Rcy Opublikowano 1 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2004 Czytalem ostatnio forum i w koncu zlozylem takie cos i mam kilka pytan: Abit NF7-S Socket A nForce2, Sound, LAN 459.20 *plytka chyba ok, duzo osob ja ma i zachwala Athlon XP 2500+/333 Barton OEM 366.40 *najlepszy chyba za ta cene..czy dorzucic sporo zeby miec Athlon XP 3000+/400 Barton BOX? GeIL 1GB DDR400 Dual (2 x 512MB) 1147.00 *czy moze inny producent? *czy oplaca sie dorzucic 130zl zeby miec @500? CHIEFTEC HPC-420-302-DF 420W 329.90 *powinien to wytrzymac - jesli nie to jaki do 400zl? Sapphire Radeon 9800SE@9800Pro (256bit) DVI/TV-Out 999.00 *jest jakis lepszy modowalny Radek9800? Dysk: 160GB - tylko juz sie pogubilem w tych testach i sam juz nie wiem jaki - help? :) <najlepiej jesli by byl SATA :] > Obudowa: jaka? zamierzam troche podkrecic wiec dobre cyrkulacja powietrza by sie przydala (ale nie wiecej niz 200-250zl) To tyle, licze ze doswiadczeni uzytkownicy mi troche pomoga :) TIA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 1 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2004 Czytalem ostatnio forum i w koncu zlozylem takie cos i mam kilka pytan: Abit NF7-S Socket A nForce2, Sound, LAN 459.20 *plytka chyba ok, duzo osob ja ma i zachwala Athlon XP 2500+/333 Barton OEM 366.40 *najlepszy chyba za ta cene..czy dorzucic sporo zeby miec Athlon XP 3000+/400 Barton BOX? GeIL 1GB DDR400 Dual (2 x 512MB) 1147.00 *czy moze inny producent? *czy oplaca sie dorzucic 130zl zeby miec @500? CHIEFTEC HPC-420-302-DF 420W 329.90 *powinien to wytrzymac - jesli nie to jaki do 400zl? Sapphire Radeon 9800SE@9800Pro (256bit) DVI/TV-Out 999.00 *jest jakis lepszy modowalny Radek9800? Dysk: 160GB - tylko juz sie pogubilem w tych testach i sam juz nie wiem jaki - help? :) <najlepiej jesli by byl SATA :] > Obudowa: jaka? zamierzam troche podkrecic wiec dobre cyrkulacja powietrza by sie przydala (ale nie wiecej niz 200-250zl) To tyle, licze ze doswiadczeni uzytkownicy mi troche pomoga :) TIA 1. Płytka niech zostanie 2. Procek to tylko i wyłącznie Athlon Barton 2500+ Mobile - podkręcisz go na dobrym chłodzeniu do 2500-2600 Mhz 3. Geile ponoć nie znoszą Nforce ;) - OCZ lub Hynix 4.3 NS 4. Chief jest ok - zastanow się nad Taganem TAGAN TG480-U01 449.00 TAGAN TG380-U01 299.00 (i ten ci polecę) 5. Radka można PRO kupić za około 1100 zł (Sapphire) a ponoć 9800SE zmodowane mają jakieś małe problemy z wyświetlaniem grafiki 6. HDD np Seagate ;) 7. Buda ? taka aby ci się podobała - np modecom prostation Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam_M Opublikowano 1 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2004 co do dysku to polecam wd serie JB sam mam 80 i jest świetna co do grafy widzialem na allegro nowe karty z 23 miesieczna gwarancja testowane i modowane na pro Powercolory za 850 zeta a tu są nawet szafirki za 1075 zeta wiec 75 zeta dodaj do tych twoich co chciales przeznaczyc i nie bedzie obaw o artefakty .. uwazaj abyś nie złapał czasem 9800pro 128bit bo ostatnio sie pojawiły na rynku w atrakcyjnej cenie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rcy Opublikowano 2 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2004 Ja pozwole sobie podniesc jeszcze posta :) Chodzi mi glownie o jeszcze jakas podpowiedz co do dysku i RAMu (czy te Geile naprawde sie gryza z ta plyta - bo OCZ i Hynix sa troche drozsze) TIA ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szulima Opublikowano 2 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2004 Baracudę Baracudę :D IMHO Seagate Baracudę 160 po co ci dysk SATA na nForce? oprócz ślicznych kabelków, tj? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piaskoon Opublikowano 2 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2004 W czerwcu mają się pojawić Seagate'y z natywnym SATA. W tej chwili najwydajniejsze przy niskim chałasie są HDD Samsunga. Co do chiefteka420, to "powinien wytrzymać" :lol: Po co w ogóle pytać. A co do radeonka, to bierz SE z gwarancją że się przerobi na PRO! Nie ma korzystniejszej oferty na rynq! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 2 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2004 W czerwcu mają się pojawić Seagate'y z natywnym SATA. W tej chwili najwydajniejsze przy niskim chałasie są HDD Samsunga. Co do chiefteka420, to "powinien wytrzymać" :lol: Po co w ogóle pytać. A co do radeonka, to bierz SE z gwarancją że się przerobi na PRO! Nie ma korzystniejszej oferty na rynq! No nie wiem czy nie ma ;) Jak ja za mojego nowego radka dalem 1010zl , ze juz nie wspomne o tym , ze za 1100 mozna miec Saphire Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuBu Opublikowano 2 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2004 Baracudę Baracudę :D IMHO Seagate Baracudę 160 po co ci dysk SATA na nForce? oprócz ślicznych kabelków, tj? eh - lubie takie wypoweidzi :) SATA ejst lepsze bo : 1) ma lepsze kabelki (lepsza cyrkulacja , nie ma problemu z ukladaniem) 2) mimo wszystko szybsza - moze nie na abicie gdzie masz kontroler sata osobno ale ogólniej jest szybciej po co sie pakowac w IDE jak za tą samą cenę masz SATA. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuBu Opublikowano 2 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2004 Baracudę Baracudę :D IMHO Seagate Baracudę 160 po co ci dysk SATA na nForce? oprócz ślicznych kabelków, tj? eh - lubie takie wypoweidzi :) SATA ejst lepsze bo : 1) ma lepsze kabelki (lepsza cyrkulacja , nie ma problemu z ukladaniem) 2) mimo wszystko szybsza - moze nie na abicie gdzie masz kontroler sata osobno ale ogólniej jest szybciej po co sie pakowac w IDE jak za tą samą cenę masz SATA. czyli bierz dysk SATA i broń boze nie barakude bo bedizesz kolejnym uzyszkodnikiem co lamentuje nad głośnością łożysk :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gib Opublikowano 5 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2004 Sam posiadam bartona 2500(oemka)i plytke abita an7(uGuru)kosztowała mnie 10 pln wiecej niz zwykły abit an7.Narazie nie mam jej nic do zarzucenia.Hmm sata...w sumie i ok,ja np jade na ATA i zeby miec lepsza cyrkulacje wystarczylo pociac kable transmisyjne i mam kable ida szerkosci 1 cm .A nad pamiatkami sie sam zastanawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szulima Opublikowano 5 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2004 2) mimo wszystko szybsza - moze nie na abicie gdzie masz kontroler sata osobno ale ogólniej jest szybciej:? ogólnie? (rozmawiamy o nForce2) :? 133mb/s - to jest max całej szyny PCI Wystarczy włożyć cokolwiek na PCI i co? Na dodatek coraz więcej urządzeń jest podpiętych pod to nieszczęsne PCI - u mnie: kontroler RAID, zintegrowana sieciówka (Gigabit LAN :lol: :lol: ;-)) i kontroler SATA :?. Pomijam jak absorbujące jest to dla procesora ... Jeśli z płytą nie było kabelków SATA, to trzeba je jeszcze nabyć .... koszty rosną. Zysk ŻADEN ... hmmm .... no może nie żaden .... hot swap czy coś takiego ... . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gib Opublikowano 5 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2004 w an7 kable są dołaczone (2xsata,2xida) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...