele

Samsung SpinPoint 160 GB SP1614N  cena: 497zł (comp-art, bydgoszcz)

Maxtor DiamondMax +9 160 GB Y160P0 cena: 499zł (reset, bydgoszcz)

Najważniejsze aby był cichy i bezawaryjny.

Maxtor - głośniejszy, bardziej się nagrzewa, ale jest troche/odrobine szybszy (podejrzewam, że różnicy prędkości między nimi nie odczujesz).

Wybór należy do Ciebie.

bramka nr 1 ............. bramka nr 2 ................. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat
  Cytat
  Cytat
  Cytat

wez sobie jesli chodzi o ata to raptor jest lepszy a dyski scsi to juz inna bajka czlowieku smieszny jestes dla mnie jak takie cos wygadujesz samsung dysk idealny buhaha :lol:

wietrz pokój bo ostatnio co temat to piszesz głupoty i zjazd masz :lol: gdzie ci napisałem że raptor jest wolniejszy od samsunga ?? jest szybszy ale i ze 2 razy gośniejszy. samsung nie ma słabych punktów i tyle, jest wydajny, cichy i chłodny oraz bezawaryjny.

z dysków s-ata teżpolecęsamsunga i nie dlatego, że mam tylko dlatego, że są dobre i kilku kolegów ma i wypowiadają sięo nich w superlatywach (dla ste3an wyjaśnienie - mówić o czymśw superlatywach = chwalić :) )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat
  Cytat
  Cytat
  Cytat
  Cytat

wietrz pokój bo ostatnio co temat to piszesz głupoty i zjazd masz :lol: gdzie ci napisałem że raptor jest wolniejszy od samsunga ?? jest szybszy ale i ze 2 razy gośniejszy. samsung nie ma słabych punktów i tyle, jest wydajny, cichy i chłodny oraz bezawaryjny.

z dysków s-ata teżpolecęsamsunga i nie dlatego, że mam tylko dlatego, że są dobre i kilku kolegów ma i wypowiadają sięo nich w superlatywach (dla ste3an wyjaśnienie - mówić o czymśw superlatywach = chwalić :) )

zjazdy mnie to dziwi podniecasz sie dyskiem twardym ktory jak kazdy w swej klasie jest dobry jeden moze byc cichy drugi wolniejszy tylko powiedz co ci to da ze o te procenty bedzie szybsz o te kilka decybeli cihszy lol :?: jak chcesz miec cisz eto mozna kupic dobra bude i wytlumic

:wink: pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

Taka ankieta nie ma sensu bo dowiesz sie tylko jakich dyskow jest najwiecej na forum.

Dokladnie! zreszta nawet gdyby tak bylo w duzej skali to co da pytanie np jakie auto najlepsze? kazdy kupi to co mu sie podoba. Gusta są bardzo rozne :lol: Dla mnie mogloby 99,99% uzywac sobie xxx dysku, chodzi o to CO JA CHCE a nie co chca inni. Przede wszystkim trzeba postawic sobie najważniejsze kryteria do wyboru, np jesli stawiam na pierwszym miejscu cisze, wybieram z testow dostepnych w prasie czy stronach netowych najcichszy i on juz ma najwiekszą szanse byc moim dyskiem, jesli jakie drugie kryterium stawiam szybkosc to sposrod 10tki tych najcichszych wybieram najszybszy i mam swoj najlepszy dysk a takie wybieranie to jest kompletnie bez sensu i nie ma sie naprawde co kierowac wyborem innych ludzi bo sami jestesmy rozni i rozne rzeczy nas zadowalają, jeden ceni cisze, inny szybkosc, inny bezawaryjnosc, inni chlod, ale nie ma dyskow wszechstronnie najlepszych

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ste3an : właśnei samsung jes twydajniejszy niż seagate i maxor lub wdc 7200,czasem nawet gdy samsung ma 2mb cache a seagate i maxtor 8mb. do tego jest od nich cichszy więc kupując go nie rezygnuje się z wydajności czy ciszy.

nie jestem ślepy tylko na samcia, dlatego teżdoradzam hitachi, ale po prostu samsung jest bardzo dobry i nie kosztuje więcej niżinne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi