Skocz do zawartości
Grisza

Jaki Gainward!!!!!!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Mam troche kaski i nie wiem co wybrac. Potrzebuje wmiare szybkiej karty, o dobrej jakosci obrazu (z Radeonow zgory rezygnuje z przyczyn odemnie nie zaleznych:") . Wybralem sobie firme Gainward i moge kupic po okazyjnej cenie GAINWARD GeForce4 TI4200 PowerPack! Ultra/650 za 650 zeta nowa w sklepie z vatem albo GAINWARD GeForce4 PowerPack! Ultra/650 TV/DVI "Golden Sample" za 869 zloty z vatem. Pytania moje brzmia:

1. Ktora wybrac?

2.Ktora lepiej sie podkreca (zwarzywszy ze drozsz ma standardowe taktowanie 270/570 i pamiatki 3.3 ns)

3.Czy obie bezproblemu beda dzialac na 300/600????

Prosze o wlasne sugestie i super przemyslenia, moze ktos kto ma taka karte sie wypowie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam ten sam model (bez wyjscia TV), co prawda jakosc 2D nie jest tak dobra jak w oryginalnych radeonach (wiem bo mialem), jednak lepsza od innych GF4.

Jesli nie zalezy ci na wyjsciu TV, bierz ta karte. Moj model z pamieciami EtronTech 3.5ns dziala stabilnie na 320/600 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam to co poniżej w opisie i jestem zadowolony :D tylko mój proc jest troche zasłaby do tej grafy ale jest spoko ! :twisted:

Na twoim miejscu bym brał wersje GS z tymi wszystkimi wyjściami tv itp. :D jak już wybierasz to bierz najlepszą wersję :!: :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chodzilo mi o opinie o innej karcie GAINWARD GeForce4 PowerPack!

Ultra/650 TV/DVI "Golden Sample" (bez XP w nazwie , jak sie tu mozna polapac) jest ona wyposazona w 64 ddr 3.3 ns, czy kto wie jak ona sie podkreca bo u producenta napisane jest ze w trybie enhanced dziala na 270/570.

Ktos wie czy to prawda

Link do strony dotyczacej tej karty

http://www.mmv.pl/

Procesor graficzny NVIDIA GeForce4 Ti4200

Taktowanie rdzenia 270 MHz w trybie Enhanced (250 MHz Standard)

Taktowanie pamięci 570 MHz w trybie Enhanced (500 MHz Standard)

Pamięć 64 MB - ilość

3.3 ns - czas dostępu

DDR - podwójna prędkość transferu

Gniazda VGA (gniazdo D-Sub dla monitorów CRT)

DVI (dla monitorów LCD)

TV (Wyjście Video / TV)

!!Ma radiatory na pamieciach!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jestem prawie na 100% pewien ze golden sample bedzie sie lepiej kręcic

szkoda ze nie wiadomo jakiej firmy ma pamięci

a jesli chodzi o 300/600 to ta tansza wersja raczej nie da rady przynajmniej na pamięciach ok 570 to koniec

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...