infernalboy Opublikowano 31 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2004 Witam. Ostatnio wszedłem w posiadanie procesora AMD Athlon 1700xp AXDA1700UT3C 9809937261366 JIUHB 0307RPFW @@1999AMD. No i tak sobie pomyślałem że na moim ecsie k7vza (fsb 100 , max 113) to za wiele z niego nie wycisne.No więc przymierzam się do zakupu płyty głównej i pamięci.Moje pytanie: studiowałem to forum i studiowalem i wywnioskowalem ze "najlepszymi" plytami sa : SOLTEK 75FRN2, Abit NF7 Rev 2.0 i pare epoxów.Ale są to płyty stosunkowo drogie (przynajmniej dla mnie) więc czy istnieje jakas tańsza alternatywa dla tych plyt ktora wykorzystalaby potencjal drzemiacy w tym procesorze? na razie mam modecoma 300w ale nie wiem czy wystarczy bo w kompie siedzi jeszcze modem, sb live, karta dvb? czy pamiec twinmosa bedzie dobrym wyborem? no ale sie opisalem z gory dzieki za odpowiedz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 31 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2004 teńszej alternatywy chyba nie ma jak chcesz naprawde tania płyte to weź Asrocka co to pamieci to twin mosy to bardzo bobry wybór i zmień zasilacz jak masz bardzo mało kasy to choć feel 300.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 31 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2004 po pierwsze zmien nazwe tematu na znaczaca bo ta jest niezgodan z regulaminem po drugie .. w zaleznosci ile masz kasy to rozna plyte mozna doradzic polecam NF7 :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mysterio Opublikowano 31 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2004 Asus a7n8x i fsb 200 Twoje. Zmień też zasilacz :!: Na mobo i zasiłce nie ma co oszczędzać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
embe12 Opublikowano 1 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2004 Może głupie pytanie, ale co daje zmiana zasilacza przy "normalnym" podkręcaniu, czyli nie ekstremalnym ? A drugie pytanie, lepszy jest moj stary Feel 250 czy Codegen 300 ? Co do taniej płyty to polecam Asrocka lub np Epox 3RDA+ ( 330zł ) lub może Asus na KT600 ( 270zł ). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 1 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2004 a co to jest normalne podkrecanie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
embe12 Opublikowano 1 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2004 np 166x11 lub 166x12 na Athlon 1700+ :-) a ekstremalne to np magistrala min 220MHz :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 1 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2004 np 166x11 lub 166x12 na Athlon 1700+ :-) a ekstremalne to np magistrala min 220MHz :-) eeee to jeszcze nie extremalne :) Extremalne to np. robienie modów zeby uzyskać lepsze fsb .Jak płyta pozwala uzyskać stabilne fsb 250 mhz to w czym problem.Ale jak zadowoli Cię fsb 200 to polecam tego asusa kt600.Ew.soltek frn2l Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 1 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2004 hehe to moje 9.5x246 na zwyklym wiatraku za 50zl nazywasz extremalnym? extremalne imho to takie w ktorym wykonujesz mody plyty albo innych komponentów .. teraz mi procek lata z powodu goroca 8.5x246 @1.5v 2090mhz .. zaden extremalny oc :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
embe12 Opublikowano 1 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2004 A odnosnie tych zasilaczy ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 1 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2004 koleka latal na dobrym jiuhb 11x200 i jzu na tym spalil 5 codegenow (slownie PIĘC) na napieicu rzedu 1.65 ... ja bym tego extremalnym nie nazwał Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 1 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2004 jezeli chodzi o procki to ihmo extremal zaczyna sie powyżej napiecia 1.85V Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
embe12 Opublikowano 1 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2004 Zbaczamy z tematu pytania, ale zapewne przyda się ta wiedza :-) Czy jesli mam zamiar kręcic max 200x11 mojego JIUHB-a 1700+ ( 11x166 na 1.6v ) to jest sens szukac jakiegoś zasilacza lepszego, szkoda mi kasy, zwłaszcza że dobry zasilacz to kupe kasy, szkoda ze nie ma czegos średniego w cenie :-( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 1 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2004 szukasz czegos w maire za srednia kase to za 130-140 zlo sa do dostania modecomy .. 350W MODECOM ATX-350GTF jest to konstrukcja oparata na fortronie i zapewni ci dostateczny power tanim kosztem biorac od uwage ze codeshit kosztuje 60-70zl to oplaca sie wydac te 70zl wiecej i miec spokoj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
embe12 Opublikowano 1 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2004 Miałem na myśli własnie cene średnią, czyli 70zł bo codeshit kosztuje w krakowie 35zł :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 1 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2004 to jzu tak bardziej shit niz code :) a tak serio jak chcesz sie bawic w podkrecanie to wypadaloby zeby komp mial dobre "SERCE" .. którym jest zasilacz .. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 1 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2004 Może głupie pytanie, ale co daje zmiana zasilacza przy "normalnym" podkręcaniu, czyli nie ekstremalnym ? A drugie pytanie, lepszy jest moj stary Feel 250 czy Codegen 300 ? Co do taniej płyty to polecam Asrocka lub np Epox 3RDA+ ( 330zł ) lub może Asus na KT600 ( 270zł ). Twix Epox na KT600 -8KRAI moj JIUHB to poszedl na 2300MHz na Epoxie 8KHA+ (zdaje sie ze 16.5x140) ae juz proc wysiadal i chlodzenie na 11x166 to sie nada Abit i Epox KT266A i kazda plyta na kt333ce i nowszym chipsecie,wiec masz duzy wybor Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał1 Opublikowano 2 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2004 a czy procek athlonxp 2000+ JIUHB 0328 tez sie tak dobrze kreci, czy to tylko 1700+ tak mają?:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 2 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2004 wrózki i ich szklane kule maja wolne .. po polku mowiac SPRAWDZ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał1 Opublikowano 2 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2004 wrózki i ich szklane kule maja wolne .. po polku mowiac SPRAWDZ! nie chodzi mi o to 'ile moge podkrecic tego procka' tylko ogolnie widomo ze te z serii JIUHB kreca sie baardzo dobrze. Lecz najczesciej trafiam na ludzi ktorzy maja athlon 1700+ z tej serii, a ja chcialbym sie dowiedziec czy 2000+ tez ma takie 'wlasciwosci' :) ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mavers Opublikowano 2 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2004 Też ale raczej highend typu AIUHB sprzed 39 tyg 2003r. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dudumaster Opublikowano 4 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2004 A odnosnie tych zasilaczy ? słuchaj odnośnie zasilki to możesz dostać całkiem tanio dobrą zasilke poszukaj na allegro kolesia o nicku "haszyd" kolo naprawia zasilki i czasem ma niezłe zasilki forton-a juz w sumie przez moje ręce przeszły 3 takie a ich ceny i modele to : forton 2x 250PNP 250W żaden kode shit nie ma podejscia a dałem za sztuke 45zł (były 2 bo kupiłem sobie i mojej kobiecie raz że cisza a 2 że są o niego stabilniesze od kodeshitów , a ostatnio kiedy kupiłem epoxa radka i athlonika z opisu :D zmieniłem zasilke tak na wszelki wypadek na : fortona 300GTP i jest zajebiście a dałęm za nią 80zł 8) polecam maxymalnie myśle ze jest to najrozsądniej wydana przezemnie kasa na kompa 80zł a ile radości i CISZA :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał1 Opublikowano 4 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2004 ja kupiłem u tego gościa zasilacz za 35zł 300w co pisze na nim CRS. Cos mi sie obilo o uszy ze to jakis CWT?. Czekam tylko na nowa plyte glowna zeby go sprzwdzic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samarskun1 Opublikowano 4 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2004 ja mam jiuhb athlona 2000xp i na napięciu 1,68 nie jest stabilny jako xp 2600 więcej nie mogę ale jak bym mógł podnieść napięcie to jeszcze dużo wyżej poleciał pewnie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dudumaster Opublikowano 4 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2004 ja kupiłem u tego gościa zasilacz za 35zł 300w co pisze na nim CRS. Cos mi sie obilo o uszy ze to jakis CWT?. Czekam tylko na nowa plyte glowna zeby go sprzwdzic hmm żeby nie było za inne zasilki niż forton sprzedawane przez haszyda nie ręcze ale za fortona to co innego 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...