yotomeczek Opublikowano 1 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2004 zamierzam kupić narzędzie dremlopodobne - wpadło mi w oko coś takiego: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=25623327 Ma ktoś ten sprzęt ?? Warto kupić ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
giusepe Opublikowano 1 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2004 ;] Nie wiem jak ta co pokazales, ale ja niepolecam multiszlifierek TOYA, mialem jedna okolo 3tyg. zaczela sie przegrzewac (mało powiedziane), w serwisie nawet powiedzieli ze nie oplaca sie naprawiac im tego. Mieli same zwroty, oddali kase. Moze to tylko "moja" seria.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 1 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2004 ;] Nie wiem jak ta co pokazales, ale ja niepolecam multiszlifierek TOYA, mialem jedna okolo 3tyg. zaczela sie przegrzewac (mało powiedziane), w serwisie nawet powiedzieli ze nie oplaca sie naprawiac im tego. Mieli same zwroty, oddali kase. Moze to tylko "moja" seria.... Dzięki za ostrzeżenie - jaką toya miała moc ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
giusepe Opublikowano 1 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2004 ;] bez kitu ale nie pamiętam ;P kupilem bo byla tania ok. 55zl :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..::SNAP::.. Opublikowano 1 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2004 nie lepiej dolozyc i kupic parwdziwego Dremla a nie cos a'la dremle ?? to wszystko to bardziew ktory predzej lub pozniej i sie sypnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dexter_oa Opublikowano 1 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2004 sorry za lenistwo, ale ile kosztuje oryginalny dremel? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..::SNAP::.. Opublikowano 1 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2004 zalezy jaka wersja :) http://www.narzedzia.com.pl/dane_szczegolo...ultiDuo%20z%208 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 1 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2004 zalezy jaka wersja :) http://www.narzedzia.com.pl/dane_szczegolo...ultiDuo%20z%208 Było nie było 2 x więcej ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rangerek Opublikowano 1 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2004 zalezy jaka wersja :) http://www.narzedzia.com.pl/dane_szczegolo...ultiDuo%20z%208 Było nie było 2 x więcej ... ale za to masz GWARANCJE jakosci bo taka toya czy inne badziewie moze dzialac a nie musi a co Ci ze sprzetu ktory wiecej jest w serwisie niz u Ciebie ale zastanawo sie czy na pewno jest Ci potrzebne takie urzadzenie - zapytaj czy ktos ze znajomych takiego nie ma bo zakup sprzetu za duze pieniadze do jednej roboty nie wchodzi w rachube jak tak to bierz najtanszy (jednorazowka i tak moze w serwisie pozniej lezec:) ) acha ale tarczki i tak kupuj oryginalne dremelowskie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 1 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2004 Masz rok gwarancji na dremelo podobne produkty i w tym czasie najprawdopodobniej ci siadzie jak bedziesz cos modowac. Idziesz oddajesz i albo dostajesz kase i idziesz na piwo albo dostajesz nowego i dalej jedziesz z koksem. :P Wydawac 250zl na dremelka, gdzie nie kozysta sie czesto z niego to lekka przesada. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 1 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2004 zalezy jaka wersja :) http://www.narzedzia.com.pl/dane_szczegolo...ultiDuo%20z%208 Było nie było 2 x więcej ... ale za to masz GWARANCJE jakosci bo taka toya czy inne badziewie moze dzialac a nie musi a co Ci ze sprzetu ktory wiecej jest w serwisie niz u Ciebie ale zastanawo sie czy na pewno jest Ci potrzebne takie urzadzenie - zapytaj czy ktos ze znajomych takiego nie ma bo zakup sprzetu za duze pieniadze do jednej roboty nie wchodzi w rachube jak tak to bierz najtanszy (jednorazowka i tak moze w serwisie pozniej lezec:) ) acha ale tarczki i tak kupuj oryginalne dremelowskie :) Sęk w tym że nikt nie ma :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..::SNAP::.. Opublikowano 1 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2004 jak kupowac to cos konkretnego a nie shit Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..::SNAP::.. Opublikowano 1 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2004 acha ale tarczki i tak kupuj oryginalne dremelowskie :)no 20 zeta w praktikerze ;) ja zawsze kupiuje w sklepie z art dentystycznymi ( trudne slowo ;) ) tam kosztuja 6 zeta zbrojone tarczki do ciecia sa tez inne koncowki np do frezowania , szlifowania itp napewno sa bardziej wytrzymale niz te do robione specjalnie do Dremla Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 1 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2004 jak kupowac to cos konkretnego a nie shit Miałeś to w rękach że od razu opluwasz ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..::SNAP::.. Opublikowano 1 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2004 mialem :) i szybko odlozylem sama budowa jest licha - jakis slabiutki plastik, wszystko trzeszczy jak przycisniesz paluchem :) lepiej nie brac takich rzeczy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 2 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2004 Swego czasu marcinsz0 sprzedawał oryginały na allegro po przystępnej cenie: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=24618895 Spytaj- może dla tweakowców ma jakąś promocję :D . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 2 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2004 tylko nie toya kupiłem jedna nie działała dostałem drugą działała ok. 2 miesiące teraz nie działa bo się chyba spaliła i strasznie śmierdzi jak by się izolacja paliła. Sęk w ym że jej nie przegrzałem bo ledwo włączyłem i jeż się zepsuła zepiej kupić prawdziwy dremel a nie 3 toye Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryba_8 Opublikowano 2 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2004 jak chcesz na 1 raz to albo zakup węża elastycznego do zwykłej wiertarki, albo za 20zł takie badziewko w elektrycznym (u mnie tego pełno się pojawiło, sam mam i nie narzekam). na 12V, mało mocy, ale tanie i do plastików/plexi/poprawek alu/miedź nadaje się w sam raz. Bloku tym nie wydziergasz. A polecam dobrą wiertarkę i węża elastycznego - potrafi 2x tyle co reamell, bo ma jakieś 500W i rozpędza się do 75k rpm. Do cięcia budy ma jeszcze jedną zaletę: nie machasz ciężkim narzędziem, które wystarczy lekko pochylić i pójdzie juzpoza "obiecaną" linią cięcia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 2 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2004 jak chcesz na 1 raz to albo zakup węża elastycznego do zwykłej wiertarki, albo za 20zł takie badziewko w elektrycznym (u mnie tego pełno się pojawiło, sam mam i nie narzekam). na 12V, mało mocy, ale tanie i do plastików/plexi/poprawek alu/miedź nadaje się w sam raz. Bloku tym nie wydziergasz. A polecam dobrą wiertarkę i węża elastycznego - potrafi 2x tyle co reamell, bo ma jakieś 500W i rozpędza się do 75k rpm. Do cięcia budy ma jeszcze jedną zaletę: nie machasz ciężkim narzędziem, które wystarczy lekko pochylić i pójdzie juzpoza "obiecaną" linią cięcia. Widziałem takie coś 130zł :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryba_8 Opublikowano 2 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2004 Rurę? To i tak niezła cena. Za 50-70 u radzickich kompanów możesz dostać, ale nie warto. Dobra to 200zł, ale warto. Pomyśl tak, na Toyą wydasz 120zł i bedizesz się cieszył z niej do pierwszego moda. Na rurę (wiertarkę masz pewnie) wydasz 130 i będzie Ci służyć, kiedy sam bedziesz dziadkiem. Chcesz Wertelsa? Jeśli zanabedziesz taką, co to jej różne głowice wczepić można, to najlepszy interes. Moze droższa, ale zakres nie od 1,2mm, ale od 0mm i kończy się nie na 13mm, tylko na 180mm;) I masz tanią tokareczkę;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
finalcell Opublikowano 2 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2004 ja miałem toje bardzo szbyko zmieniłem na orginalnego i całkiem inna rozmowa toja padła 2 razy na 3 użycia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 2 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2004 ja miałem toje bardzo szbyko zmieniłem na orginalnego i całkiem inna rozmowa toja padła 2 razy na 3 użyciaa toya ci padła bo ją katowałeś czy tak sobie padła na swoje widzi mi się :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
...:::Piter:::... Opublikowano 4 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2004 Ja mam toye i już była 2 razy wymieniana :lol: ogulnie to jest bardzo dobry ala dremel tylko że ma bardzo słabe tryby, i on zawsze się pierd.... Ale 33000 obrotów to jest coś, tnie ładnie, tylko że nie można jej za bardzo katować bo własnie te tryby się pierd....., do blachy jest kozak, ale jak ciołem nią plexie to tnie ładnie tylko że jak ją przykatujesz mocno to topi się plexie i jest ciężko ciąć i wtedy się pieorzy :lol: Ogólnie może być :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qtch Opublikowano 5 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2004 ja mam taka, jak na aukcji, tylko, ze sie nazywa t.i.p, kupilem za 99zl z koncowkami i "zaginana" przedluzka, i juz sporo dziala, nie ma problemow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartool Opublikowano 5 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2004 ja mam zwykla TOJE za 50zl w promocji.... niestety dzisiaj RIP`nela... a wcale nie byla duzo uzywana... bede musial oddac na gware ale mam okolo 250km do sklepu gdzie ja kupilem.... :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 5 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2004 Nie opłaca się jechać zaniesiesz i będą kazali ci przyjść za 21 dni tak jak mi :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartool Opublikowano 5 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2004 znaczy sie wysle do obata 70km od bialegostoq... On tam nieraz bywa wiec raczej nie bylo by problmemu.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MACIOR Opublikowano 6 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2004 Ja mam pytanie z inne beczki :D Mam dremelka już od 3-4 lat i nastał taki dzień kiedy musze wymienić szczotki, te wewnątrz służące do napędzania silnika, nie jestem elektornikiem ale pewnie wiecie o co chodzi. I tu pytaie gdzie moge szukać takich szczotek narzędzia.com.pl sprawdziłem :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 6 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2004 A to dremelek marki toya ajk tak to gratulacje dobr seria :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Warrior Opublikowano 6 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2004 Kilka dni temu kupiłęm "dremel" Kinzo w Obi (zestaw kinzo z tarczami, elementami do szlifierki, grawerki, giętką przedłużka) za 100 zł + 2 lata gwarancji + w razie awarii wymiana natychmiastowa Wyciąłem nim dziure w chieftecu, kizno pracował 2h z przerwą 5 min. i nawet nie zrobił się gorący :!: :!: Gorąco polecam, bardzo mnie zaszkoczył, pozytywnie 8) :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...