Zielik Opublikowano 31 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2004 Oki wiec powiem tak. Mam Neo + i mam dwa kompy. NA poczatku podlaczylem Modem NEo+ do mojego kompa przez USB i za kazdym razem musialem uruchamiac polaczenie i musialem miec polaczenie utworzone zeby na innym kompie byl net. Wszystko jasne nie ?? I mogglem zakladac serwer bo komp mial dwa ip zewnetrzne i sieciowe.Tylko teraz jest problem co musze zrobic aby nie podalaczac modemu do Kompa mojego tylko do jakiegos Routera czy shewatcha nie wiem ale podlaczyc tak bym mogl nadal zakladac Serwer i zeby zostalo moje zewnetrzne IP pomocy prosze !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iNtEnSe Opublikowano 31 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2004 raju... problem jest po pierwsze nie masz stałego zewnętrznego IP - tyle o IP po drugie, nie podłączysz swojego modemu USB do żadnego routera czy switcha - pozostaje Ci spylenie go na allegro i kupienie routera z wbudowanym modemem (jeśli nie chcesz podłączać modemu do kompa - to jedyne rozwiązanie) Jak robić resztę, typu serwer za routerem + przekierowanie portów -> SZUKAJ, bo było milion razy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zielik Opublikowano 31 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2004 Mam routera z wbudowanym modemem ale jak zrobic zeby zakladac serwa ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pshem Opublikowano 31 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2004 [...] ale jak zrobic zeby zakladac serwa ? o jaki serwer ci chodzi ? www - zainstaluj apache'a. ftp - w windowsie 2k jest standardowo w xp trzeba doinstalowac (chyba na cd jest). call of duty - po porstu zaloz nowy serwer w grze. zeby ktos sie z toba polaczyl musisz sprawdzic jakie masz ip i to innym podac. ipconfig /all powienen wzszystko podac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 1 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2004 no i nie zapomniec portow przekierowac na swojego kompa :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w3rt Opublikowano 1 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2004 noose czesc kobitko =] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zielik Opublikowano 1 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2004 Wdzie ze musze napiac jesce raz od nowa patrzcie. Na poczatku mialem Neo + i modem od neostrady mailem podlaczony za pomoca usb do mojego kompa. Podlaczylem drugiego kompa do mojego i tam tesh byl internet i mogel mzakladac serwr w rózne gry. np. Call of Duty Jk2 itp. Tylko wtedy nie mialem stalego polaczenia z internetem musialem przy kazdym uruchomianiu komputera laczyc sie z internetem. I jezeli u mnie byl komp wylaczony to na drugim nie bylo internetu. Teraz linie ta co szla do modemu Neo+ mam podlaczona do Routera z Wbudowanym modemem i jest stale polaczenie z intrnetem ale nie moge zakladac Serera w rozne gry co mi radzicie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phil Opublikowano 1 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2004 Zielik noose juz napisal: przekierowac porty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zielik Opublikowano 1 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2004 Ale jak to zrobic jest tylko ta glupia skrrzynka :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w3rt Opublikowano 2 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2004 Zielik: przeczytaj instrukcje ;D Ja do mojego lucenta mam bardzo fajna.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zielik Opublikowano 2 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2004 nie ma w instrukcji jak to zrobic :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w3rt Opublikowano 2 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2004 A masz przynajmniej jak wejsc w "konfiguracje" tego? Chodzi o dostep do jakiegos shella, konfig przez http ewentualnie... Albo poszukaj na google instrukcji.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zielik Opublikowano 2 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2004 Tak moge wejsc ptrzez http i tam jest do konfigurowania pelo zeczy tylko nie wiem jak tam te porty przekierowac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iNtEnSe Opublikowano 2 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2004 przyglądnij się opcji Virtual Servers... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zielik Opublikowano 2 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2004 przygladalem i wyglada ona mniej wiecej tak i co teraz? ID Public Port Private Port Port Type Host IP Address TCP UDP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iNtEnSe Opublikowano 2 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2004 ID = numer kolejny zdefiniowanej reguły Public port = numer portu, na którym ma być widoczny serwer od strony WAN Private Port = numer portu, na którym faktycznie nadaje komp (server) Port Type = typ portu (czy TCP czy UDP) Host IP Address = IP w sieci lokalnej jaki ma serv (np. 10.0.0.13) i już, potem submit & save & restart i voila! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zielik Opublikowano 3 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2004 Private Port = numer portu, na którym faktycznie nadaje komp (server) A jaki nadaje faktycznie ??:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iNtEnSe Opublikowano 3 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2004 taki jaki sobie serwer postawisz i jak go skonfigurujesz.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...