Dopalacz Opublikowano 29 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2004 Witam mam taki maly problem pewnie dla was to nie problem no ale a wiec mam zainstalowanego lina slackware 9.1 z kernelem 2.6.5 na ide 0 dysk master jest wlaczona obsluga hpt370 podlaczam drugi dysk pod hpt370 i nie wiem jak go mam zamontowac moze ktos mi pomoce a plyta to abit bx 133 raid Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 30 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2004 mount /dev/hd(b/c/d)(1/2/3/...) /mnt/drugi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dopalacz Opublikowano 30 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2004 a wlasnie nieda sie w ten sposob Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 30 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2004 mialem swego czasu na hpt366 i chodzilo. podobny uklad. pokaz co daje ls -1 /dev/hd* Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Armadon Opublikowano 31 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2004 masz go na 99% na /dev/hde, więc montujesz: mount /dev/hde /mnt/costam Jest jeszcze możliwość że obsługę HPT370 masz, ale w modułach i ich nie ładujesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dopalacz Opublikowano 31 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2004 a mozliwe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigfan Opublikowano 1 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2004 Eeee, mieszacie. Trzeba dmesga sobie poczytac (dmesg | more na tan przyklad) i zobaczyc jak ten dysk jest widziany (jesli jest widziany) i ile i jak oznaczone ma patrycje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dopalacz Opublikowano 6 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2004 juz chodzi modul wlaczylem tylko mnie zastanawia dlaczego modul to hpt366 ??? a nie hpt370 albo hpt37x ale chodzi to luzik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...