Skocz do zawartości
Dewey

Radeon PRO, czy XT? Którą bardziej opłaca mi sie kupić?

Rekomendowane odpowiedzi

A tak przy okazji się spytam. Zainstalowałem najnowsze Catalysty i w zakładce OverDrive mam pokazaną temperaturę procesora, wynosi ona w tej chwili 37 stopni. Czy jest w normie? Jak zacznę grać, to do ilu może skoczyć? I czy karta ma w razie czego jakieś zabezpieczenia? (np. restart, zwis itp), czy też od razu dymek pójdzie? Jeśli będę musiał zainwestować w chłodzenie, to co mam kupić? Porządny cooler do obudowy, czy też coś specjalnego się na karte grafiki kupuje? Nie znam się niestety, więc pytam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

A tak przy okazji się spytam. Zainstalowałem najnowsze Catalysty i w zakładce OverDrive mam pokazaną temperaturę procesora, wynosi ona w tej chwili 37 stopni. Czy jest w normie?

Ja bym sie nie przejmował jak ma 37'C bo to temperaturka jak najbardziej w normie i swiadczy to o tym ze chłodzonko jest wystarczająco wydajne.

Cytat

Jak zacznę grać, to do ilu może skoczyć? I czy karta ma w razie czego jakieś zabezpieczenia? (np. restart, zwis itp), czy też od razu dymek pójdzie?

O ile temp wzrosnie nie powiem ci bo nie wiem ale to w duzej mieze zależy od tego co łaczy radiatorek z powiezchnia GPU(mysle ze wiecej jak 50'C nie będziesz miał pod opciażeniem). :arrow: objawem przegrzewania nie sa restarty tylko zwisy a do tego ci daleko.

Cytat

Jeśli będę musiał zainwestować w chłodzenie, to co mam kupić? Porządny cooler do obudowy, czy też coś specjalnego się na karte grafiki kupuje?

Jak będziesz chciał kręcić to cooler na grafe :arrow: Duzo ludzi poleca VGA Silencer , jest tani i wydajny.

Cytat

Nie znam się niestety, więc pytam :)

Kto pyta nie błądzi :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok a powiedz mi jeszcze tylko, co mi da włączenie opcji Overdrive Podniesie GPU na tyle na ile pozwoli mu temperatura na karcie? Czyli w taki niby "inteligentny" sposób? Dobrze głowkuje, czy też może jest zupełnie na odwrót ?:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok a powiedz mi jeszcze tylko, co mi da włączenie opcji Overdrive Podniesie GPU na tyle na ile pozwoli mu temperatura na karcie? Czyli w taki niby "inteligentny" sposób? Dobrze głowkuje, czy też może jest zupełnie na odwrót ?:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi