Nicky Opublikowano 30 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2004 Przeglądałem allegro i znalazłem coś takiego: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=25945871 Miedziny radiator 80x80 za takie piąniądze, wygląda bardzo zachęcajaco. Stockowemu wentylatorowi mówimy dowidzenie i zakładamy coś cichego (wegług upodobań kto co lubi)i mamy Silent Boosta za pół ceny. Dobrze myśle?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas666 Opublikowano 30 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2004 mysle ze dobrze myslisz zreszta sam u niego kupilem ten radiatorek iwentyl, zobaczymy za okolo 4-5 dni co warte jest to cudo ( o ile poczta znowu nie da ciala :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 30 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2004 Za te pieniądze taki radiatorek ?!?! Ciekawe jak z wydajnością ale pewnie lepszy niż Volcano 7+ ;) No i zawsze można wentylatorek zmienić :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrdread Opublikowano 30 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2004 Bardzo bym prosił o napisanie na forum jak sie sprawije ten radiatorek bo tez jestem zainteresowany czymś takim Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 30 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2004 zalatuje mi tu podrobka ktoregos z radiatorow thermalrighta :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość PL4Y3R Opublikowano 30 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2004 ladnie ladnie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisio Opublikowano 30 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2004 szkoda że ten wiatraczek jest 70x70. ciezko bedzi ena to cos założyć.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 30 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2004 Mi to się on na grafie widzi :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 30 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2004 Mi to się on na grafie widzi :)mi on sie widzial , zobacz jak jest szeroki i jak blisko mobo jest rdzen w radku :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 30 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2004 Jak się popieści to sie zmieści ;) Mi się on nadal widzi. BTW - wszyscy mówili że mi SP-97 na DFI nie wejdzie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 30 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2004 mi on przypomina 800 od thermalrighta. moze jakby go troche pociac to na nb by wszedl ;] na radka styknie mi silencer ;] ogolnie za te pieniazki to fajny coolerek tylko od razu trzeba zmienic wentyl, bo nei widzi mi sie, zeby bylo on cichy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n0rbi Opublikowano 30 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2004 mi sie spodobalo, ale qmpel zauwazyl cos : WYMIARY RADIATORA: 85x83x58 mm WAGA: 375g nie malo ? (waga) w sumie krosty to niby sprawdzony sprzedawca.... a szukajac po nazwie kodowej nic nie wyskakuje w googlach... qrka lepsze to od pentagrama ? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicky Opublikowano 30 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2004 Czekam z niecierpliwością, aż ktos z forumowiczów, przetestuje ten coolerek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas666 Opublikowano 30 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2004 Czekam z niecierpliwością, aż ktos z forumowiczów, przetestuje ten coolerek.spoko juz gadalem z krostrym, zobaczymy za pare dni czy bylo warto Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jerzy Opublikowano 31 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2004 Też sie zastanawiam nad zakupem, więc napisz koniecznie jak się sprawuje :) Jak narazie znalazłem stronę, na której możecie "poczytać" o tym wynalazku: http://www.fjit.com.cn/news/21/21744-3.html :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 31 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2004 Krosty napisal, ze na tym "cudzie" na Bartku 2500@3200 ma 41 stopni. Ja mam tyle na tym co w podpisie, w dodatku z nieszlifowanym spodem. Moze na tym radiatorze mialbym 35 :P :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rork Opublikowano 31 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2004 znalazłem stronke z krzaczkami ale jest tam tez mały wykresik :) tylko do konca nie wiem co z niego wynika :) http://hardware.enet.com.cn/ediy/inforcent...09280942_2.html ale chyba jest w miare dobrze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 31 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2004 ło matko ;] mój gf4ti już łypie groźnie i w podniecie... chce mieć ten cooler ! tylko najpierw niech ktoś powie, czy: a) naprawde lustro ;] (też bym chciał swą, jak to jonas mówi, szpetną fizys obaczyć) B) jak chłodzi c) jak z umieszczeniem, jaki spodzik jest wielki naprawdę ;] d) czy to 100% miedź, czy jakaś lipa z miodem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicky Opublikowano 31 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2004 Własnie mi przyszło coś do głowy Czy zrociliście uwagę na masę tego coolerka?? 365g to typowa masa dla tej wielkości cooler tylko, że z aluminium :?, wygląda to bardzo niepokojąco. Moim zdaniem to wałem, ten ratialor jest anodowany miedzią, albo malowany. Nie wierze żeby przy takiej masie był on cały z miedzi, no way. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 1 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2004 Nie tylko na masę. Przewodność cieplna marniutka 0,41 C/W. Arctic cooling copper silent I za połowę tej ceny ma mniejszą wg. producenta 0,30 C/W, wg moich doświadczeń gdzieś koło 0,33 C/W, a ma tylko wlewkę miedzianą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n0rbi Opublikowano 1 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2004 Własnie mi przyszło coś do głowy Czy zrociliście uwagę na masę tego coolerka?? 365g to typowa masa dla tej wielkości cooler tylko, że z aluminium :?, wygląda to bardzo niepokojąco. Moim zdaniem to wałem, ten ratialor jest anodowany miedzią, albo malowany. Nie wierze żeby przy takiej masie był on cały z miedzi, no way. ja zwrocilem i pisalem o tym wyzej :P w sumie szkoda, bo nawet spox radiator wyglada, ale chyba jednak zastanowie sie nad tym pentagramem freezone :) (ktory wazy ponad 600 gram :D ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 1 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2004 nic prostszego tylko napisac maila do krostyego i się wszystko okaże ;] ja jak cykrlem poszmyralem sobie po swoim radiatorze od GF, to tez piekne aluminium sie ukazalo... ale na to to byłem przygotowany akurat =] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uff...AR Opublikowano 1 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2004 dziwne też, że gość sam nie zrobił zdjęcia, tylko poobcinał z dołu (tam gdzie jest data24/12/2003) zdjęcia z tamtego skośnookiego serwisu. pisał ktoś do niego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[cahe] Opublikowano 1 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2004 Dostalem odpowiedz od krostrego: caly miedziany (zebra spod) natomiast boki tak jak np w aero sa z aluminium w kolorze miedzi (czyli sama podporka do montazu na wiatrak) Waga 375g to dane producenta paczki na poczcie waza ok 0.5kg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość PL4Y3R Opublikowano 1 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2004 a niewie ktos czy wejdzie na to przejscioweczka 80/120 ? albo jak ktos to ma to niech poda wymiary od dziurki do dziurki :) ale i tak chyba te pentagramy beda lepsze od tego http://allegro.pl/show_item.php?item=26162507 / http://allegro.pl/show_item.php?item=26163096 <- wie ktos jak wyglada montaz tego ? tak jak zalmana czy moze ma 3 czesciowa zapinke ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisio Opublikowano 1 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2004 ale ten wiatrak ma 70x70 wiec ciężko będzie przejściówke na to dostać chyba.. ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość PL4Y3R Opublikowano 1 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2004 ale ten wiatrak ma 70x70 wiec ciężko będzie przejściówke na to dostać chyba.. ;/ale radiator ma 85x83x58 mm wiec moze mozna gdzies wcisnac srubki:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicky Opublikowano 1 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2004 ale ten wiatrak ma 70x70 wiec ciężko będzie przejściówke na to dostać chyba.. ;/ale radiator ma 85x83x58 mm wiec moze mozna gdzies wcisnac srubki:)Ale macie problemy, wyciskasz, sróbki miedzy żeberka i tyle, edzie sie trzymać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość PL4Y3R Opublikowano 1 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2004 ale ten wiatrak ma 70x70 wiec ciężko będzie przejściówke na to dostać chyba.. ;/ale radiator ma 85x83x58 mm wiec moze mozna gdzies wcisnac srubki:)Ale macie problemy, wyciskasz, sróbki miedzy żeberka i tyle, edzie sie trzymać.no ta najwyzej bedzie lubudu w karte :) wiatrak 120mm + przejsciowka malo nie waza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas666 Opublikowano 2 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2004 ok, mam juz ten wentylek, wiec sprawa 1. sa troszke krzywe listki ( ale juz je poprostowalem) 2. moj wiatrak nie jest zielony tylko czarny 3. nie jest tak glosno jak by sie mozna bylo tego spodziewac ale witrak imho troche maly i swiszcze z deczka, to go zmienie na jakis 80x80 mm np. od titana ttc-d5tb(3) jesli sie uda ? 4. spod nie jest gladki !!!, jest chropowaty i muszem dorwac papier scierny 5. ok porownanie do titana ttc-d5tb : sprzet : duronek 1400 @ athlon 2600 + ( 2087,43 mhz, fsb 166,99 mhz, 1,5 v ) plyta asrock k7s8x, temp otoczenia 22 stopnie ( pokoj), plyta na biurku razem z calym stuffem titan po 10 minutach zabawy w seti mp3 i www - 40 stopni ten miedziak - 38 stopni 6. wnioski wyglada na to ze nie bardzo sie pyli kupowac to cudo ( roznica 2 stopienie celcjusza), sprobuje zalozyc na ego miedziaka wentyl 80x80 ale nie bedzie to takie latwe (bo sruby beda juz poza obwodem albo blisko rogow), druga sprawa ze trza ten spod wyszlifowac) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...