Skocz do zawartości
Ludwik

Reset Windowsa XP

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam problem z Windowsem XP. Przy włączaniu windowsa pasek przelatuje pare razy i w momencie gdzy ma pokazać pulpit wywala mi jakiś błąd krytyczny na niebieskiej planszy ale nie jestem w stanie powiedzieć jaki to błąd bo plansza ta tylko mignie i restetuje mi kompa. To samo sie dzieje gdy chce na nowo uruchomić instalatora Windowsa. Z góry dzięki za pomoc pozdrawiam .

Tem problem z resetowanie polega na tym że kiedy ma sie pokazać plansza w XP "zapraszamy" to w tym momencie on sie resetuje.

Czasami pokarze sie komunikat że nastąpił błąd aplikacji isass.exe podobnie gdy odpalam kompa z płyty Windows XP i chce na nowo wszystko zainstalować to w pewnym momencie sie wyłączy przy instalacji.

W biosie dałem na ustawienia optymalne i jest to bios AWARD.

Do tego mam jeszcze CErelona 1,2 Geforce 2 MX/MX 400 , Sound Blastera Live i 256 Ram płyte główną CLAYTOL CVOAT217.

prosze o jakąś podpowiedź i z góry dziękuje!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wróżką nie jestem .. ale powiem tak

ze mi to wygląda na jakiś problem sprzezetowy

z regóły winda sypie niebieskimi screnami gdy coś jest za bardzo podkrecone i system działa niestabilnie tzn .. zwiechy

moze być również winą umieranie zasialacza .. zwłaszcza zasilacze noname lubią sie psuc z niewiadomych przyczyn .,.. nie zmieniałeś czasem czegos w sprzecie , bo jak wymieniłeś to zasilacz moze juz niewyrabiać ...

jest wiele przyczyn opisz konfig i kiedy sie tak zaczło dziac .. bez przyczyny czy po jakiejś twojej ingerencji w bebechach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi