wampir Opublikowano 14 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2004 Moze ja sie wezme za mody bo narazie to mam tylko tyle grafa 303/610 single fsb 247 2-2-2-11 przy dualu na 250 to by inaczej wygladalo jeszcze :twisted: :twisted: lekko ponad 15K http://service.futuremark.com/compare?2k1=7897484 PS na jakich sterach gracie na far cry ??? Jakie sa najlepsze do tej gry na gf4 ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 14 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2004 ja gram na 60.82 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampir Opublikowano 14 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2004 ja mam archaiczne 43,45 i musze powiedziec ze gra na wysokich to hohoho daleko poza zasiegiem :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 14 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2004 ja w 2003 miałem 2000 z grosze male to tez jest obłed jakis wejdn na HOF naszego forum tam jakiś koles ma niby wiecej odemnie ale porównaj jego i mój wunik cfg i ustawienie nie porównywalne wiec ciekawe jakim cudem ma wiecej odemnie :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 15 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2004 ja w 2003 miałem 2000 z grosze male to tez jest obłed jakis wejdn na HOF naszego forum tam jakiś koles ma niby wiecej odemnie ale porównaj jego i mój wunik cfg i ustawienie nie porównywalne wiec ciekawe jakim cudem ma wiecej odemnie :wink: A jak wytlumaczysz lepsze wyniki na gorszych sprzetach na Orb`ie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszPaweł Opublikowano 17 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2004 Dzisiaj odpaliłem GTA VC, 1024x768x32 AA=4, Abizo=8 i.... Gra zapiernicza 25-45 fps!!!!! średnio, żadko poniżej 20:) Po prostu Bardzo Powolny zmierzch :))))))))))))))))))) :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Araki0 Opublikowano 18 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2004 mam pytanko to jaką karte kupić do 450zł.Przecież w tym przedziale cenowym tylko GFti4 jest rozsądnym wyborem wiec nie nażekać na tę karte bo ten sprzecior to super karta za super cenę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k2 Opublikowano 18 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2004 F A R C R Y Powiem wprost: Problem: 1024x768x32 VeryHigh średnio 20FPS wg. BenchemAll 16 FPS!!! :idea: Rozwiązanie: GeForce6800GT. :?: Dlaczego? Podkręcanie GeF4 nie daje wiele... z nominalnych 250/513 na 274/553 to przyrost rzędu 1FPS!!! Oczywiste jest że tą drogą nie otrzymamy wiele. Dodatkowo faktem jest że szczegółowa analiza grafiki DX8 i DX9 daje w tym przypadku zauważalną różnicę w jakości. GeForce FX jest do bani! Każda zł wydana na niego to strata kasy. Dlaczego? Bo jego silnik 3D jest i tak za słaby co najlepiej widać w fatalnej wydajności PS2.0. Nowych gier DX9 to on raczej długo nie pociągnie. Należy bowiem sądzić że będą one i tak bardziej wymagające niż FarCry. Pozostaje tylko czekać do sierpnia i zbierać kasę na nowego 4200 czyli GeForce 6800 GT. Moim zdaniem właśnie ten model będzie godnym następcą dotychczasowego króla graczy w Polsce. Powinien on tak jak GeF4 wystarczyć przez 2-3 lata uzyskując najlepszy stosunek wydajności do ceny. Silnik DX9 zaczyna być zauważalnie wykorzystywany przez gry i będzie dominował co najmniej do 2007 roku.. Tego lata powinny ukazać się HL2 i DOOM3. Takie hity jak Gothic 3 znowu powalą szczegółowością grafiki. A propos w Gothic 2 w rozdzielczości 1024x768x32xMax detale i widoczność w scenie przy 1 kapliczce mam 18 FPS!!! Na GeF4. Normalnie jest 30-40... Dlatego Moim Zdaniem: 1. Ten kto posiada GeGorce4 jest w tej chwili szczęśliwy 2. Może przeczekać całą erę badziewnego GeForce FX i kart DX9 pierwszej generacji 3. Zbierać kasę na GeForce 6800 GT. 4. Osoba która chce kupić nową grafikę powinna czekać...niestety 5. A jeśli nie ma wyjścia i musi kupić to niech sobie odpali używanego GeF4 Pozdrowienia dla wszystkich. Wszedłem tutej bo mialem podobny kłopot, na moim sprzecie średnio miałem 15 klatek [zenada] Przy czym mam sprzet troche gorszy od twojego. nagle mnie naszlo by wyłaczyc anti aliasing i co?????????? Wydajność z 15klatek wskoczyła na 40!!!! [wiem ze dla was to zadne odkrycie] Dlaczego to żre tyle mocy obliczeniowej karty [GF 4Ti] i w sumie co to daje gdy jest włączone bo jak gram to szczeze różnicy nie widze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 18 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2004 k2, mam nadzieje ze sie zgrywasz z nas :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 18 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2004 k2, mam nadzieje ze sie zgrywasz z nas :) ja tez mam taka nadzieje :lol: P.S bede dzisiaj robil testy GEF3TI200 gainwarda i mojego gef4ti w far cry i zrobie male porownanie tych kart po O/C do tego moze dojdzie FX 5200 64bit za kilka dni :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 18 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2004 No i jestem po v-modzie. GPU- 350MHz, MEM- 750MHz (before 320/720). Zmieniłem jeszcze detki na 44.03. Wynik 3DM01se skoczył o 700pkt: http://mechlin.fm.interia.pl/15826.jpg System zasyfiony- kilka dni bawiłem się radkiem 9700- stery od niego odinstalowałem ale i tak zaleca się reinstall (a tego nie robiłem). KUSI mnie, żeby to zrobić- sztuka-dla-sztuki ale chciałbym hitnąć 16k... Może zdecyduję się też na zamianę bebechów kompa na te wydajniejsze (nf7 + hynixy)... Kupa roboty. Ktoś zainteresowany procesem v-modowania ti4600? Zamieścić zdjątka i opisa? A może do FAQ arta wysmyczyć? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 18 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2004 No i jestem po v-modzie. GPU- 350MHz, MEM- 750MHz (before 320/720). Zmieniłem jeszcze detki na 44.03. Wynik 3DM01se skoczył o 700pkt: http://mechlin.fm.interia.pl/15826.jpg System zasyfiony- kilka dni bawiłem się radkiem 9700- stery od niego odinstalowałem ale i tak zaleca się reinstall (a tego nie robiłem). KUSI mnie, żeby to zrobić- sztuka-dla-sztuki ale chciałbym hitnąć 16k... Może zdecyduję się też na zamianę bebechów kompa na te wydajniejsze (nf7 + hynixy)... Kupa roboty. Ktoś zainteresowany procesem v-modowania ti4600? Zamieścić zdjątka i opisa? A może do FAQ arta wysmyczyć? ty :> zarzuciłbys linka do tego vmoda :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 18 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2004 Na razie kilka fotografek: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 19 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2004 A ja mam małe porówanie, które własnie robiłem na dwóch kartach i czy jest to zmierz gef4ti to niewiem bo nawet niejest to zmierzch gef3,wiadomo karty nie najmłodsze ale swoja wydajnosc zapewnjaajcą płynnosc chociarzby w FC mają. Testowane karty: (obie lekko podkrecone) Karty testowane na sterach 60.82 !!! zeby niebylo dużych wynikow bo jak wiadomo stery np 44.03 oszukują ;) -Gainward GeForce 3TI 200 230MHz/500MHz -Leadtek GeForce 4 TI 4200 290MHz/600MHz Na początek porównanie wydajności samych GPU -co wnosi nowsza architektura GPU gef4ti aby test był wiarygodny zaniżyłem taktowanie gef4ti do taktowan gef3ti (230/500) -Gainward GeForce 3TI 200 230MHz/500MHz -Leadtek GeForce 4 TI 4200 230MHz/500MHz Teraz FC -Gainward GeForce 3TI 200 230MHz/500MHz -Leadtek GeForce 4 TI 4200 290MHz/600MHz -Gainward GeForce 3TI 200 230MHz/500MHz -Leadtek GeForce 4 TI 4200 290MHz/600MHz -Gainward GeForce 3TI 200 230MHz/500MHz -Leadtek GeForce 4 TI 4200 290MHz/600MHz -Leadtek GeForce 4 TI 4200 290MHz/600MHz Anizo x 8 -Gainward GeForce 3TI 200 230MHz/500MHz -Leadtek GeForce 4 TI 4200 290MHz/600MHz na ostatnim screnie zapomnialem jaką mialem bron na gef3 i jest inna ale sprawdzalem w tym wypadku nie wpływa to na ilosc fpsow nawet o 1 Jak widać na obu kartach fps jest dobry na gef3ti jednak jak sie dzieje duzo to potrafi do 15fps spaść , na gef4ti min to jakies 20fps ale to też rzadko, ogólnie na obu kartach gra sie b dobrze jednak na gef3 sredni fps jest mniejszy gdy na gef3 jest 20fps to na gef4ti jest 35, a gdy na gef3 jest 30 to gef4ti 45fps itd......srednio 15fps mamy wiecej na gef4ti jednak sa momenty gdzie roznica wynosci te 20fpsów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Stan Opublikowano 19 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2004 mechl!n - ta kostka miedzianego koloru na fotkach to GPU??? Pierwszy raz w życiu widze coś takiego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 19 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2004 mechl!n - ta kostka miedzianego koloru na fotkach to GPU??? Pierwszy raz w życiu widze coś takiego. He, he. Nie- to nie GPU- to jego druga strona (a właściwie druga strona PCB). Miedziana kostka ma za zadanie odebrać ciepło z PCB i oddać je dodatkowemu radiatorowi- temu zielonemu na zdjęciu (btw- to zdjęcie to też druga strona PCB). Wierzch karty wygląda inaczej 8) . lukasrz -> wiem że 44.03 oszukują (specjalnie szukałem info o tym)- ale wszyscy biją na nich rekordy w 3DM01SE. Jak wszyscy- to wszyscy :wink: . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Stan Opublikowano 19 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2004 No w sumie racja, nie pomyślałem że to może być radiatorek z drugiej strony. :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 19 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2004 ta miedziana kostka to miedziana kostka słuzaca do odprowadzania ciepła z 2 strony gpu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wadim Opublikowano 26 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2004 nagrałem frapsem filmik jak chodzi na gf 4 tit zreszta macie moja konfiguracje oid spodem wszsytko na high i bez aa http://213.17.230.86/~proczon/Screeny%20ka...10-15-12-85.rar jednym słowem wojna fps po wyjściu na dwór około 10-12 fps :( no nic chyba blokuje ja mocno RAM ale nie wierze ze ktos ma 384 RAMU u mu chodzi bez przyciec nawet na 512 sa małe przyciecia!! ciekawi mnie tylko czy pozmianie na radka 9800 PRO tez bedzie cieło na 256 RAM?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 26 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2004 Nawet po zmianie na 6800 Ultra ci bedzie cieło przy 256 ram bo tu nie ma znaczenia karta. Ta gra po prostu ma multum tekstur (bo jest daleki zasięg widzenia) i potrzebuje kupe MB na to, a jak brakuje ramu to trzyma to w pamięci wirtualnej na dysku i przez to sie tnie. W czym ten filmik można zobaczyć bo w każdym programie mi pisze Unknown File Format. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wadim Opublikowano 26 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2004 hmm u mnie odtwarzało to w windosows media player , dziwne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszPaweł Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Na mojej konfiguracji okazuje się że spokojnie da się grać w High w DOOM3 w rozdz. 800x600. Niezle. Optymalizacja kodu.... to jest to. A mam przecież 64 mb kartę.... Jednak GeF 4 to jest to.... A propos... niektóre tekstury w doom3 są baaaaaaaaaardzo szitowate.... Mogli sie bardziej wysilić... Gdyby nie to to gra miala by u mnie 10/10 a tak ma 9/10.... No i ten pasek przez środek twarzy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Na mojej konfiguracji okazuje się że spokojnie da się grać w High w DOOM3 w rozdz. 800x600. Niezle. Optymalizacja kodu.... to jest to. A mam przecież 64 mb kartę.... Jednak GeF 4 to jest to.... A propos... niektóre tekstury w doom3 są baaaaaaaaaardzo szitowate.... Mogli sie bardziej wysilić... Gdyby nie to to gra miala by u mnie 10/10 a tak ma 9/10.... No i ten pasek przez środek twarzy... pasek przez srodek twarzy ??? :lol: wrzuc sobie ten moj konfig do gry www.tweakpc.cjb.net/DoomConfig.zip bedziesz mial 10razy lepsza grafike , 5razy lepsza plynosc 30-60fps a 20fps to zadkosc, 1024x768x32 wszystko zo tylko mozliwe w configu właczone w grze tez wszystko na ON oprocz AA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tayler Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2004 mam pytanie do posiadaczy geforca4 ti4600. posiadam wczesniej wspomniana karte praz radka 9700pro i nie wiem ktora z nich sobie zostawic ; jasne - kazdy mi powie ze radka 9700pro bo jest w pizdu wydajniejszy ale czy jest sens miec taka karte za 540zl jak ten 4600 moze mi wystarczyc zeby pograc we wszystkie gierki na high detale nie mowiac o tym ze go jeszcze moge podkrecic a kosztowal 380 . wiec wybierajac go jestem zawsze 160zl do przodu skoro lepszej karty itak nie potrzeba . co sadzicie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OLAF_SKARPA Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2004 DOOM 3 w 1024x768 na medium wymiata :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wadim Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2004 mam pytanie do posiadaczy geforca4 ti4600. posiadam wczesniej wspomniana karte praz radka 9700pro i nie wiem ktora z nich sobie zostawic ; jasne - kazdy mi powie ze radka 9700pro bo jest w pizdu wydajniejszy ale czy jest sens miec taka karte za 540zl jak ten 4600 moze mi wystarczyc zeby pograc we wszystkie gierki na high detale nie mowiac o tym ze go jeszcze moge podkrecic a kosztowal 380 . wiec wybierajac go jestem zawsze 160zl do przodu skoro lepszej karty itak nie potrzeba . co sadzicie ?qogóle głupie pytanie, ciekawe ile ci bedzie jeszcze starczał ;] ja bym sie nie zastanawił tylko 9700 Pro, powiedz z kad ta za 540 zł ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span>?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tayler Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2004 qogóle głupie pytanie, ciekawe ile ci bedzie jeszcze starczał ;] ja bym sie nie zastanawił tylko 9700 Pro, powiedz z kad ta za 540 zł ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span>?? wiec wlasnie dlatego sie pytam bo nie wiem na jak dlugo moze 4600 jeszcze starczac a tak wogole za 540 to z ebay'a radka 9700pro kupilem :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszPaweł Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2004 W twoim konfigu od standardu różnia się te wpisy: seta s_maxSoundsPerShader "1" seta r_forceLoadImages "1" seta r_mode "5" seta image_downSizeLimit "2048" seta image_ignoreHighQuality "0" seta image_downSizeBumpLimit "2048" seta image_downSizeSpecularLimit "2048" seta image_downSizeBump "0" seta image_downSizeSpecular "0" seta image_cacheMegs "64" seta image_roundDown "0" seta image_downSize "0" seta image_lodbias "-2" seta image_anisotropy "0" seta com_purgeAll "1" seta g_showBrass "1" seta g_damageScale "0.95" co do seta image_anisotropy "0" to normalnie jest 8 i jest pogorszenie jakosci jak dasz 0 ale i duzy wzrost fps. Ja gram na 4. Ale mam pytanie: Czy ty grasz na ustawieniach medium czy high? Bo u mnie na High w 800x600 anizo4 ja mam w demo1 15.6 FPS Jak zrobilem twoj konfig to miałem 15.4 Ile ty masz w tym benchmarku? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2004 W twoim konfigu od standardu różnia się te wpisy: seta s_maxSoundsPerShader "1" seta r_forceLoadImages "1" seta r_mode "5" seta image_downSizeLimit "2048" seta image_ignoreHighQuality "0" seta image_downSizeBumpLimit "2048" seta image_downSizeSpecularLimit "2048" seta image_downSizeBump "0" seta image_downSizeSpecular "0" seta image_cacheMegs "64" seta image_roundDown "0" seta image_downSize "0" seta image_lodbias "-2" seta image_anisotropy "0" seta com_purgeAll "1" seta g_showBrass "1" seta g_damageScale "0.95" co do seta image_anisotropy "0" to normalnie jest 8 i jest pogorszenie jakosci jak dasz 0 ale i duzy wzrost fps. Ja gram na 4. Ale mam pytanie: Czy ty grasz na ustawieniach medium czy high? Bo u mnie na High w 800x600 anizo4 ja mam w demo1 15.6 FPS Jak zrobilem twoj konfig to miałem 15.4 Ile ty masz w tym benchmarku? w tescie mam ok 28fps ustawienia w grze HIGH 1024x768 wszystko w advanced ON oprocz AA wyałczylem anizo bo to jest zbedna rzecz !! a fps rosnie ze w grze caly czas mam 40fps ! daj seta image_lodbias "-2" a lepiej seta image_lodbias "-1" bo z -2 przesadzilem i obraz żyleta ! tylko to sie rozni z oryg konfigiem bo tylko te opcjie odpowiadaja za grafike :) a i gram w 1024 wyłacz anizo ! daj na off w sterze , w sterwoniku jakos grafiki mam na quality ! jak najlepsza jakosc ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszPaweł Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Fakt jak ustawiłem Anizo na zero to mam teraz 27.5 fps w 800x600 w High. Mam teraz prawie identyczne ustawienia w configu co ty. Ps jakich sterowników używasz ja 61.77 Ten -2 dużo poprawia jakość, alternatywa dla Anizo do pewnego stopnia.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...