Zibi1970 Opublikowano 1 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2004 na kazdej plycie od P4 czy tez trzeba specjalnych ??? mam plyte na sisie 648 i jako ze cenowo ten prescott mi odpowiada to bym se go sprawil. sprawa dos pilna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nitro Opublikowano 1 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2004 Kurcze... Duży to problem wejść na stronę producenta płyty i poszukać listy procków kompatybilnych z twoją płytą, a jak tego nie mają, to obadać sobie, co zmieniali w BIOSach..... Jak będą wpisy, że dodali obsługę Prescottów, to chyba wiadomo, co jest grane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zibi1970 Opublikowano 1 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2004 no wiec na stronie producenta aktualizacje biosow zatrzymaly sie rok temu ! dlatego pytam tu. pozatym ja pytam ogolnie o chipset sisa 648. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamdn Opublikowano 1 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2004 Kiepsko z ta plyta SISy sa lekko do "[gluteus maximus]". Lepiej kup wolniejszego prescotta i plyte asusa (nawet asus p4pe deluxe - jest dosc tani) a jezeli masz wiecej pieniedzy to se spraw asus p4p800 deluxe pozdrawiam adamdn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zibi1970 Opublikowano 1 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2004 stary, nie ma juz wolniejszego prescotta jak 2,4 i gdyby bylo mnie stac to bym se sprawil northwooda 2,4 czy 2,66 ale one sa o 150 - 200 zl drozsze. mam tylko 600 -650 zl i nic wiecej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korodajm Opublikowano 26 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2004 Kiepsko z ta plyta SISy sa lekko do "[gluteus maximus]". Lepiej kup wolniejszego prescotta i plyte asusa (nawet asus p4pe deluxe - jest dosc tani) a jezeli masz wiecej pieniedzy to se spraw asus p4p800 deluxe P4PE NIE obsługuje Prescotów ;-( Niestety! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek666 Opublikowano 27 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2004 Kiepsko z ta plyta SISy sa lekko do "[gluteus maximus]". Lepiej kup wolniejszego prescotta i plyte asusa (nawet asus p4pe deluxe - jest dosc tani) a jezeli masz wiecej pieniedzy to se spraw asus p4p800 deluxe P4PE NIE obsługuje Prescotów ;-( Niestety! jak nie jak tak :) zresztą wyjątkowy ten Deluxe, szkoda że wczesniej o nim nie wiedzialem: http://www.asus.com.tw/support/cpusupport/...cpusupport.aspx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korodajm Opublikowano 27 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2004 No a umiesz czytać dokładnie? Link który podałes mówi o tym, że sa obsługiwane 800 FSB ale Wilmy i Northwoody ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek666 Opublikowano 28 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2004 No a umiesz czytać dokładnie? Link który podałes mówi o tym, że sa obsługiwane 800 FSB ale Wilmy i Northwoody ;-) tak umiem czytać dokładnie i p4p800 DELUXE!!! obsługuje prescotty, to te z 90nm i dopiskiem E czyli 2,8 3,0 3,2 3,4 wszystkie na 800 - tylko trzeba wgrac odpowiedni bios Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...