Skocz do zawartości
ptaku666

Robal w WIN XP PRO SP1 - OCHYDA !!!

Rekomendowane odpowiedzi

Podczas szukania cracka do programu uczepił sie mnie jakis robak, tzn nie moge w ustawieniach IE6 zminic strony startowej, okno jest nie aktywne nic nie moge tam wpisac, po drugie pomyslałem sobie ze trzeba bedzie zrobic korekty w rejestrze i gdy wpisuje regedit w uruchom pokazuje mi sie okno z : "EDYCJA REJESTRU ZOSTAŁA WYŁĄCZONA PRZEZ ADMINISTRATORA SIECI" - oczywiscie to jest nie prawda, administrator mi nie zablokował edycji rejestru tylko ten kure**ki robal. Skanowałem juz antiwirem - nic, regclean - nic, norton utilities 2004 (win doctor) - tez nic nei pomogło, tak wiec prosze o pomoc was, za kazdego posta będe bardzo wdzieczny !!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sciagnij sobie Ad-aware + nowy reflist i zrob skan. Powinno pomoc.

http://www.lavasoftusa.com/support/download/

Do edycji rejestru w takim wypadku proponuje Regworks:

http://www.majorgeeks.com/download4168.html

Jezeli uda Ci sie namierzyc nazwe tego robaka/skryptu to poszukaj go na www.symantec.com tam tez moze byc cos ciekawego napisane. A jak chcesz pozbyc sie takich denerwujacych rzeczy to wskocz na inna przegladarke np. Operke. Ja kiedys tez zalapalem cos takiego jak jakas smieszna strone otwieralem i po tym postanowilem ze podziekuje juz IE 6.0 :twisted: :twisted: :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość nazywa się I-Worm.Swen . Pod XP należy w oknie "uruchom" wpisać polecenie:gpedit.msc, następnie w dziale "konfiguracja użytkownika" rozwijasz gałąż "szablony administracyjne"/system i klikasz na linię "zapobiegaj dostępowi do narzędzi edycji rejestru".W otwartym oknie właściwości zaznacz pozycję "wyłączone" i .....już.

Sprawa jest opisana w KŚ Ekspert 3/04.

Mam nadzieję ,że to pomoże.Pozdrawiam :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi