Skocz do zawartości
Włodi

Deus Ex

Rekomendowane odpowiedzi

Problem polega na tym, że nie mogę zainstalować jedyneczki na win Xp. Instalator widocznie nie jest zgodny z XP :? Próbowałem z opcją "zgodność systemów" i nic z tego. Może ktoś zna rozwiąznie dla tego problemu? :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli faktycznie probowales wymusic zgodnosc sys. z porzednimi wersjami windowsa i to nic nie dalo to nie mam pojecia.

U mnie DEx instaluje sie i dziala bez najmniejszych problemow. Musze Ci powiedziec, ze ta gra faktycznie prawie sie nie zestarzala- ciagle wyglada przyzwoicie, jest arcymiodna i klimatyczna. Wysuplaj te 19 zlociszy- bedziesz mial w co pograc przez kilkadziesiat godzin.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli faktycznie probowales wymusic zgodnosc sys. z porzednimi wersjami windowsa i to nic nie dalo to nie mam pojecia.

U mnie DEx instaluje sie i dziala bez najmniejszych problemow. Musze Ci powiedziec, ze ta gra faktycznie prawie sie nie zestarzala- ciagle wyglada przyzwoicie, jest arcymiodna i klimatyczna. Wysuplaj te 19 zlociszy- bedziesz mial w co pograc przez kilkadziesiat godzin.

Hehe, chyba tak zrobię. Ponoć w CD-Action dali full Deusa.

Gierka jest wypaśna, ostatni raz ją przeszedłem na moim starym sprzęciku typu voodoo3+celek 466 i trochę się cięła. Chciałbym teraz pograć sobie w nią na trochę lepszym fps-ie i powspominać stare dobre czasy.

W rankingu najlepszych gier Deus nadal zajmuje u mnie pierwsze miejsce, razem z RTCW - to były gry :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok kupiłem oryginalną wersję GOTY, ale nie jestem zadowolony z płynności gry nawet po wgraniu tego patcha optymalizującego tryb D3D pod nVidie.

Mycha działa z lekkim opóźnieniem, przykładowo zaraz po włączeniu new game (nie ruszając myszą) mam 16fps /taki benchmark sobie rozkminiłem ;)/.

Pozatym gdy jestem pod wodą obraz się sypie (błyska).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie powinno Cie to dziwic, patrzac po Twoim konfigu (celeron +2mx) bedzie trudno uzyskac plynna animacje w rozsadnej rozdzielczosci (min. 1024x768).

Swoja droga engine DEx jest fatalnie zoptymalizowany. U mnie na R9700Pro i AXP 2,3 GHz w 1280x1024x32bit jest przecietnie tzn. czasem fps spada do 30kl/s.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja moge napisac tylko tyle, ze dziwia mnie problemy powyzszych osob z ta gra, bo u mnie na laptopie na zintegrowanym Intelu GMA900 Deus Ex smiga bez zajakniecia w 1280x800x32 i full detalach.

A gierka jest fenomenalna - przechodze ja teraz specjalizujac sie w pistoletach (stealth pistol i przede wszystkim kusza). Poprzednie podejscie robilem ze specjalizacja w rifles, ale IMHO teraz jest znacznie ciekawiej - nie da rady juz robic wjazdow na pale (bo sie okazuje, ze musze wypruc nie wiadomo ile pociskow z karabinu/shotguna, zeby kogos polozyc), a ze strzalek jest relatywnie nieduzo to nie moge sobie pozwolic na strzelanie jak popadnie.

Jedna rada jak ktos chce zaczac grac pierwszy raz - na dzien dobry, "tworzac postac" awansujcie sobie Lockpicking i bodajze Engineering (skille odpowiedzialne za uzywanie lockpickow i multitools) - bardzo pomaga to w rozgrywce i pozwoli uniknac frustracji w wielu miejscach.

Powyzej Trained nie ma IMHO sensu rozwijac tych umiejetnosci - zuzywa sie na tyle malo w/w arzedzi, ze nie ma nadmiernycvh problemow z "zaopatrzeniem".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z umiejętnością "Pistols" jest taki problem,że amunicji 10 mm(tej do pistoletów) jest stosunkowo mało.Na szczęście jest jeszcze kusza.

Najwięcej amunicji jest chyba do Shotgun'ów.

Może ktoś jest zainteresowany tworzeniem ze mną dobrego spolszczenia? :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A masz moze jakiegos linka do tego projektu ? Nic nie moge znalezc na necie, tu chodzi oczywiscie o pierwsza czesc ?

A proszę bardzo :) Oczywiście że do jedynki dla mnie istnieje tylko jedna.

http://www.offtopicproductions.com/hdtp/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aaa dzieki, chetnie obczaje cos nowego do mojej ulubionej gry :) Przy okazji szukania tego, znalazlem jakis texture pack do DeusEx: IW, ale po zainstalowaniu tego scierwa zrobila sie jakas kaszana, tekstury sa teraz beznadziejne, w Menu nie ma napisow itp. Moze to dlatego, ze mam polska wersje gry, nie wiem.

EDIT:

http://planetdeusex.ru/2027/en/

Edytowane przez DziubekR1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakis dziwny jestem, bo mnie ta grafa sie podoba :) Deusa jedynki nie wyobrazam sobie w innej szacie. Mam sentyment do starych gierek. Tak samo Unreal, ten pierwszy single player. Gra juz jest dziadziem, a do dzisiaj mnie zachwyca bardziej niz nowe produkcje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakis dziwny jestem, bo mnie ta grafa sie podoba :) Deusa jedynki nie wyobrazam sobie w innej szacie. Mam sentyment do starych gierek. Tak samo Unreal, ten pierwszy single player. Gra juz jest dziadziem, a do dzisiaj mnie zachwyca bardziej niz nowe produkcje.

Heh kurcze w ogóle kiedyś człowiek potrafił bębnić 3 i więcej miechów teraz często wyda się 100zł na dosłownie kilka h rozrywki. A co do starych gierek to właśnie przechodzę warcrafta 1 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi