metal Opublikowano 28 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2004 Mam poważny problem z komp'em :[[[, zaczne od początku... ostatnio zauważyłem że klikając prawym przyciskiem na partycje c: [pozostałe też :[] komp zaczyna "myśleć" i po dobrej chwili rozwija sie dopiero menu :[. Troche mnie to zaniepokoiło, więc zrobiłem defragmentacje partycji c: [przebiegła bez problemów], włączyłem scandiscka żeby uruchomił sie przy starcie systemu i tu zaczeły się problemy , winXP ładował się dość długo [niebieski pasek] i ujrzałem tylko przez chwile ekran scandisca i wywaliło blue screena z jakimiś krzaczkami i restart komp'a i to się powtarzało ciągle co uruchomienie , więc uruchomiłem komp'a z płyty winXP, puściłem chkdsk i ... znalazł że jest jakiś błąd, więc dałem z opocją naprawy i... chkdsk leciał jakieś 2 godz znalazł jakiś błąd nieodwracalny :[[[, ale po tym winXP się już wogóle <span style="color:red;">ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: włancza</span></span>, tylko że łąduje się z jakieś 3 minuty i się zacina w systemie :[, to postanowiłem że zrobie reinstal, ale nie moge zrobić reinstala, bo format partycji c: staje na 7% i koniec :[[[ [3 razy próbowałem] :[ eeeh czyżby dysk siadł?! :[[[ jakim programem sprawdzić dysk? :[[[ czekam na szybką pomoc bo... jestem lekko zdenerwowany :[ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 28 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2004 Backup danych, sciagaj partycje i zakladaj na nowo ;] Innego wyjscia nie widze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AleX69 Opublikowano 29 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2004 podpowiedz jeszcze model/producenta tego dysku ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 29 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2004 AleX zdaje mi się ze to wd caviar 80gb 8mb cache przynajmniej metal ma tak napisane w podpisie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AleX69 Opublikowano 30 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2004 jesli to WDC sprawdz go DLG Diagnostic (ver z Maja '04) ... sprawdz jeszcze kabel IDE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szoszon Opublikowano 30 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2004 Trochę poprawiłem ten linkhttp://support.wdc.com/download/#windlg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AleX69 Opublikowano 30 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2004 Szoszon ... niepotrzebnie DLGDIAG for Windows nie naprawia dyskow ... tu potzrebny jest DLG Diagnostic a link jest uszkodzony u WDC'a moze kiedys go naprawia ... :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szoszon Opublikowano 30 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2004 tu potzrebny jest DLG Diagnostic Z całym szacunkiem na tej stronie jest też ten programik. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Griszka Opublikowano 30 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2004 Miałem identyczny problem na dysku Maxtor 80GB SATA, okazało sie, że dysk miał bad sectory. Też wyskakiwał blue screen na WinXP i też nie mogłem sformatować partycji bo zatrzymywało mi sie na 6%. Wymieniłem go na nowego Seagate i jestem zadowolony!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 5 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2004 byłem dzisiaj z tym caviar'em w sklepie i wymienili mi od ręki , ale wcześniej [w czwartek] kupiłem seagate barracude 120gb i zgrałem na nią wszystko z caviar'a :] dla pewności żeby nie utracić danych :[ chociaż 430 zeta za barraca to nie było tak łatwo wydać :[ eeeh ale teraz przynajmniej mam 200gb [185gb] bo już mi ostatnio sama 80'tka nie za bardzo wystarczyła :]]] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...