Skocz do zawartości
yotomeczek

Dremlopodobne jakie kupić ??

Rekomendowane odpowiedzi

;] Nie wiem jak ta co pokazales, ale ja niepolecam multiszlifierek TOYA,

mialem jedna okolo 3tyg. zaczela sie przegrzewac (mało powiedziane),

w serwisie nawet powiedzieli ze nie oplaca sie naprawiac im tego. Mieli same zwroty, oddali kase. Moze to tylko "moja" seria....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

;] Nie wiem jak ta co pokazales, ale ja niepolecam multiszlifierek TOYA,

mialem jedna okolo 3tyg. zaczela sie przegrzewac (mało powiedziane),

w serwisie nawet powiedzieli ze nie oplaca sie naprawiac im tego. Mieli same zwroty, oddali kase. Moze to tylko  "moja" seria....

Dzięki za ostrzeżenie - jaką toya miała moc ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Było nie było 2 x więcej ...

ale za to masz GWARANCJE jakosci bo taka toya czy inne badziewie moze dzialac a nie musi a co Ci ze sprzetu ktory wiecej jest w serwisie niz u Ciebie

ale zastanawo sie czy na pewno jest Ci potrzebne takie urzadzenie - zapytaj czy ktos ze znajomych takiego nie ma bo zakup sprzetu za duze pieniadze do jednej roboty nie wchodzi w rachube jak tak to bierz najtanszy (jednorazowka i tak moze w serwisie pozniej lezec:) )

acha ale tarczki i tak kupuj oryginalne dremelowskie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz rok gwarancji na dremelo podobne produkty i w tym czasie najprawdopodobniej ci siadzie jak bedziesz cos modowac.

Idziesz oddajesz i albo dostajesz kase i idziesz na piwo albo dostajesz nowego i dalej jedziesz z koksem. :P

Wydawac 250zl na dremelka, gdzie nie kozysta sie czesto z niego to lekka przesada.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Było nie było 2 x więcej ...

ale za to masz GWARANCJE jakosci bo taka toya czy inne badziewie moze dzialac a nie musi a co Ci ze sprzetu ktory wiecej jest w serwisie niz u Ciebie

ale zastanawo sie czy na pewno jest Ci potrzebne takie urzadzenie - zapytaj czy ktos ze znajomych takiego nie ma bo zakup sprzetu za duze pieniadze do jednej roboty nie wchodzi w rachube jak tak to bierz najtanszy (jednorazowka i tak moze w serwisie pozniej lezec:) )

Sęk w tym że nikt nie ma :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no 20 zeta w praktikerze ;)

ja zawsze kupiuje w sklepie z art dentystycznymi ( trudne slowo ;) )

tam kosztuja 6 zeta zbrojone tarczki do ciecia

sa tez inne koncowki np do frezowania , szlifowania itp

napewno sa bardziej wytrzymale niz te do robione specjalnie do Dremla

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tylko nie toya kupiłem jedna nie działała dostałem drugą działała ok. 2 miesiące teraz nie działa bo się chyba spaliła i strasznie śmierdzi jak by się izolacja paliła. Sęk w ym że jej nie przegrzałem bo ledwo włączyłem i jeż się zepsuła zepiej kupić prawdziwy dremel a nie 3 toye

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak chcesz na 1 raz to albo zakup węża elastycznego do zwykłej wiertarki, albo za 20zł takie badziewko w elektrycznym (u mnie tego pełno się pojawiło, sam mam i nie narzekam). na 12V, mało mocy, ale tanie i do plastików/plexi/poprawek alu/miedź nadaje się w sam raz. Bloku tym nie wydziergasz.

A polecam dobrą wiertarkę i węża elastycznego - potrafi 2x tyle co reamell, bo ma jakieś 500W i rozpędza się do 75k rpm. Do cięcia budy ma jeszcze jedną zaletę: nie machasz ciężkim narzędziem, które wystarczy lekko pochylić i pójdzie juzpoza "obiecaną" linią cięcia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak chcesz na 1 raz to albo zakup węża elastycznego do zwykłej wiertarki, albo za 20zł takie badziewko w elektrycznym (u mnie tego pełno się pojawiło, sam mam i nie narzekam). na 12V, mało mocy, ale tanie i do plastików/plexi/poprawek alu/miedź nadaje się w sam raz. Bloku tym nie wydziergasz.  

A polecam dobrą wiertarkę i węża elastycznego - potrafi 2x tyle co reamell, bo ma jakieś 500W i rozpędza się do 75k rpm. Do cięcia budy ma jeszcze jedną zaletę: nie machasz ciężkim narzędziem, które wystarczy lekko pochylić i pójdzie juzpoza "obiecaną" linią cięcia.

Widziałem takie coś 130zł :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rurę? To i tak niezła cena. Za 50-70 u radzickich kompanów możesz dostać, ale nie warto. Dobra to 200zł, ale warto. Pomyśl tak, na Toyą wydasz 120zł i bedizesz się cieszył z niej do pierwszego moda. Na rurę (wiertarkę masz pewnie) wydasz 130 i będzie Ci służyć, kiedy sam bedziesz dziadkiem. Chcesz Wertelsa?

Jeśli zanabedziesz taką, co to jej różne głowice wczepić można, to najlepszy interes. Moze droższa, ale zakres nie od 1,2mm, ale od 0mm i kończy się nie na 13mm, tylko na 180mm;) I masz tanią tokareczkę;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam toye i już była 2 razy wymieniana :lol: ogulnie to jest bardzo dobry ala dremel tylko że ma bardzo słabe tryby, i on zawsze się pierd.... Ale 33000 obrotów to jest coś, tnie ładnie, tylko że nie można jej za bardzo katować bo własnie te tryby się pierd....., do blachy jest kozak, ale jak ciołem nią plexie to tnie ładnie tylko że jak ją przykatujesz mocno to topi się plexie i jest ciężko ciąć i wtedy się pieorzy :lol: Ogólnie może być :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam pytanie z inne beczki :D Mam dremelka już od 3-4 lat i nastał taki dzień kiedy musze wymienić szczotki, te wewnątrz służące do napędzania silnika, nie jestem elektornikiem ale pewnie wiecie o co chodzi. I tu pytaie gdzie moge szukać takich szczotek narzędzia.com.pl sprawdziłem :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kilka dni temu kupiłęm "dremel" Kinzo w Obi (zestaw kinzo z tarczami, elementami do szlifierki, grawerki, giętką przedłużka) za 100 zł + 2 lata gwarancji + w razie awarii wymiana natychmiastowa

Wyciąłem nim dziure w chieftecu, kizno pracował 2h z przerwą 5 min. i nawet nie zrobił się gorący :!: :!:

Gorąco polecam, bardzo mnie zaszkoczył, pozytywnie 8) :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi