seelk Opublikowano 1 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2004 Kiedy chce zmienic rozdzieloczosc lub monitora z 800x600 na 1024x768 pokazuje mis ei nastepujacy komunikat: SIGNAL OUT OF RANGE 73.0kHz 90.0Hz oraz kiedy wlaczam gre Heros 4, moj monito to CTX VL700 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wako Opublikowano 1 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2004 mysle, ze masz xp i bez refreshforce w 800x600 masz odswiezanie zauzmy 100Hz zmieniasz rozdzielczosc, ale nie odswiezanie, a np. Twoj monitor nie obsluguje takiego duzego przy 1024x768 i pojawia sie taki blad. Jezeli nie w tym problem to napisz, gdyz ze starym monitorem (LG 15") mam taki sam problem (czasami jak wlaczam win98se to mi taki komunikat wyskakuje - bez zmiany rozdzielczosci) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seelk Opublikowano 1 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2004 Ten komputer pracuje akurat na Windows ME, a monitor np dla 800x600 obsługuje 120Hz, a dla 1024x768 85Hz i tak tez ustawiam czestotoliowsc i mimo to nic nie daje, grafa jest juz dosc stara jakas ATI Fury Pro Range xxx i nowych sterow to za bardzo do niej nie ma, tak samo do monitora i zupelnie nie wiem jak sobie z tym poradzic,a kiedys bylo good, moze power strip cos pomoze, jak myslicie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 1 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2004 Na pewno grafika daje za duże odświeżanie bo monitor w OSD to napisał. PS. Do monitora wystarczy mieć w sterowniku "Monitor Plug And Play" byle nie "Monitor Domyślny". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seelk Opublikowano 1 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2004 No ale w jaki sposb zmienic te rozdzielczosc? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 2 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2004 Jest jeden program który może pomóc, ale zapomniałem nazwy - zdaje mi się, że działa z wszystkimi kartami. Jak znajdę to napiszę. edit - jest prog. o nazwie Refresh Force właśnie i z tego co pamiętam działa z każdą kartą grafiki, tylko nie wiem skąd go wziąć - kiedyś był razem z Omegami do ATI ale teraz już go nie ma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wako Opublikowano 2 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2004 http://dl.winsite.com/bin/downl?win95/sysu...|10000000036307 - tu w miare dokladny link, ale jak nie dziala wejdz tu :arrow: http://www.pagehosting.co.uk/rf/download.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...