Skocz do zawartości
madek

jak przekroczyć 10k w 3dm2k1?

Rekomendowane odpowiedzi

spoko zara dam tlyko wyszukiwarka na futuremark wolno leci :)

zara editne i dam linka :)

edit:

14713 gf3ti200 http://service.futuremark.com/compare?2k1=7611432

15904 gf3ti500http://service.futuremark.com/compare?2k1=7649006

mnie to jakos niepodobaja sie te testy p4 2.6 i taki wynik ?? :wink:

ktoś tu wkreca .. to chyba szybciej jakiś bug 3dmarka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no i lipa na razie 10k nieosiagalne :P (przynajmniej bez cheatowania :twisted: )

jednak dobry zasilacz to podstawa a mój dostał chyba "wstrząsu mózgu" jak dałem na procku 1.8v i fsb 166 bo napiecia wygladaly mniej wiecej tak:

+3.3V: 3.09

+5V: 4.69

+12V: 12.48

wystarczylo nacisnac przycisk benchmark i od razu jakis piekny error ze windows naprawił poważną awarię systemu itp :roll:

karta sie wiesza jak dam powyzej 250 core i 585 mem

olać to, 9,5k tez dobry wynik jak na moje mozliwosci :plum:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten 15k to albo cheat (pomijam kwestie versji sterow ,jakies tam smoki znikaly itp ;) ) albo zwykly blad, zrobilem compare do swojego 9800SE@9800XT ,koles w nature ma 2x mniej a w lobby czy car chase ma wiecej(!), przyczym procki to raczej trudno wrecz porownywac bo taktowanie mielismy prawie to samo z ta roznica ze on ma P4 a ja bartona :P.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

udało sie już mam 9200 pkt na gpu 225/520 :) Wszystkie radiatorki i wentylatorek fabryczne :) Ale grzeje sie juz bardzo jak dotknę śledzia z tyłu to czuć ze cieplutki :)

mam zamiar dociągnąć do 10 k na tej niemodowanej karcie :) Ona ma wielki potencjał tylko aby wyciągnąć wszystko przydałby mi sie jakiś spoooory zalman na gpu :) Kartę krece extremalnie tylko na testy bo obawiam sie że przy dłuższej pracy jakiś kondensator pójdzie :> dwa już wymieniłem :D. No cóż ale liczy sie wynik :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

*"]udało sie już mam 9200 pkt na gpu 225/520 :) Wszystkie radiatorki i wentylatorek fabryczne :) Ale grzeje sie juz bardzo jak dotknę śledzia z tyłu to czuć ze cieplutki :)

hmm taka sama karta a takie roznice... u mnie na fabrycznym wentylku działał stabilnie 250/570, wiec zalman niewiele mi pomogl ale bardziej chodzilo mi o cisze niz o wieksze o/c. swoja droga 250/585 to juz chyba max dla tej karty bo nawet wentylek 8x8 i otwarta obudowa nie poprawiły wyniku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...Zalozylem do niego radiator z celeronka i nadal [gluteus maximus] 230 i zwiecha...

Na moim Gainwardzie też mam taki radiator i 10312 punktów w 3Dsmarku2001. Athlon XP1700+@2000GHz (10x200MHz) TwinMos 2x256MB 333@400 cl2,5 Gainward Gf3 Ti 200 250/550

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...