Skocz do zawartości
erio

Radeon 9000 czym go Overclocknąć r3dtweak 3.5 i radeontweake

Rekomendowane odpowiedzi

r3dtweak 3.5 i radeontweaker odpadają ... nie supportuja jeszcze r9000 :((( ... a mój radek ma potencjal ... jest to ver. bez pro czyli rdzen ( na ktorym jest juz wentyl :) pojdzie 250@275 moze @300 ( kolesie na madonion do tylu doszli ... ciekawe czym recili ) a pamiec 5ns na ile myslicie pujdzie ... teraz jest 400 Mhz ???? panowie z gf2 i r7500 odezwijcie sie ... jakie wy macie te pamieci w ns? standart@ile Mhz????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

r3dtweak 3.5 i radeontweaker odpadają ... nie supportuja jeszcze r9000 :((( ... a mój radek ma potencjal ... jest to ver. bez pro czyli rdzen ( na ktorym jest juz wentyl :) pojdzie 250@275 moze @300 ( kolesie na madonion do tylu doszli ... ciekawe czym recili ) a pamiec 5ns na ile myslicie pujdzie ... teraz jest 400 Mhz ???? panowie z gf2 i r7500 odezwijcie sie ... jakie wy macie te pamieci w ns? standart@ile Mhz????

new ver.power stripa chyba zadziała-news na str głównej Tweaka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najnowszy Powerstrip powinien dać sobie z nowym radkiem radę. Jak miałem GF2 to 5ns pamięci Ascend :) szły na 440 MHz, potem wymieniłem go na Leadteka z 4ns samsungami, które to z kolei szły na 515 MHz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niestety i powerstrip nie dziala ... gdzy go odpalilem wszystko wygladalo ok ... memory clock wykryl na 183 ... a r3dtweak wykrywal 200 Mhz ale nie dalo sie zmienic .... no wiec w power stripie dalem 183>>220 Mhz a core 250>>>275 ... i wynik spadl mi z 5330 3dmarkow 2001 do 3500 punktów ... na dragoric mialem 2x mniej fps

tak wiec ta wersja powerstripa tez chyba odpada ... jakies pomysly ??? cholera .... da sie 9000 podkrecic bo najlepszy wynik ... kolo 7200 chyba na madonion ma koles z zegarami 310/300 !!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam powerstripa v. 3.20 i jest ok, moze sciagneles jakas starsza wersje, jesli wykrywa radka 9000pro, to 9000 tez powinien, mi sie mojego udalo ukrecic na 300/600, i wynik w 3dmarku skoczyl z 5316 na 5487, niecale 200markow :-), ale mysle ze po zmianie procka roznica bylaby wieksza....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam powerstripa v. 3.20  i jest ok, moze sciagneles jakas starsza wersje, jesli wykrywa radka 9000pro, to 9000 tez powinien, mi sie mojego udalo ukrecic na 300/600, i wynik w 3dmarku skoczyl z 5316 na 5487, niecale 200markow :-), ale mysle ze po zmianie procka roznica bylaby wieksza....

oka ... powerstrip 3.20 dziala 3.25 nie dziala ... ale ale ... po podkreceniu do 286/210 wynik spadl mi do 4000 :(((( z 5352 :(((( chyba powerstrip mi jakies ustawienie wlaczyl ... od gory powiedz co masz wlaczone ( mam teraz odinstalowanego pS3.2 ale zainstaluje jak mi odpowiesz co ma byc wlaczone a coi wylaczone ....) od góry Vsync off i lecimy pisz jakie masz dalsze ustawienia ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam powerstripa v. 3.20  i jest ok, moze sciagneles jakas starsza wersje, jesli wykrywa radka 9000pro, to 9000 tez powinien, mi sie mojego udalo ukrecic na 300/600, i wynik w 3dmarku skoczyl z 5316 na 5487, niecale 200markow :-), ale mysle ze po zmianie procka roznica bylaby wieksza....

Przy P4 1.6@2.4 Mint 9000 Pro wyciska w 3dmarku ponad 7600 pkt. Jedyny problem to pamieci na karcie bo nawet bez kręcenia sa strasznie gorące w zasaszie nie da się ich dotknąć po 2 godzinach 3dmarka. Rdzeń podkręca się na 300 bez problemów i wynik skacze do 7900 pkt. Potwierdzam Powerstrip v. 3.20 spoko podkręca karte.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam powerstripa v. 3.20  i jest ok, moze sciagneles jakas starsza wersje, jesli wykrywa radka 9000pro, to 9000 tez powinien, mi sie mojego udalo ukrecic na 300/600, i wynik w 3dmarku skoczyl z 5316 na 5487, niecale 200markow :-), ale mysle ze po zmianie procka roznica bylaby wieksza....

oka ... powerstrip 3.20 dziala 3.25 nie dziala ... ale ale ... po podkreceniu do 286/210 wynik spadl mi do 4000 :(((( z 5352 :(((( chyba powerstrip mi jakies ustawienie wlaczyl ... od gory powiedz co masz wlaczone ( mam teraz odinstalowanego pS3.2 ale zainstaluje jak mi odpowiesz co ma byc wlaczone a coi wylaczone ....) od góry Vsync off i lecimy pisz jakie masz dalsze ustawienia ...

czekaj , czekaj, od gory skad ??options-> preferences ?? gdzies nie moge tego znalesc (swoja droga jakie masz stery ?? moze one sa winne)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Erio, jak Ci power strip powlaczal jakies badziewia i wynik spadl to fajnym sposobem jest zainstalowanie riva tuner i jest tam opcja na zresetowanie wpisu do rejestru. Po prostu bedziesz mial spowrotem poczatkowe ustawienia :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przy P4 1.6@2.4 Mint 9000 Pro wyciska w 3dmarku ponad 7600 pkt. Jedyny problem to pamieci na karcie bo nawet bez kręcenia sa strasznie gorące w zasaszie nie da się ich dotknąć po 2 godzinach 3dmarka. Rdzeń podkręca się na 300 bez problemów i wynik skacze do 7900 pkt. Potwierdzam Powerstrip v. 3.20 spoko podkręca karte.

i tu widzimy ze moj proc jest o kant [gluteus maximus] potluc ... ( co prawda nie mam pro ale ...)

Zamienie D1.2 na XP za doplata!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli sugerujesz ze po nalozeniu radiatorow, moznaby wiecej wycisnac ??( 5mhz wiercej, taka jak w gf2mx mnie nie satysfakcjunuje ale o 25 moge sie pofatygowac) Jak ktos juz ma radiatoery to niech da znac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Erio, jak Ci power strip powlaczal jakies badziewia i wynik spadl to fajnym sposobem jest zainstalowanie riva tuner i jest tam opcja na zresetowanie wpisu do rejestru. Po prostu bedziesz mial spowrotem poczatkowe ustawienia :)

Ale dowalilem, sorki. Z rozpedu kaze Ci korzystac z rivy tunera do radeona. Lol, sorki :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czekaj , czekaj, od gory skad ??options-> preferences ?? gdzies nie moge tego znalesc (swoja droga jakie masz stery ?? moze one sa winne)
Stery mam najnowsze ... wczorajsze catalisty ze strony ATI ....

a co do ustawien to chodzi mi o performance profiles>>>driver options ...

włączone mam

Enable subpixel ...

Disable Vert Sync D3D...

enable fast Z buffer

disable 32 Z buffer

reszta wylaczona jest

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Stery mam najnowsze ... wczorajsze catalisty ze strony ATI ....

a co do ustawien to chodzi mi o performance profiles>>>driver options ...

włączone mam

Enable subpixel ...

Disable Vert Sync D3D...

enable fast Z buffer

disable 32 Z buffer

reszta wylaczona jest

ja mam wlaczone tylko enable subpixel, reszta wylaczona

a i nie iwem czemu ale nei mam opcji do d3d tylko do opengl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...