Skocz do zawartości
Flack

Athlon 2000+ i jego mnoznik ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam .

To moj pierwszy post na tym forum wiec witam wszystkich serdecznie .

Chcialbym sie dowiedziec Czy moj procesor ma zablokowany na stale mnoznik . Szukajac informacji na ten temat zaczolem sie gubic ktore procesory mozna odblokowac a ktore nie . Wiec to co znalazlem na etykiecie mojego procesora : AXDA DUT3C 9855782240017 JIUHB 03 RPMV . Teraz wydaje mi sie ze jesli odblokuje procesor to bede mogl zmieniac mnoznik z poziomu Biosu na moim Epoxie 8RDA . Dobrze mi sie wydaje :oops: . I tak przy okazji jak szacujecie mozliwosci mojego procesora ?

Pozdrawiam

Flack

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

walnij mu w biosie inny mnoznik, jak sie nie odpali i trzeba bedzie skasowac cmos, no to znaczy, że nie miał odblokowanego :]. Tylko daj o 0,5 mniejszy... wtedy będziesz miał 100% pewność, bo z tego co łapię, to żeby zwiększyć powyżej 12,5 to już trzeba robić drut moda.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aaa :oops: rzeczywiscie umnkely mi dwie cyferki " 22 " wiec jest to 22 tydzien 2003 roku. Z tego co pisze @Crusio mnoznik powinien byc odblokowany , ale i tak wychodzi na to ze nie pojdzie wiecej niz 12,5 tak jak napisal @MeHow . Czyli maly bezsens bo mnoznik moge zmienic ale tyko w dol . Ok czyli bez drutu sie nie obejdzie .

A czy ktos wie jakie mozliwosci moga drzemac w tym procesorze ??

Pozdrawiam

Flack

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hm, powtórzę po raz kolejny... nigdy się do końca nie dowiesz jakie możliwości leżą w procesorze, dopóki go nie podkręcisz.

Baza podkręcalności procków na www.overclockers.com

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...