piotrek_zet Opublikowano 6 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2004 tak apropo zajetosci pamieci w czasie gry to nie wiem skad wy bierzecie takie wyniki, ja na very high w 1024*768 na demku mam razem okolo 1.2gb zajetosci pamieci przez cala gre(swap+ram) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 6 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2004 ja sobie wczoraj odpaliłem demko to miałem samego swapa 900mb wiec :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 6 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2004 u mnie swap wynosi max 700MB 1024x768 v high a w rami w porywach 190 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jordi23 Opublikowano 6 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2004 . podkrecony radek 9500@pro dorownywal wydajnoscia niekreconymu 9700 , mowa to o kartach chodzacych na 400/660 radek 9700 390/640 radek 9500@proto jest cytat z Twojej wypowiedzi, owszem napisales (1 zdanie) ale pozniej dodales (2 zdanie) wiec .... moze zle Cie zrozumialem, za co sorka. Co do wydajnosci podkreconego radka 9500pro i nie kreconego radka 9700 dalej sie z Toba nie zgodze, akurat mialem rowniez taka sama przyjem,nosc jak Ty bawic sie karta 9500pro a potem jak widac mam juz 9700. Wlasciwie to wymienilem karte 9500pro na 9700, i jak sie domyslasz zrobilem to wlasnie z powodu wydajnosci. Niestety 2x szybsza szyna duzo daje szczegolnie w wysokich rozdzielczosciach i wlaczonym FSAA/Anizo i nie sadze zeby podkrecony radek 9500pro (no chyba ze naprawde extremalnie wysoko) byl szybszy od 9700np Calkiem mozliwe ze tak jest w niskich rozdzialkach i trybach bez fsaa/anizo. Zreszta tez robilem testy gdy sie zastanawialem nad zamiana 9500pro na 9700. wtedy jeszcze nie moglem podkrecic 9700 bo mial bios nie zmieniony dlatego porownywalem podkreconego 9500pro do 9700np. Moze Tobie inne wyniki wyszly i dlatego tak uwazasz, masz do tego prawo, ja jednak mam inne zdanie. A co do czytania Entera, osobiscie nie czytalem jeszcze zadnego numeru, kiedys czytalem chipa ale to bylo dawno jak jeszcze nie milem dostepu do netu.Teraz wole poczytac sobie forum tweka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 6 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2004 powiedzialem na poczatku " moze ogranicza mnie proc " i to ze nie gram w rozdzialkach powyzej 1024-800iles tam . oczywiscie fsaa i anizo uzywam . i w tej rozdzielczosci nie bylo praktycznie zadnej roznicy miedzy 9500@pro krecony i 9700 niekrecony . jednak ponad 100 mhz wiecej na rdzeniu i podkrecenie pamieci rownowazy brak 256 bit , zreszta chyba na benchmark.pl masz test podkreconego radka 9500@pro i jego porownanie do 9700 o ile mi nie wierzysz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jordi23 Opublikowano 6 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2004 ok luzik ja wiem swoje, Ty wiesz swoje zaden problem. A co benchmark.pl no niestety musze Cie zmartwic, ja raczej tam nie zagladam, jakos nie jest to dla mnie wiarygodny serwis, zdecydowanie wole zachodnie (anandtech,hardOCP, Rage 3D, X-bits lab, czasami Tom'sa, jedyne polskie ktore czytam to tweak i jego forum i twojepc. wiec jak napisalem, calkiem mozliwe ze w niskich rozdzialkach jest tak jak mowisz, niestety nie sprawdzalem w takich wiesz na 21" monicie nie bede uruchamial 800x600, nawet 1024 staram sie nie wlaczac chyba ze naprawde "frami" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszPaweł Opublikowano 7 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2004 Właśnie ocknołem się na dobre po wczorajszym grilowaniu. I kurcze mam problem. Chciałem sobie pogrć w inne strzelanki, i cały czas mnie razi ich grafika.... A propos mam 256 mb pliku wymiany. Mogliby się pospieszyć z Nocą kruka ..... HL2 i D3; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev-o Opublikowano 7 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2004 sora za OT, ale tomaszpaweł ile masz pkt na 3d marku na niekreconym kompie ?? :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 7 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2004 sora za OT, ale tomaszpaweł ile masz pkt na 3d marku na niekreconym kompie ?? :P ja widze ze tomaszpaweł ma mniej markow niz ja, no ale on ma Pentium4 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszPaweł Opublikowano 7 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2004 Na niekręconym kompie miałem takie wyniki: /3Dmark2001sebuild330/ Intel Pentium II 400 Mhz = 3600 AGP2x Intel Celeron 1300 Mhz = 7400 AGP1x Intel Pentium 4 3000 Mhz = 13165. AGP4x Zaznaczam, że zawsze w sterownikach karty graficznej w suwaku jakości jest wybrane ustawienie na najlepszą jakość obrazu, Czyli nie na wydajność, lub na to środkowe.... tylko na jakość. Na WindowsXP z SP1 + wszystkie updaty, kupa dodatkowych sterowników do wielu urzączeń + zawsze aktywny NIS2003 na 56.72 na P43.0Ghz mam 11600 -11700. Tak więć jest to duży spadek pod XP na 56.72 w stosunku do normalnych 13165. No ale te stery nie są pod GeF4.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 13 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2004 Obiecywalem, ze jak bede mial full to dam znac. Daje znac i gadanie lukasrza uznaje za bajki. Gram na Very high oraz woda na ultra i czasami schodzi do 15 fps. Jak jest jadka to wyraznie brakuje ramu. Ale i tak oceniam wydajnosc silnika graficznego jako swietny. Nie wiedzialem, ze moj sprzet jeszcze to potrafi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 13 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2004 Obiecywalem, ze jak bede mial full to dam znac. Daje znac i gadanie lukasrza uznaje za bajki. Gram na Very high oraz woda na ultra i czasami schodzi do 15 fps. Jak jest jadka to wyraznie brakuje ramu. Ale i tak oceniam wydajnosc silnika graficznego jako swietny. Nie wiedzialem, ze moj sprzet jeszcze to potrafi. P.S gram na high bo na v hihg tak sie dzieje , nigdzie nie psialem ze grtam na v high :] wiec nei mow ze opowiadam bajki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 13 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2004 dobra wszyscy wiedza ze gra potrzebuje przynajmniej 700iles tam mega zeby nie doczytywala z dysku , ten ma 2 razy mniej i mu spoko chodzi . nic tylko pozazdroscic , sam wlacylem wszystko na high - i na 512 byly doczyty z dysku - a nic w tle nie bylo wlaczone . wiec gadanie tego kolesia poprostu mozna olac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 13 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2004 Nie jest az tak zle. Gdy sie da na High to nie spada ponizej 20fps. Jednak dla tej grafiki gram na Very high. A to, ze czasami przytnie do 15 fps (raz na kilka minut i to przy wiekszej rzezni) to juz nie wazne bo nie wplywa na grywalnosc. Teraz wierze lukasrzowi, ze gdy mial ustawienia na High (nie na very i ultra) oraz sterowniki na obnizona jakosc to moglo mu chodzic 40 fps nonstop. A co do ramu to nie wiem. Mi doczytuje bardzo zadko. Gdy juz gram to nie ma doczytow. Gdy poczatek misji lub jakiegos nowego kawalka mapy (np. wyjscie z laboratoriow na powierzchnie) to tez musi doczytac. Powtorze to - silnik gry uwazam za swietnie zoptymalizowany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przeciwnik Opublikowano 13 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2004 Nie jest az tak zle. Gdy sie da na High to nie spada ponizej 20fps. Jednak dla tej grafiki gram na Very high. A to, ze czasami przytnie do 15 fps (raz na kilka minut i to przy wiekszej rzezni) to juz nie wazne bo nie wplywa na grywalnosc. Teraz wierze lukasrzowi, ze gdy mial ustawienia na High (nie na very i ultra) oraz sterowniki na obnizona jakosc to moglo mu chodzic 40 fps nonstop. A co do ramu to nie wiem. Mi doczytuje bardzo zadko. Gdy juz gram to nie ma doczytow. Gdy poczatek misji lub jakiegos nowego kawalka mapy (np. wyjscie z laboratoriow na powierzchnie) to tez musi doczytac. Powtorze to - silnik gry uwazam za swietnie zoptymalizowany. ja wole mieć wiecej fps a gorszą grafike. dlamnie poniżej 40 fps gra klatkuje :) każdy ma inny wzrok i inaczej to wyłapuje... gdy przechodziłem tą gre to nie patrzałem na cudowną wode, a na grywalność która była średnio dobra. co do doczytywań to prz 512 ramu prawie nic nia lagowało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 13 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2004 Dobrze, ze nie jestem maniakiem FPS :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 13 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2004 Nie jest az tak zle. Gdy sie da na High to nie spada ponizej 20fps. Jednak dla tej grafiki gram na Very high. A to, ze czasami przytnie do 15 fps (raz na kilka minut i to przy wiekszej rzezni) to juz nie wazne bo nie wplywa na grywalnosc. Teraz wierze lukasrzowi, ze gdy mial ustawienia na High (nie na very i ultra) oraz sterowniki na obnizona jakosc to moglo mu chodzic 40 fps nonstop. A co do ramu to nie wiem. Mi doczytuje bardzo zadko. Gdy juz gram to nie ma doczytow. Gdy poczatek misji lub jakiegos nowego kawalka mapy (np. wyjscie z laboratoriow na powierzchnie) to tez musi doczytac. Powtorze to - silnik gry uwazam za swietnie zoptymalizowany. :| nie no 40 fps to ja niepisalem ze mam nonstop, zdarzaja sie zgrzyty ale to chwilowe i jak napisales nie wplywaja na grywalnosc a stery mam na srodek -roznica na quality w akcji jest wogole nie zauwarzalna wszystko mam na high i woda na ultra zwykle jest znacznie wiecej jak 30fps , w zamknietych alokacjach -budynkach to 40-80fps na dworze spada do tych 30 z zadkimi zgrzytami do 20 a co do doczytywania to jak napisales,ale to rzadkosc nie przeszkadza wogole Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 13 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2004 pewnie sam zoptymalizowal kod gry - ze mu na 380 prawie nie doczytuje . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 13 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2004 pewnie sam zoptymalizowal kod gry - ze mu na 380 prawie nie doczytuje . nom :] w delphi :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 13 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2004 Jutro biorę się za v-moda mojej ti4600 :twisted: - zobaczymy na co stać jeszcze starowinkę 8) . Aktualne wyniki: 3DM01SE, 3DM03. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 13 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2004 mechl!n na ti4600 masz 15,1k ? Jaka reszta sprzetu ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 13 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2004 No właśnie- niziutkie fsb (200mhz) i słabiutkie timingi- epox rda. Mam dwa komplety sprzętu: - 8rda + noname PC3200- (max 211 fsb) - nf7 2.0 + hynix PC3200- (max 255 fsb). Do tego dwa proce- thorton2000 i tbred1700- oba dziki :twisted: . I tak wachluję tym sprzętem- akurat teraz w kompie siedzi ten gorszy... Bardziej od wyników ciekawią mnie zegary jakie osiągnę. Dawno już przestałem ścigać się na marki- do tego potrzeba detków 40.72 (IMO) a te już nie starczają do nowszych gier. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev-o Opublikowano 13 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2004 w 3d mraku widnieje GF, a w tle Ati Tool pracuje ;), co ty masz dwie grafy ?? :> na ile masz go podkreconego masz jakis link do orba bo chcialbym sobie porownac FPSy miedzy Ti4600 a moja 4200 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 13 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2004 w 3d mraku widnieje GF, a w tle Ati Tool pracuje ;), co ty masz dwie grafy ?? :> na ile masz go podkreconego masz jakis link do orba bo chcialbym sobie porownac FPSy miedzy Ti4600 a moja 4200 nie wdzisz ?? nie orb ale .. http://members.lycos.co.uk/pcmaxx/allegro/...600-3dm01se.jpg wiele progsow ati i demek chodzi pod nvidia !! tez to przerabialem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ar2r Opublikowano 13 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2004 ... wiele progsow ati i demek chodzi pod nvidia !! tez to przerabialem... takze wiele tych pod nvidie chodzi lepiej na Ati : ) bez wojenek prosze tylko :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lolek007(17) Opublikowano 13 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2004 czy na moim kompie (opis) 11300 ptk w 3D marku 2001 to dużo czy mało? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 13 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2004 mechl!n tak sie nei rozpedzaij bo mnie przegonisz i z nowu beda niezprzespane noce z 3dmakiem :P ale spokojnie ja koncze szkołę i tez robie vmody wiec ja tez bede jeszcze walczył o pkt :D a narazie o wynik jestem spokojny :D :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 14 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2004 Coraz bardziej mi sie to podoba :) Super plynnie nie mam ale mam mniej wiecej tak samo jak z AAx4 + Anizox4 w Mafia - na granicy plynnosci. Ja sie tak nauczylem grac i mi 25 fps nie przeszkadza. Co do wynikow 3dmark i przyrownywanie tego do gry w F-C. Wiadomo, ze nie gramy z takimi ustawieniami w gry z jakimi pobijamy rekordy w 3dm. Wiadomo, ze aby sie liczyc w pkt. 3dm trzeba stosowac rozne tricki dopuszczone przez publishing w compare strony Orba. Ten kto ma ok 15k w 3dm i na takich ustawieniach bedzie gral w F-C to ma super plynnie na najwyzszych ustawieniach. Ja mam blisko 14,5k w 3dm ale wiadomo na najslabszej jakosci obrazu i z kompem oraz grafa wykrecona znacznie wyzej niz gram na codzien. Na takich ustawieniach na jakich gram mam ok. 12,5-13k w 3dm i F-C chodzi na pograniczu plynnosci w 1024x768x32 wszystko na Very High oraz woda na Ultra High. Wiec taki np. PbA ze swoimi 17k w 3dm mialby minimum 50fps w tej grze, no ale jakosc wyswietlanej grafiki nawet w ustawieniach V. High w grze bylaby conajmniej smieszna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 14 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2004 ... wiele progsow ati i demek chodzi pod nvidia !! tez to przerabialem... takze wiele tych pod nvidie chodzi lepiej na Ati : ) bez wojenek prosze tylko :lol: ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 14 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2004 Tak jak pisał Kaeres- do pobijania rekordów wszystko kręci się extremalnie tylko na czas marka- moje screeny zrobiłem na wartościach, na których działam na co dzień (200x12.5, 320/720)- do tego najnowsze stery i DX9b co w przypadku 3dm01se obniża wynik o kilka setek (imo). POWER BY AMD- nie bój, nie bój :D - możesz spać spokojnie- Twojego proca nie przegonię a co za tym idzie będziesz lepszy w 3dm01se. Myślę jednak, że możemy pościgać się w 3dm03- ten mark faktycznie DUŻY nacisk kładzie na grafę- proc jest sprawą drugorzędną (sprawdzałem). Napisz please ile teraz masz w 3DM03. Na orbie wyników nie zamieszczę- kompa mam bez dostępu do neta- klepię nie od siebie. Szukając info o v-modach ti4600 znalazłem wiele sprzecznych informacji- sam będę musiał jednak sprawdzić która jest poprawna. Znów jestem pionierem (???) :wink: . Ati Tool- równie dobrze działa na ati jak i na GFach. Tak samo RivaTuner 8) . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...