mrbounce Opublikowano 1 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2004 szukam wlasnie monitora lcd z bardzo szybka matryca - zalezy mi na jak najmniejszym efekcie smuzenia. generalnie korzystam z internetu i strasznie przeszkadza mi ten efekt w przegladarce, podczas przewijania stron itd. oprocz tego troche gram w roznego rodzaju gry. filmy - rzadko, a jesli juz to przelaczone na telewizor, wiec w przypadku lcd nie jest to dla mnie wazne. :arrow: przede wszystkim bardzo szybka matryca (internet, aplikacje i gry) :arrow: duzy kat widzenia pionowy :arrow: spora ergonomia (odpowiednia nozka z maximum regulacji + ustawienia osd) :arrow: nieistotny kat widzenia poziomy (filmow nie ogladam) jakim monitorem sie zainteresowac, co obejrzec, przetestowac, co mozecie polecic... UPDATE -> chodzi mi o 17", a cena mozna powiedziec, ze nie gra roli (w pewnych granicach rozsadku) ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkelus Opublikowano 1 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2004 mój typ to samsung 172X Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limerro Opublikowano 1 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2004 najszybsza matryca to TN+Film HyDis stosowana m.in. w monitorach Hercules Pro 920 DVI, Hyundai Q17 i prawdopodobnie Hyundai L70 i jeszcze taka Iiyama jest jedna na tej matrycy - modelu nie pamietam. Ale nawet na niej przy pionowym bardzo szybkim przewijaniu strony widac minimalne delikatne smuzki, wiec calkowicie niesmuzacego monitora nie znajdziesz (ale podkreslam ze minimalne) :) Ale do gier to jak do tej pory najszybsza matryca i w grach jakichkolwiek oznak smuzenia nie zauwazylem do tej pory :) Tylko z dostepnoscia tych monitorow (poza L70) bedzie ciezko :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Opublikowano 1 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2004 gram w giery od chyba 15 lat polecam mój monitor; nie smuży WCALE ani UT 2004 ani NFS Underground naprawde 0 smug i rwania Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yahve Opublikowano 1 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2004 Potwierdzam, zero smug na tej iiyamie, ale rwania troche jest, choc nie przeszkadza w niczym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrbounce Opublikowano 2 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2004 tego herculesa to faktycznie nigdzie nie ma, wiec bralem wlasnie pod uwage iiyame e431s oraz samsunga 172x, a co myslicie o sony hx73s? co jeszcze warto obejrzec albo moze lcd-ki na jakich matrycach sa najlepsze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kowiczek Opublikowano 2 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2004 Wybor monitora LCD to chyba dylemat kazdego kto chce go kupic bo nikt konkretnie nie moze polecic jakiegos modelu. :arrow: Ten SONY ma wypasione recenzje ale na forum nie jest zbytnio lubiany. :arrow: Co do Samsunga to jest poki co chyba tylko jeden uzytkownik ktory go zachwala. :arrow: Natomiast IIYAMA jest najbardziej pospolita i sprawdzona. Co wiec wybrac :?: :?: nie wiadomo :!: :!: Ja dam swojemu czlowiekowi taka liste i zobaczymy co bedzie w stanie mi zalatwic: :arrow: EIZO L557 v L550 (ach ta stopka) :arrow: IIYAMA E431 :arrow: SAMSUNG 172X :arrow: VIEWSONIC 171B :arrow: ACER AL1731 :arrow: i zaryzykuje SONY HX73 PS. glownie bedzie mi sluzyl do internetu i grania (FC, Colin4, NFS:U), ewentualnie film ogladany w gronie max dwoch osob. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erio Opublikowano 18 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2004 Wybor monitora LCD to chyba dylemat kazdego kto chce go kupic bo nikt konkretnie nie moze polecic jakiegos modelu. :arrow: Ten SONY ma wypasione recenzje ale na forum nie jest zbytnio lubiany. :arrow: Co do Samsunga to jest poki co chyba tylko jeden uzytkownik ktory go zachwala. :arrow: Natomiast IIYAMA jest najbardziej pospolita i sprawdzona. Co wiec wybrac :?: :?: nie wiadomo :!: :!: Ja dam swojemu czlowiekowi taka liste i zobaczymy co bedzie w stanie mi zalatwic: :arrow: EIZO L557 v L550 (ach ta stopka) :arrow: IIYAMA E431 :arrow: SAMSUNG 172X :arrow: VIEWSONIC 171B :arrow: ACER AL1731 :arrow: i zaryzykuje SONY HX73 PS. glownie bedzie mi sluzyl do internetu i grania (FC, Colin4, NFS:U), ewentualnie film ogladany w gronie max dwoch osob. i co wybrales ??? bo ja dalej sie waham 172x czy iiyama Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kowiczek Opublikowano 18 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2004 Co wybralem :?: :?: Jeszcze NIC :!: :!: Zwariowac mozna z tymi LCDkami. Po wczorajszej wizycie w MM zdecydowalem sie na EIZO z tym ze jeszcze musze dozbierac kaski :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erio Opublikowano 25 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2004 ja wybralem iiyame ... dzis odbieram kolo 12 .... w mediamartk jest 172x powiem wam co lepsze jak rozpakuje swojego , 12ms samsunda czy 16 ms iiyamy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nexer Opublikowano 25 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2004 Ja kupowałem w MM lcdka - był to jeden z modeli 17" Samsung SM-172?silver. BOŻE NIE BRAĆ TEGO BADZIEWIA :| 1 sztuka z MM - a tam sobie taki spalony pikny zielony pixelki w rogu :) 2 sztuka z MM - też pikny pixelik :) 3 sztuka z MM - napewno nie spalony pixelik :> nie nie nie :> Wkurzyłem się i wzięłem NEC'a - szybka matryca - nawet za szybka jak dla mnie. Tamten monitor to był szajs - zanim wyświetlił napis Windows Xp loading to już włączał system - nie dlatego że mam szybkiego kompa (bo tak nie jest) tylko dlatego że ten badziew ma taką "szybką" reakcje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...