Skocz do zawartości
seelk

SIGNAL OUT OF RANGE

Rekomendowane odpowiedzi

mysle, ze masz xp i bez refreshforce

w 800x600 masz odswiezanie zauzmy 100Hz

zmieniasz rozdzielczosc, ale nie odswiezanie, a np. Twoj monitor nie obsluguje takiego duzego przy 1024x768 i pojawia sie taki blad. Jezeli nie w tym problem to napisz, gdyz ze starym monitorem (LG 15") mam taki sam problem (czasami jak wlaczam win98se to mi taki komunikat wyskakuje - bez zmiany rozdzielczosci)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten komputer pracuje akurat na Windows ME, a monitor np dla 800x600 obsługuje 120Hz, a dla 1024x768 85Hz i tak tez ustawiam czestotoliowsc i mimo to nic nie daje, grafa jest juz dosc stara jakas ATI Fury Pro Range xxx i nowych sterow to za bardzo do niej nie ma, tak samo do monitora i zupelnie nie wiem jak sobie z tym poradzic,a kiedys bylo good, moze power strip cos pomoze, jak myslicie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest jeden program który może pomóc, ale zapomniałem nazwy - zdaje mi się, że działa z wszystkimi kartami. Jak znajdę to napiszę.

edit - jest prog. o nazwie Refresh Force właśnie i z tego co pamiętam działa z każdą kartą grafiki, tylko nie wiem skąd go wziąć - kiedyś był razem z Omegami do ATI ale teraz już go nie ma.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi