Skocz do zawartości
Overclocker

Głosniki P580 + wyjscie SPDIF na Abicie NF7-S - da sie ???

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałbym podłączyć moje głośniczki do wyjscia cyfrowego SPDIF by moc cieszyc sie dolby digital gdyz podobno tylko dziala z wyjscia cyfrowego.

I dlatego chciałbym zapytac sie kogos madrego czy te glosniki ktore maja podłączenia analogowe da sie podłaczyc do Spdif -a ?? Czy sa jakies przejsciówki do tego ?? Czy moze trzeba bedzie uciac stare końcówki i zamontować cyfrową ?? Czy to w ogole da sie zrobić ??

Sorki jesli to lamerskie pytanie ale na dzwieku nie znam sie za dobrze :wink: dlatego was prosze o rady.

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ojej... SPDIF to wyjście CYFROWE!!!!!. czyli lecą zera i jedynki... bez dekodera taki sygnał to jednostajny szum. Musiałbyś to podłączyć przez wzmacniacz z dekoderem Dolby Digital. a z tamtąd analogowymi kablami do głośników! Inaczej głośników się nie podłącza!!!!!!!!!!!!!!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No własnie tak czułem :) To na choler.. w płytach z sound stormem jest wyjscie cyfrowe skoro zeby podłączyć głośniki i cieszyć sie dolby digital trzeba mieć jakies jeszcze wzmacniacze czy dekodery.??? :/

Skoro tak to dla mnie tego super dekodowania Dolby D przez SS mogłoby by nie być. Zwykły pic na wode.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi