Skocz do zawartości
Assass!N

temperatura procka bledna??

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich mam taki problem przesmarowałem procka tzn zmieniłem mu pastę z silikonowej na srebrną i teraz w biosie pokazuje mi wyższa temp. o 10 stopni 47 (wcześniej miąłem 37 ) natomiast windowsie pokazuje ta sama co była wcześniej 37. Co zepsułem?? Na dotyk jest tak około 37

Dodam ze mam durona 850 i plyte asrock k7vm2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No niestety nic to nie pomogło dalej w biosie pokazuje 47 :/. W sumie nie widzę w tym sensu bo przecież bios i program windosowski korzystają z tego samego sensora. A i chciałem się jeszcze dowiedzieć przy jakiej temp. Durony 850 się palą (tak się pytam w celach dydaktycznych ;) )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ja mam inny problem a właściwie zmartwienie. Od kiedy wymieniłem płyte i na nowo zamontowałem wiatrak na atlonie w stresie temp. nie przekracza mi 42 st. C. 32 mam na starcie, a teraz czyli piszę sobie do was ,mam 35 ( z biosu) Wymieniłem tylko ten biały zajzajer na pastę srebrną i dodałem wyciąg pod zasiłką. Wcześniej procesor grzał się do 64st. ( przy zamkniętej obudowie). Teraz nie wiem czy taka cud pasta czy ja coś popierniczyłem przy zakładaniu czy może płyta aż tak zaniża odczyt. Fakt faktem ze zwisów nie mam, ale przy 60 stopniach też nie miałem. Moze procek umrze a ja nawed nie będę znał przyczyny??? Czy mozliwe są takie temp. na zwykłym aluminiaku???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ja mam inny problem a właściwie zmartwienie. Od kiedy wymieniłem płyte i na nowo zamontowałem wiatrak na atlonie w stresie temp. nie przekracza mi 42 st. C. 32 mam na starcie, a teraz czyli piszę sobie do was ,mam 35 ( z biosu) Wymieniłem tylko ten biały zajzajer na pastę srebrną i dodałem wyciąg pod zasiłką. Wcześniej procesor grzał się do 64st. ( przy zamkniętej obudowie). Teraz nie wiem czy taka cud pasta czy ja coś popierniczyłem przy zakładaniu czy może płyta aż tak zaniża odczyt. Fakt faktem ze zwisów nie mam, ale przy 60 stopniach też nie miałem. Moze procek umrze a ja nawed nie będę znał przyczyny??? Czy mozliwe są takie temp. na zwykłym aluminiaku???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spróbuj zrobić update bios może cos pomoże. Kumpel sobie niedawno kupił athlona 2400 i na boxowym coolerze + zwykła pasta, ma 40*C. W moim przypadku zmiana pasty na srebrną nic nie zmieniła wiec nie wiem czy cos źle posmarowałem, właśnie nie wiem czemu mi w tym biosie cos źle pokazuje :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi