ysoner Opublikowano 30 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2004 Mój konfig Durun 1200 Mhz GeForce mx 440 64 mb 384 SDRAM Dysk 10 Gb (Segate Baracuda 7200) Win XP Mam wrażenie że mój komputer nie chodzi tak jak powinien. Gry mi jakos wolno chodzą. Wiem ze nie mam jakiegeoś super kompa ale ten cos chyba powinien potrafić. np minimalne wymagania dla gry PIII 600 MHz a mi sie ścina przy najnizszej rozdzielczośći i najniższych detalach. U kumpla smigaja gry elegancko te co u mnie sie zacinają a ma troszke gorszego PC. Co zrobić żeby go jakoś przywrócic do "uzywalności" :P Troche mnie to wkurza i licze na wasza pomoc :D dzięki z góry 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 30 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2004 A defragmentacje ostatnio robiles ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ysoner Opublikowano 30 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2004 A defragmentacje ostatnio robiles ? nigdy.... Da to dużo? A jak zrobie i dalej nie bedzie smigać ? Bo z tego co wiem to mój kumpel ma taki śmietnik na dysku że defragmentacja to z rok by trwała :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xavras Wyżryn Opublikowano 30 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2004 Pewnie, że defrag dużo daje ale powody mogą być różne. Może masz mało wolnego miejsca na dysku. Moze grafika kiepska, sam nie wiem. Acha jeszcze mi cos przyszło na mysl: moze masz rózne kości ramu i sie ze sobą gryzą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luc312 Opublikowano 30 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2004 A twoja karta graficzna ilu jest bitowa ???? jeśli 64bit to sie nie dziw to normalne... A kolega ma sdr'amy czy ddr'amy ???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ysoner Opublikowano 30 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2004 Kumpel też ma SDRAM. Defraga zrobie.. Jak sprawdzić czy karta jest 64 bitowa :?: Dużo kosztuje jakiś accelerator... ? albo co polecacie niedrogo dołożyć/wymienić w tym kompie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonzi Opublikowano 30 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2004 Tak szczerze to wszystko, jeśli grafę to procka, jeśli procka to płytę główną, a jeśli płytę to ram :? no i za tym pewnie pójdzie jeszcze zasilacz... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luc312 Opublikowano 31 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2004 Kumpel też ma SDRAM. Defraga zrobie.. Jak sprawdzić czy karta jest 64 bitowa :?: Dużo kosztuje jakiś accelerator... ? albo co polecacie niedrogo dołożyć/wymienić w tym kompie ?A wiec możesz sprawdzić poprzez program Aida... a jak chcesz wymienić podzespoły w swoim kompie to szykuj tysiaka :wink: najlepszym wyjsciem było by sprzedanie tego i kupienie całkiem nowego :roll: , albo sprzedaja karte, mobo, procka i dołusz troche i kup coś lepszego :lol: ... a i jeszce zasilacz bo pewnie masz słaby... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Souler Opublikowano 31 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2004 najlepiej to isc na calosc- format i czyszczenie radiatorow na procu i grafie, bo moze grafa sie grzeje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grappa01 Opublikowano 31 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2004 Wyłącz antyaliasiang i jeśli to to bedzie zalezalo od tego to komputer na grach bedzie smigal jak dawniej. Defragmentator nic Ci tu nie tu nie da, ewentualnie roszke przyspiszy prace kompa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...