Skocz do zawartości
sienkos

TT volcano 11+ na WC

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Jestem tu nowy ale chcialem zapytac czy jest sens wyminic to co mam w podpisie na WC. Przykladowe na jakie mnie stac podam na dole:) a oto ono:

- bloczek Crystal C2 (od C3 rozni sie tylko wierzchem tak?) chyba ze

polecicie cos innego w podobnej cenie:)

- pompka Hydor SELTZ S-40 II lub Hydor SELTZ S-30 II chyba ze

polecicie cos innego w podobnej cenie:) aha i przydalo by sie nie

zatapialne (a przerabiac nie chce)

- jakis kadecik

- rureczki i krucce.

Narazie bez NB, tylko bloczek na CPU.

Marzy mi sie zeby to wszystko zmiescilo sie w budze takiej jak w podpisie, da rade? Dlatego tez bylo by to bez zbiorniczka....zmienic czy nie? Chce zmienic bo mam dosc juz tego odkurzacza :x :) , a po drugie dla wydajnosci tylko czy taki zestawik jak przedstawilem ma sens...i poprawi wydajnosc? tzn bedzie zimniej, albo choc porownywalnie byle ciszej!:)

z gory dziekuje za rady i pomoc..

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzieki za odpowiedz

dolicz jescze jais wentyl 120mm na nagrzewnice - z hydorow poczekaj na l 30 :)

169 za L-30? :? nie mam takiej kwoty...i nie wiem czy bede mial :?

a jak to wsadzic do buda wejdzie?? myslalem zeby kadecika dac w miejscie dwoch wentyli z przodu budy na dole i pompke....obok?:) czy gdzies indziej:)

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Crystal C2 od C3 różni się też tym, że C3 jest trawiony chemicznie, zapobiega to przedostawaniu się pierwiastków metalu z bloku do wody. Mógłbyś też kupić Orbital O3 - wychodzi taniej niż Crystal C2. A różnica w temperaturach niewielka - jakieś 1 - 2*C.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi