Kochan Opublikowano 26 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2002 no wlasnie - ta baracuda cos przesadza ... 45 st bylo na DMA33 bo na raidzie nie widzi smarta ani czujnika - ale mysle ze moze byc wiecej ... bezpieczne?? aha - wioatraki na HDD nie wchodza w gre - bucza jak ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczek Opublikowano 26 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2002 ja właśnie mam 43 C po tym jak komp chodził przez 10 godzin (ściąganie plików przeglądanie www) pod dyskiem mam zamontowany zwolniony wiatrak 80x80 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 26 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2002 Troszke duzo. SpeedFan pokazuje ze mialem max 38*C Moze masz duszno w budzie ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kochan Opublikowano 26 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2002 Troszke duzo. SpeedFan pokazuje ze mialem max 38*C Moze masz duszno w budzie ? caly czas otwarta ... znaczy polowa wiec obiegu pow nie ma - ale ostatnioo polozylem go na gabce - trudno - obudowa nie bedie odbierala ciepla ale za to duzo ciszej jest - jakos nie moglem go zkrecic tak zeby nie bylo wibracji w obudowie .. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczek Opublikowano 26 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2002 Moze masz duszno w budzie ? jesli chodzi o mnie to jest właśnie ten problem :cry: Mam w małej obudowie 2 dyski WD 20 Gb 5400 i BIV 40 Gb, do tego DVD, Cd-RW dośc gogącą grafe i do tego jeszcze te plączące tę taśmy :wink: cały czas mówie sobie że musze się tym zająć, kupić nową bude ale jakoś nigdy nie mam czasu. Następny komp, który będe składał a to już niebawem nie będzie miał takigo problemu :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 26 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2002 Umnie pokoj sie strasznie nagrzewa mimo zaluzji i mex temperatura na baracudzie IV 40Gb to 54 stopnie a srednio jest po 50 51 a na procku xp 1,6 mam po 48 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kochan Opublikowano 26 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2002 o to spoko - bo myslalem ze cos mu sie jescze moze stac ... a oblozenie gabka nie szkodzi ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hteb Opublikowano 26 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2002 Moja baracuda lezy na styropianie..a temperature mam 37-42.Mysle ze gabka szczegolnie nie przeszkadza... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanaka Opublikowano 26 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2002 no umnie to jest 32 jak przerzucam cos wielkiego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kochan Opublikowano 26 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2002 dziwne ze jednym dochodzi do 55 innym ponizej 40 ... ehh w zal od egzemplarza ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanaka Opublikowano 27 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2002 zalezy gdzie masz umiejscowione dyski i czy maja jakies chlodzenie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
un_ix Opublikowano 27 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2002 :arrow: moja barracuda max. osiaga 44 stopnie, przy zamknietej obudowie, a w obudowie troszke sie grzeje 8) zamierzam rzucic jakis wentyl na nia, moze da to cos ok. 2 stopni. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pretorian Opublikowano 27 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2002 ja w najwieksze upaly i w najwiekszy stres bez dodatkowego chłodzenia dla mojej U6 40GB mailem kolo 52 stopnie teraz mam chłodzonko więc dysk jest zimny jak coca cola z lodówki :roll: :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi322 Opublikowano 27 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2002 moja po zalozeniu blokow wodnych osiaga max 33-34*C, a przedtem roznie nawet do 48*C bylo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabol Opublikowano 27 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2002 Jak juz jestesmy przy temperaturze barracudy to powiedzcie ile macie stopni przy zamknietej a ile przy otwartej obudowie. Ja mam przy otwartej 43-45 stopni, a przy zamknietej 33-36 (!). Co wy na to?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 27 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2002 mój po zmianie trybu pracy na Performance podskoczył 3 - 4 stopnie. normalnie było 37 - 39 tera dochodzi do 43. W normalnej pracy (winamp 2, 3 IE) jak defragmentuje lub inne szopki odpieprzam to do 47 (to jest amxymalna temp. jaką udało mi się uzyskać) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 27 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2002 Jak juz jestesmy przy temperaturze barracudy to powiedzcie ile macie stopni przy zamknietej a ile przy otwartej obudowie. Ja mam przy otwartej 43-45 stopni, a przy zamknietej 33-36 (!). Co wy na to?? to sie nazywa dobra cyrkulacja aira w obudowie - moje gratulacje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabol Opublikowano 27 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2002 Jak juz jestesmy przy temperaturze barracudy to powiedzcie ile macie stopni przy zamknietej a ile przy otwartej obudowie. Ja mam przy otwartej 43-45 stopni, a przy zamknietej 33-36 (!). Co wy na to?? to sie nazywa dobra cyrkulacja aira w obudowie - moje gratulacje Nie wiem znowu czy taka dobra 2 wiatraki 80mm tylko mam, wiec to nie jest jakas przesada. Wy nie macie wiatrakow w obudowie :?: :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 27 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2002 Mysle ze 45 to nie jest tak duzo , jdenak zauwazylem ze bardzo duzo temp podnosi polozeniu dysku na gumie . Kolejna sprawa trzeba miec dobrze poukladane w obudowe . Ja ostatnio sie tym zajalem kupilem okragle tasmy do dysku , kabelki od zasilania schowalem tez w oslonkach , i dodalem wiatrak ktory wdmu<span style="color:red;">[ciach!]</span>e powietrze . Temp mam swietne, i spadek temp tez jest znaczny , zarowno na procu jak i na dysku . Aha nad dyskiem dodalem maly waiatraczek . I jeszcze jedno wszystkie wiatraki sa spowolnione , i co ciekawe po przyspieszeniu nia ma duzej roznicy temp ( jak przyspiesze wiatrak na procu to sie bardziej nagrzewa chipset ;) widac bardziej cieplo od proca sie rozprasza ) . Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom.O Opublikowano 27 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2002 Troszke duzo. SpeedFan pokazuje ze mialem max 38*C Moze masz duszno w budzie ? U mnie też max 38*. Tylko że dysk leży na dole obudowy i leciutko "owiewa" go 92mm wentylator. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kochan Opublikowano 27 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2002 mój po zmianie trybu pracy na Performance podskoczył 3 - 4 stopnie. normalnie było 37 - 39 tera dochodzi do 43. W normalnej pracy (winamp 2, 3 IE) jak defragmentuje lub inne szopki odpieprzam to do 47 (to jest amxymalna temp. jaką udało mi się uzyskać) jak zmienilem na perf. to glowice staly sie tak glosne ze wole juz kilka % mniej wydajnosci i duuzo ciszej.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robin64 Opublikowano 28 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2002 moje barracudy z przyczepionym z boku wentylatorem mają odpowiednio: HD0: 35*C HD1: 33*C Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...