qczer Opublikowano 31 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2004 Witam Zamierzam w najbliższej przyszłosci zakupic nowy komputer. Potrzebuje go jedynie do prac biurowych w domu, czasmi moze jakas niezbyt wymagająca gra. Zastanawiam sie nad płytą Asrock k7s41gx z grafika do tego duron 1600, lub 1800. Mam pytanie odnosnie stabilnosci i jakosci podaj płyty. Cena niecałych 200 zł jest bardzo kusząca a moje wymagania zawieraja sie w niezawodnosci i stabilnosci. Z opisu wynika ze karta graficzna ma 64 Mb wiec tez powinna sobie radzic z wiekszoscia dostepnych gier( nie mowie o najnowszych strzelankach). Prosiłbym uzytkowinków forum o chociaz krotką odpowiedz co sądzą o tej płytce. Pozdrawiam :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Armadon Opublikowano 31 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2004 Stabilność płyt AsRock jest jak najbardziej dobra, a nawet bardzo dobra. W zastosowaniach niskobudżetowych nie ma jak na razie nic lepszego. Co do grafy to pamięć ma znaczenie niewielkie jeśli chodzi o wydajność. Najważniejszy jest układ graficzny, a w tym wypadku nie spodziewaj się cudów. Gry z czasów Quake3 powinny chodzić. Aha, i ta pamięć jest wydzielana z pamięci RAM. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qczer Opublikowano 31 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2004 Dzieki za info. Z ta pamiecia na grafie to nie wiedziałem ze to w ten sposob robia. Ale w moim przypadku jesli wszystko bedzie chodzic stabilnie to jest najważniejsze. Dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kozio_17 Opublikowano 31 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2004 Gry z czasów Quake3 powinny chodzić. Aha, i ta pamięć jest wydzielana z pamięci RAM. Heh a ja pamietam jam ZA TAMTYCH czasow to sie martwilem czy mi pojdzie Quake ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...