sienkos Opublikowano 28 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2004 Witam Jestem tu nowy ale chcialem zapytac czy jest sens wyminic to co mam w podpisie na WC. Przykladowe na jakie mnie stac podam na dole:) a oto ono: - bloczek Crystal C2 (od C3 rozni sie tylko wierzchem tak?) chyba ze polecicie cos innego w podobnej cenie:) - pompka Hydor SELTZ S-40 II lub Hydor SELTZ S-30 II chyba ze polecicie cos innego w podobnej cenie:) aha i przydalo by sie nie zatapialne (a przerabiac nie chce) - jakis kadecik - rureczki i krucce. Narazie bez NB, tylko bloczek na CPU. Marzy mi sie zeby to wszystko zmiescilo sie w budze takiej jak w podpisie, da rade? Dlatego tez bylo by to bez zbiorniczka....zmienic czy nie? Chce zmienic bo mam dosc juz tego odkurzacza :x :) , a po drugie dla wydajnosci tylko czy taki zestawik jak przedstawilem ma sens...i poprawi wydajnosc? tzn bedzie zimniej, albo choc porownywalnie byle ciszej!:) z gory dziekuje za rady i pomoc.. pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 28 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2004 bedzie mniej i definitywnie ciszej - dolicz jescze jais wentyl 120mm na nagrzewnice - z hydorow poczekaj na l 30 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sienkos Opublikowano 28 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2004 dzieki za odpowiedz dolicz jescze jais wentyl 120mm na nagrzewnice - z hydorow poczekaj na l 30 :) 169 za L-30? :? nie mam takiej kwoty...i nie wiem czy bede mial :? a jak to wsadzic do buda wejdzie?? myslalem zeby kadecika dac w miejscie dwoch wentyli z przodu budy na dole i pompke....obok?:) czy gdzies indziej:) pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 29 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2004 hmm pompa tania nie jest, ale sobie ja ludzie bardzo chwala, za cisze i wydajnosc. spokojnie wchodzi ludzikom do budy - czesc userow upycha z przodu nagrzewnice i przednia jeszcze pompe CO :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAFAL10 Opublikowano 29 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2004 Crystal C2 od C3 różni się też tym, że C3 jest trawiony chemicznie, zapobiega to przedostawaniu się pierwiastków metalu z bloku do wody. Mógłbyś też kupić Orbital O3 - wychodzi taniej niż Crystal C2. A różnica w temperaturach niewielka - jakieś 1 - 2*C. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...