Skocz do zawartości
ent

Thermal SP-97 i Epox 8RDA+

Rekomendowane odpowiedzi

elo! Nie jestem pewien czy to bylo, pewnie tak, ale nie moge szukac bo w tygodniu nie mam dostepu do netu :P, teraz pisze z cafe - prosze o szybka odpowiedz :D.

Sprawa dotyczy Thermalrighta SP-97 i Epoxa 8RDA+ rev. 2.1 lub 2.2 (nie wiem dokladnie). Plytka jest na liscie kompatypilnych z tym coolerem, ale chodzi mi o to czy nie wystaje on za bardzo ponad mobo. Ma on chodzic w budzie Codegena, gdzie zasilka jest bardzo blisko plyty (Zalman 7000A nie wejdzie). Prosze o szybka odpowiedz! (Kubasik licze na Ciebie :D).

pozdro

ent

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

skoro zalman nie wejdzie to to cudo tez

masz to cudo skoro mowisz ze nie wejdzie ?

ent -> radiator wystaje 2 do 3max mm ponad mobo . jesli chcesz zamontowac wiatrak 92x92mm to zaczepy do jego montarzu wystaja okolo 6mm ponad mobo lecz to nie jest problem bo wiatrak mozesz troche przesunąc w dol .

tak wiec sam radiator wystaje 2-3mm ponad mobo :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a jak to sie ma w druga strone? czy z zalozonym niebieskim radiatorem zalmana na NB da rade go zamontowac?

ja narazie mam standartowy radiator , ale z tego co widze to raczej napewno wejdzie bo niebieski zalman jest od gory sciety i dzięki temu sie zmiesci

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wielkie dzieki chlopaki!! Ten SP-97 to ma byc prezent dla kumpla na 18-stke, dlatego sie pytam :D, chyba jednak nie uda sie zebrac funduszy na SP-97, wiec pozostanie mi SLK900 lub 947, one nie sa chyba wieksze :D, jeszcze pobadam temat.

Niemiec >> Ty masz bude Codegena i miales wczesniej Z 7000A AlCu (mam racje? :D) mozesz powiedziec czy Ci wszedl i jak daleko masz od mobo do zasilki?

pozdro

ent

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak mam bude codegena, modelu nie pamietam, ale teraz vobis laduje w nia swoje kompy, na jednej z zaslepek 5,25" ma napis vestit. jezeli pomoze Ci ja rozpoznac to masz kawalek forntu ;]

od mobo do zasilki jest ~1-1,5cm. 7000a weszlo na styk. 2-4 listki rozgiely sie lekko na boki, bo gril w poprzedniej zasilce westawal poza obrys jej obudowy.

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jezeli nei ma zasilki z wentylatorem umieszczonym od spodu to nie powinno byc problemu, poza tym w ciagu 10 dni zawsze mozna oddac jak kupisz wysylkowo i wtedy wymienisz na cosik innego.

szkoda, ze mi cyfrak sie serwisuje to zrobilbym fotke jak to wyglada.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi