Skocz do zawartości
XRLEO

Jaką płyte wybrać ECS KT600-A czy AsRock K7S8XE

Rekomendowane odpowiedzi

Miałem K7VZA (wersja na kt133a-fsb133) Płyta działała z A.TB 1Ghz,Duronem 900, duronem 700, i athlonem XP 1800 (tym z opisu :)) PLYTA BYŁA ZAJE**** STABILNA miałem na pokładzie poczowszy od GF DDR, GF2MX400,Radeon 9000pro. Płyta była cacko, (nie do OC) jej jedyną wadą było "gryzienie" się z SB LIVE i żadne łatki nie pomagały. Ogólnie ECS ciągnął 768 Mb ramu, proce wyżej wymienione (po kolei), 2 karty sieciowe, karte TV, 2 dyski HDD. 2 CD, Dodatkową karte muzyczną. Więc naładowane tam trochę miał... Z ECS mam dobre doświadczenie.Teraz mam Asrocka z opisu.. działał dpbrze przez 4 dni, później się coś zaczeło pierniczyć... W windowsie odnotowuje jakieś tajemnicze zastoje... narazie staram sie dojśc co to jest...Ogólnie polecam obydwa...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do serii proców to sprawdz sobie http://www.cpudatabase.com/CPUdb/ tam znahdziesz proce z dokładnym opisem ich mozliwosci oc (oczywiście poszczególnych egzemplaży). Co do wyboru płyty to mój kuzyn miał k7s8x a teraz ma 8rda+ i raczej stawiam na epoxa. Wiem ze droższa ale wydajniejsza i oc bardzo wporzo. Można nie lubic nvidii ale nforce 2 to najlepszy wybór dla amd. Pozdro4all

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

XRLEO: jezeli tak sprawiasz sprawe i masz wystarczajaco kaski to bierz epoxa.. wiadomo NF2 ..

Kozio_17: huntkey nie wirabia? ;)

Jak zauwazyles w podpisie... jakis trefny :-) A poza tym to sam dokladnie nie wiem czy to na pewno z niego smierdzailo bo akurat jak to robilem to mamie sie ziemniaki przypalily :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...