Grisza Opublikowano 26 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2002 Mam troche kaski i nie wiem co wybrac. Potrzebuje wmiare szybkiej karty, o dobrej jakosci obrazu (z Radeonow zgory rezygnuje z przyczyn odemnie nie zaleznych:") . Wybralem sobie firme Gainward i moge kupic po okazyjnej cenie GAINWARD GeForce4 TI4200 PowerPack! Ultra/650 za 650 zeta nowa w sklepie z vatem albo GAINWARD GeForce4 PowerPack! Ultra/650 TV/DVI "Golden Sample" za 869 zloty z vatem. Pytania moje brzmia: 1. Ktora wybrac? 2.Ktora lepiej sie podkreca (zwarzywszy ze drozsz ma standardowe taktowanie 270/570 i pamiatki 3.3 ns) 3.Czy obie bezproblemu beda dzialac na 300/600???? Prosze o wlasne sugestie i super przemyslenia, moze ktos kto ma taka karte sie wypowie ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Highlander Opublikowano 26 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2002 Mam ten sam model (bez wyjscia TV), co prawda jakosc 2D nie jest tak dobra jak w oryginalnych radeonach (wiem bo mialem), jednak lepsza od innych GF4. Jesli nie zalezy ci na wyjsciu TV, bierz ta karte. Moj model z pamieciami EtronTech 3.5ns dziala stabilnie na 320/600 :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 26 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2002 lepiej po prostu tych dwóch kart porównać sie nie da niż jest to w tym teściku http://www.nvidia.pl/articles.html?0025-01 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 26 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2002 Ja mam to co poniżej w opisie i jestem zadowolony :D tylko mój proc jest troche zasłaby do tej grafy ale jest spoko ! :twisted: Na twoim miejscu bym brał wersje GS z tymi wszystkimi wyjściami tv itp. :D jak już wybierasz to bierz najlepszą wersję :!: :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grisza Opublikowano 26 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2002 chodzilo mi o opinie o innej karcie GAINWARD GeForce4 PowerPack! Ultra/650 TV/DVI "Golden Sample" (bez XP w nazwie , jak sie tu mozna polapac) jest ona wyposazona w 64 ddr 3.3 ns, czy kto wie jak ona sie podkreca bo u producenta napisane jest ze w trybie enhanced dziala na 270/570. Ktos wie czy to prawda Link do strony dotyczacej tej karty http://www.mmv.pl/ Procesor graficzny NVIDIA GeForce4 Ti4200 Taktowanie rdzenia 270 MHz w trybie Enhanced (250 MHz Standard) Taktowanie pamięci 570 MHz w trybie Enhanced (500 MHz Standard) Pamięć 64 MB - ilość 3.3 ns - czas dostępu DDR - podwójna prędkość transferu Gniazda VGA (gniazdo D-Sub dla monitorów CRT) DVI (dla monitorów LCD) TV (Wyjście Video / TV) !!Ma radiatory na pamieciach!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayne Opublikowano 26 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2002 jestem prawie na 100% pewien ze golden sample bedzie sie lepiej kręcic szkoda ze nie wiadomo jakiej firmy ma pamięci a jesli chodzi o 300/600 to ta tansza wersja raczej nie da rady przynajmniej na pamięciach ok 570 to koniec Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...