Bednar Opublikowano 26 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2002 co powinna zawierać (jakie pliki) dyskietka startowa do aktualizacji biosu, wiem, ze command.com (bez wątpienia), bios (*.bin or *. rom), program flasciach!ący,( a propo, kótry jest lepszy Amiflash czy Uniflash). wiem że może zawierać jeszcze io.sys(w w98 jest błędna wersja i należy dograć zpatchowaną wersję), himen, ale czy musi zawierać te pliki. CO powinna zawierać dyskietka aby nie zabrakło pamięci konwencjonalnej i aktualizacja się udała :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2002 http://strony.wp.pl/wp/frankosio/upgrade_biosu.htm :evil: :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bednar Opublikowano 26 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2002 czy w biosie AMI jest ta opcja : Video BIOS Cacheable Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2002 poszukaj ....... jezeli nie ma w zadnym menu to najwidoczniej nie mozesz tego kontrolowac ;] :evil: :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Homer Opublikowano 26 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2002 Do update BIOSu potrzebujesz dyskietki systemowej (nie startowej, win 98!) Robisz ją poleceniem C:sys a: Program do update zależy od rodzaju BIOSu. Jak masz AWARDa to programik nazywa się awdflash.exe Najlepiej ściągnać jakąś nową wersję, bo stare mają problemy z nowoczesnymi płytami głównymi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrz3j Opublikowano 27 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2002 Możesz też kupic sobie "Komputer świat- ekspert" :lol: i tam masz opisane jak tworzyc dyskietki flasciach!ące bios, ratunkowe itp.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom.O Opublikowano 27 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2002 Możesz też kupic sobie "Komputer świat- ekspert" :lol: i tam masz opisane jak tworzyc dyskietki flasciach!ące bios, ratunkowe itp..Dokładnie - bardzo dokładnie opisali tam wszystko. Szczególne ciekawe są dyskietki ratunkowe - nie wiedziałem o ich istnieniu :oops: :oops: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bednar Opublikowano 27 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2002 za późno już sam zrobiłem i zaktualizowałem bios a na dyskietce było: command.com io.sys(poprawiona wersja) drvspace.bin msdos.sys program do flashowania w moim przypadku amiflash v.827 bios w pliku z rozszerzeniem *.bin lub *.rom, ewentualnie z numerem wersji biosu np: *.190 update przebiegł bezbłędnie !!! :D 8) :D !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...