Skocz do zawartości
DeathMan

Nie działają P2P

Rekomendowane odpowiedzi

Sprecyzuj na czym polega to "niedzialanie programow p2p" oraz jakich programow probowales (i jakie komunikaty bledow itp.). Napisz czy masz jakiegos firewall'a i upewnij sie ze masz wylaczonego fw wbudowanego w xp (jesli uzywasz WinXP).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziwna sprawa skoro innym z Twojej sieci wszystko dziala...

Sprobuj uzyc Azureusa (klient bit torrenta) i zaczac sciaganie kilku roznych plikow (problemy w Azurku np. connection refused mozna wyeliminowac rejestrujac sie na stronie trackera lub jego forum, zobacz jak zachowuje sie ten klient i jakie DOKLADNIE pisze komunikaty w statusie)

Drugi program ktory uzywam - Emule - w nim rowniez nie moze pisac caly czas connecting - powinien napisac ze serwer jest pelny, serwer jest offline lub ze uplynal limit oczekiwania na polaczenie (przy wlaczeniu emule'a daj opcje połącz/connect a sam automatycznie bedzie probowal sie podpinac do kazdego z serwerow na Twojej liscie). Domyslam sie ze nie masz zewn. IP ani przekierowanych portow wiec nie zdziw sie jak czesto odpowiedzia serwera bedzie server is full (poniewaz masz tzw. LowID i troche ciezej sie podpiac pod serwery, szczegolnie te najwieksze).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale najbardziej zależy mi na Kaziee, a tam cały czas pisze "connecting". Wiem że innym w sieci działa tylko mi nie , próbowałem na różnych systemach i ciągle to samo.

EDIT - Aha, ta sama sytuacja jest jeśli chodzi o radia internetowe, tylko mi wyskakuje zawsze "timed out"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aaa wiec tu o Kazee chodzi :)

Mam jakas Kazaa Lite 2.8.4 PL ale u mnie rowniez wystepowaly problemy z polaczeniem do nodes, a nawet jak sie polaczylem to okazywalo sie ze w miare popularne kawalki mp3 mialo gora 5 osob, juz nie mowiac o sciaganych tym programem filmach - czesto tylko z nazwy tam obecnych (no chyba ze nakrecono Terminatora 3 w Szwecji z bardzo bezpruderyjnymi paniami :D)

Dla mnie Kazaa umarla...

Sprobuj sie przerzucic na inne p2p, te ktore opisalem wczesniej, a jesli chcesz koniecznie uzywac Kazy to wyprobuj jej rozne wersje (lite, diet) i raczej trzymaj sie z daleka od oficjalnej (cala w spyware i adware)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi