poca Opublikowano 29 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2004 Mam cyfraka Pentaxa El-100. Po podlaczeniu aparatu do PC. Komp wykrywa mi cos ale mowi ze Nie rozpoznano urzadzenia USB. Pomozcie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szulima Opublikowano 29 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2004 A masz sterownik zainstalowany (Pentax USB driver czy coś takiego)? http://www.pentaxusa.com/products/cameras/...00_download.cfm Jaki system (heh, jaka wersja Windows'ów :lol:)? ;) Jeżeli korzystasz z USB na przednim panelu, to przetestuj z tymi z tyłu płyty (pewnie już próbowałeś, ale co tam :D). Try again ;). Włączania i wyłączania pewnie też próbowałeś ..... :D Jeżeli kontroler USB dzieli przerwanie z czymś, spróbuj na chwilę przydzielić mu oddzielne przerwanie (w razie braków wyłącz coś :D) i zobacz czy może wtedy error przestanie się pojawiać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 29 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2004 Pentax USB driver juz zainstalowalem. Ale to jest pod 98 a nie XP. Podlaczone mam bezposrednio do mobo. Mam tam bardzo wazne zdjecie i w morde - nie moge ich otworzyc [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szulima Opublikowano 29 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2004 A przerwania? Sprawdziłeś? Masz jeszcze jakieś używame / zainstalowane urządzenia USB? Bo czasem wyczyszczenie ich wszystkich (w trybie Safe Mode, ŁĄCZNIE z sterownikiem kontrolera USB) i zainstalowanie od nowa pomaga ... BTW To Wingroza 98 obsługuje USB 2.0? Kiedy ja ją miałam, nie obsługiwała .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 29 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2004 You don't need to install any drivers on a Windows XP computer. When you properly connect your EI-100 to a Windows XP computer, the computer will automatically recognize it and load its own mass storage drivers which allow it to interact with the camera as a removable disk drive. Please keep 3 particular things in mind when connecting your camera to a Windows XP computer: Windows XP uses its own mass storage USB drivers. If you have installed the USB drivers from the S-SW4 CD-ROM that came with the camera, please remove them. Be sure to connect the camera in the proper order. That is, first plug the USB cable into the computer (not into the camera yet), then turn the camera on and make sure it is set to "PC" mode, then plug the other end of the USB cable into the camera. Click here for more detailed information on how to properly connect your camera. Wait at least 90 seconds for Windows XP to fully scan and mount the EI-100 as a removable disk. Windows XP is the only OS that takes 90 seconds to do this, but after that time it should work just fine. The camera will then appear in the "My Computer" window as a removable disk. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 30 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2004 Zrobilem tak jak jest napisane i nic. Wciaz mi go nie wykrywa. Czekalem, czekalem i nic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 30 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2004 zmień AV to po pierwsze ;] a tak na poważnie, to napisz nam, czy na XP wykrywa go ok, ponadto spróbuj wypiąc inne urządzenia i odpalić tylko z cyfrusiem ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 30 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2004 Od poczatku. USB dziala napewno. Drukarka i kamera dziala. Jak podlaczam zgodnie z instrukcja. Czyli najpierw kabel do kompa. Wlaczam aparat w tryb PC, a dopiero pozniej podlaczam do cyfraka kabel. To komp pisze ze widzi nowe urzadzenie usb ale nie moze go zidentyfikowac albo jest uszkodzone. Pozniej pokazuje mi sie USB Root Hub i pisze ze urzadzenie jest na 3 [ostatnim] porcie. I ze jest to nieznane urzadzenie. Na tym sie konczy. Jeszcze w menagerze urzadzen w zakladce Kontrolery uniwersalnej magistrali szeregowej jest to nieszczesne Nieznane urzadzenie. Pomozcie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 30 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2004 a próbowałeś jakieś stery dla tego nieznanego urządzenia instalować? Może zmuś go do zainstalowania sterów odpowiedzialnych za obsługe PC aparat? Sam nie wiem :/ ale jedno pewne :) weź cyfraka na zlot ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLimas Opublikowano 31 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2004 A miales moze wczesniej zainstalowane jakies inne urzadzenie USB ??? ktorego sterow nie wywaliles ? Ja mielem podobna sytuacje: komp nie wykrywal mi canona a80 bo mialem zainstalowany skaner. Po wywaleniu skanera wszystko chodzilo OK. Co ciekawe ponowne zainstalowanie skanera nie powodowalo juz wiecej w/w problemow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...