Misyo Opublikowano 31 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2004 Witam wszystkich. Mam taki problem. Zrobiłem zdjęcia cyfrówką, zrzuciłem na kompa. Wszytsko oki. Tylko, że miałem złą date w aparacie ustaiwoną i teraz dając na właściwości --> podsumowanie w winxp pokazuje mi takie dane jak data zrobienia, rodzaj aparatu i dużo dużo więce. W jaki sposób można edytować te informacje? Wkurza mnie ze jest zła data... a robiąc backupy zdjęć na płytke chciałbym to ładnie wszystko pozmieniać. Tylko czym? Serdecznie pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
newman XXI Opublikowano 31 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2004 Spróbuj w Total Commander / Windows Commander: zaznaczasz plik, dla którego chcesz zmienić date, wchodzisz w menu Plik->Zmień Atrybuty na dole okna które wyskoczy powinno być pole "Zmień date" POwinno działać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misyo Opublikowano 1 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2004 Zupełnie nie działa. We właściwościach mam takie informacje jak szybkość migawki, przesłona obiektywu czy rodzaj aparatu. I o te dane mi chodzi.... W podsumowaniu.... POZDRAWIAM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biolog Opublikowano 1 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2004 prawdopodobnie chodzi o dane exif. Spróbuj je edytowć w jakimś progu do grafiki. Może irfanview z odpowiednim pluginem da radę? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stiff75 Opublikowano 2 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2004 jest taki program Photo Broffsee Tools, a w nim Exif Writer za jego pomoca mozna zmienic daty w danych exif http://www.cdrom.pl/modules/mydownloads/si...php?cid=2&lid=6 i wersja dla windows xp http://www.cdrom.pl/modules/mydownloads/si...php?cid=2&lid=8 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...