Skocz do zawartości
Lenin2

Problem z Drukarką [ HP 610C ]

Rekomendowane odpowiedzi

Wyskakuje taki error

"Podczas Zapisywania do portu LPT1; wystąpił błąd drukarki (HP DeskJet 610 C Series.Wystąpił problem z drukowaniem z powodu nieznanego błędu systemu .Zrestartuj Windows i spróbuj drukować ponownie."

Właściwości BIOS'u

Typ BIOS'u AMI

Data BIOS'u systemowego 12/04/99

Data BIOS'u wideo 06/15/99

Płyta PC CHIP M726mrt Bxcel Slot1/370

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sprobuj na mode: ecp/epp, czy jakos tak... (jesli bedzie w dwoch wersjach 1.7/1.9, wez ta nowsza)

drukarka porzebuje dwukierunkowej komunikacji na lpt (ktorys z trybow ja zapewia) moze stad ten blad...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sprobuj na mode: ecp/epp, czy jakos tak... (jesli bedzie w dwoch wersjach 1.7/1.9, wez ta nowsza)

drukarka porzebuje dwukierunkowej komunikacji na lpt (ktorys z trybow ja zapewia) moze stad ten blad...

ustawiłem na wersje 1.9 ale nie działa dalej.... mam zapodać wszystkie opcje z Amibios Setup - Peripheal Setup . ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Onboard FDC Disabled

Onboard Serial Port 1 Use this item to enable or disable the onboard serial port COM1/3, and to assign a port address

Onboard Serial Port 2 Use this item to enable or disable the onboard serial port COM2/4, and to assign a port address

Onboard IR PortIR items Disabled

Onboard Parallel Port Use this item to enable or disable the onboard parallel port LPT1, and to assign a port address

Parallel Port Mode Use this item to determine the parallel port mode. You can select Normal, ECP (Extended Capabilities Port), EPP (Enhanced Parallel Port), or ECP + EPP.

EPP Version Use this item to determine the EPP version, if you have set the Parallel Port Mode to EPP

Parallel Port IRQ Use this item to assign an IRQ to the parallel port.

Parallel Port DMA Use this item to assign a DMA channel to the parallel port.

Onboard IDE Use this item to enable or disable either of the two onboard IDE channels, Primary or Secondary.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi