Skocz do zawartości
wojs

KRÓL PODKRĘCANIA: 5700LE???

Rekomendowane odpowiedzi

Co sądzicie o tej karcie?

Jestem w szoku, że z 5ns pamięci ktoś wycisnął 620MHz!!!

Z rdeznia drugie tyle, co nominalnie!!!

Chyba ją kupię, bo za 500PLN

Zobaczcie sami: 250@460 core i 400@620 mem. Karta po prostu wymiata 8O

WIĘCEJ TUTAJ

http://pclab.pl/print10191.html

I TU

http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=10939

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki i za tę opinię :)

Czekam na jakieś konstruktywne argumenty.

To, że Radeony są sensowniejsze, to ja wiem, ale za 500PLN nie znajdę chyba nowego Radeona, która by miał po podkręceniu takie wyniki wydajnościowe.

A może się mylę? Ktoś ma jakąś alternatywę za TĘ cenę?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dośc dziwne te wyniki po OC. 8O no ale możliwe bo nie jedno już sie zdarzało. Ja bym sie rozejrzał za jakims Radkiem ale widze ze raczej szukasz nowej karty a nie używanej a tutaj za 500 zł to faktem fakt narazie ciezko coś wygrzebać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe Pclab drugi po Benchamrku z zalegajacymi na magazynie FX-ami :D Sorry jak kogos tym urazilem ale tak to mi wyglada . Jak mozna testujac jedna grafe przypisac calej serii jako plus "swietna podkrecalnosc" , przeciez wiadomo , ze nie kazdemu sie tak bedzie krecil... Teraz sobie wyobrazcie co sobie mysli koles , ktory zamiast dozbierac 100zl i kupic np. 9600Pro kupil to i mu sie nie kreci ? :D :wisielec:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

HEHE ładne sciemy piszą. 5ns i 620mhz?? ciekawe a co do podkrecalnosci to ja mam FX5600 gdzie gpu 325@500 i co trafil by im sie taki model tyle by napisali a wiekszosc fx idzie max gpu na 380-390mhz.

Z kreceniem to jest tak albo masz farta i cos bedzie super do podkrecania albo bedziesz mial pecha i wycisniesz po 10mhz.

Lepiej nie ryzykowac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Wintereq

HEHE ładne sciemy piszą. 5ns i 620mhz?? ciekawe a co do podkrecalnosci to ja mam FX5600 gdzie gpu 325@500 i co trafil by im sie taki model tyle by napisali a wiekszosc fx idzie max gpu na 380-390mhz.

Z kreceniem to jest tak albo masz farta i cos bedzie super do podkrecania albo bedziesz mial pecha i wycisniesz po 10mhz.

Lepiej nie ryzykowac

jak producent ustawił bardzo niskie timingi to na pewno dojdzie nawet do 600 MHz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój osiąga po O/C 4.5k w 2003 :twisted: Trzeba szukać okazji... Jeśli chcesz nówke to za ok 600 można kupić 9600Pro z dobrymi pamiątkami 8)

Hmm, a może jeszcze powiesz gdzie można tą nówke fizycznie nabyć ??

Oprócz paru sztuk Fic'a na siriusie, których już dawno nie ma, to najtaniej widziałem Saphire 9600pro za ~670zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lepiej nie ryzykowac

jak producent ustawił bardzo niskie timingi to na pewno dojdzie nawet do 600 MHz

Oczywiście że to jest możliwe. Tak dal przykładu moje ramy (sei=teci) są na kościach 7 ns a działają na ok. 215 przy dobrych timingach i 2,9V - też napiszesz że to niemożliwe?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

miałem mx440se 64 bity i szedł 250/266 @ 460/410 MHz więc ponad 180% na GPU ale nie powiedziałbym że to byął dobra karta bo w 3dmarku 2001se z duronem 800 miała 3184 pkty a mx440se 250/333@350/450 ponad 4440.

i tak samo ten 5700LE jest okrojony, ładnie się kręci ale wydajności nie ma, jak w celeronach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...