Overclocker Opublikowano 29 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2004 Chciałbym podłączyć moje głośniczki do wyjscia cyfrowego SPDIF by moc cieszyc sie dolby digital gdyz podobno tylko dziala z wyjscia cyfrowego. I dlatego chciałbym zapytac sie kogos madrego czy te glosniki ktore maja podłączenia analogowe da sie podłaczyc do Spdif -a ?? Czy sa jakies przejsciówki do tego ?? Czy moze trzeba bedzie uciac stare końcówki i zamontować cyfrową ?? Czy to w ogole da sie zrobić ?? Sorki jesli to lamerskie pytanie ale na dzwieku nie znam sie za dobrze :wink: dlatego was prosze o rady. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iNtEnSe Opublikowano 29 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2004 ojej... SPDIF to wyjście CYFROWE!!!!!. czyli lecą zera i jedynki... bez dekodera taki sygnał to jednostajny szum. Musiałbyś to podłączyć przez wzmacniacz z dekoderem Dolby Digital. a z tamtąd analogowymi kablami do głośników! Inaczej głośników się nie podłącza!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Overclocker Opublikowano 29 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2004 No własnie tak czułem :) To na choler.. w płytach z sound stormem jest wyjscie cyfrowe skoro zeby podłączyć głośniki i cieszyć sie dolby digital trzeba mieć jakies jeszcze wzmacniacze czy dekodery.??? :/ Skoro tak to dla mnie tego super dekodowania Dolby D przez SS mogłoby by nie być. Zwykły pic na wode. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...