Skocz do zawartości
redguy

przerywanie dzwieku podczas stukania w klawiature

Rekomendowane odpowiedzi

czesc

Nie moge poradzic sobie z problemem przerywania dzwieku podczas pisania, obojetnie czy w wordzie, notatniku, ie. Przytrzymanie klawisza na dluzszy czas powoduje to samo. Odinstalowalem wszelkiego rodzaju programy 'korzystajace' z dzwieku, przeinstalowywalem winamp'a 2.92 i foobar 0.8.1special, sterowniki od karty dzwiekowej 4.31, 4.24 (soundstorm na abicie NF7-S v.2.0). Nastepnie zmienilem ww sterowniki na starsze 3.13. Co dziwne, wszystko jest w porzadku gdy muzyke puszcze w jedynie slusznym :) WMP8 8O. Jedynym wyjsciem jak na razie wydaje sie reinstal systemu (XP pro SP1), czego bardzo bym nie chcial.

za wszelka pomoc wielkie dzieki :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niemialem tego problemu ale mam 2 spostrzezenia choc nieprzyjemne:

- ghost, rob gołsty to zaoszczedzisz mase czasu

- jedyny jaki ja widze sposob na zlokalizowanie problemu to reinstalacja i sprawdzania czy problem sie powtarza po zainstalowaniu kolejnego programu... mialem tak z avg7, postanowilem ze przezuce sie z darmowego avg6 na "siudemke" po pewnym czasie spostrzeglem ze mi niedziala norton system works i jakis jeszcze program niepamietam dokladnie ale jezeli sie juz za ktoryms razem wlanczaly to strasznie ciachaly no i po 4 golscie doszedlem ze to avg7 bruzdzi, musialem wrucic do 6...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam

Chcialez ozywic ten temat, poniewaz mam identyczny problem co jego autor. Oczywiscie przeinstalowalem sterowniki, kilka razy w ciagu paru miesiecy reinstalowalem xp-ka (teraz z sp2) i wciaz podczas pisania na klawiaturze mam zaklocenia dzwieku (przerywa, pierdzi itp.).

Oczywiscie kozystam z soundstorma.

Moze ktos juz sobie poradzil z tym problemem i zna jakies rozwiazanie.

Z gory dzieki za pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam

Chcialez ozywic ten temat, poniewaz mam identyczny problem co jego autor. Oczywiscie przeinstalowalem sterowniki, kilka razy w ciagu paru miesiecy reinstalowalem xp-ka (teraz z sp2) i wciaz podczas pisania na klawiaturze mam zaklocenia dzwieku (przerywa, pierdzi itp.).

Oczywiscie kozystam z soundstorma.

Moze ktos juz sobie poradzil z tym problemem i zna jakies rozwiazanie.

Z gory dzieki za pomoc.

W moim przypadku nalezalo wlaczyc opcje "Allow hardware mixing" (w Foobar2000) Preferences->Playback->Output->DirectSound. Podobnie w Winampie.

Jesli jednak to nie pomoze, poczytaj ten temat http://forum.pcmaniak.pl/ftopic8589.php&highlight=.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi