redguy Opublikowano 2 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2004 czesc Nie moge poradzic sobie z problemem przerywania dzwieku podczas pisania, obojetnie czy w wordzie, notatniku, ie. Przytrzymanie klawisza na dluzszy czas powoduje to samo. Odinstalowalem wszelkiego rodzaju programy 'korzystajace' z dzwieku, przeinstalowywalem winamp'a 2.92 i foobar 0.8.1special, sterowniki od karty dzwiekowej 4.31, 4.24 (soundstorm na abicie NF7-S v.2.0). Nastepnie zmienilem ww sterowniki na starsze 3.13. Co dziwne, wszystko jest w porzadku gdy muzyke puszcze w jedynie slusznym :) WMP8 8O. Jedynym wyjsciem jak na razie wydaje sie reinstal systemu (XP pro SP1), czego bardzo bym nie chcial. za wszelka pomoc wielkie dzieki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yenk Opublikowano 2 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2004 Czy ten problem występuje tylko w XP? Możliwe, że masz zbyt małą ilość pamięci RAM... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość igrok Opublikowano 2 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2004 niemialem tego problemu ale mam 2 spostrzezenia choc nieprzyjemne: - ghost, rob gołsty to zaoszczedzisz mase czasu - jedyny jaki ja widze sposob na zlokalizowanie problemu to reinstalacja i sprawdzania czy problem sie powtarza po zainstalowaniu kolejnego programu... mialem tak z avg7, postanowilem ze przezuce sie z darmowego avg6 na "siudemke" po pewnym czasie spostrzeglem ze mi niedziala norton system works i jakis jeszcze program niepamietam dokladnie ale jezeli sie juz za ktoryms razem wlanczaly to strasznie ciachaly no i po 4 golscie doszedlem ze to avg7 bruzdzi, musialem wrucic do 6... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mexes Opublikowano 7 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2004 witam Chcialez ozywic ten temat, poniewaz mam identyczny problem co jego autor. Oczywiscie przeinstalowalem sterowniki, kilka razy w ciagu paru miesiecy reinstalowalem xp-ka (teraz z sp2) i wciaz podczas pisania na klawiaturze mam zaklocenia dzwieku (przerywa, pierdzi itp.). Oczywiscie kozystam z soundstorma. Moze ktos juz sobie poradzil z tym problemem i zna jakies rozwiazanie. Z gory dzieki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 8 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2004 Zmien w biosie APIC MPS (Czy jakos tak) z 1.1 na 1.4 lub odwrotnie i przeinstaluj system. :) Bedzie good. Mialem podobnie na zintegrowanej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redguy Opublikowano 9 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2004 witam Chcialez ozywic ten temat, poniewaz mam identyczny problem co jego autor. Oczywiscie przeinstalowalem sterowniki, kilka razy w ciagu paru miesiecy reinstalowalem xp-ka (teraz z sp2) i wciaz podczas pisania na klawiaturze mam zaklocenia dzwieku (przerywa, pierdzi itp.). Oczywiscie kozystam z soundstorma. Moze ktos juz sobie poradzil z tym problemem i zna jakies rozwiazanie. Z gory dzieki za pomoc. W moim przypadku nalezalo wlaczyc opcje "Allow hardware mixing" (w Foobar2000) Preferences->Playback->Output->DirectSound. Podobnie w Winampie. Jesli jednak to nie pomoze, poczytaj ten temat http://forum.pcmaniak.pl/ftopic8589.php&highlight=. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mexes Opublikowano 9 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2004 W moim przypadku nalezalo wlaczyc opcje "Allow hardware mixing" (w Foobar2000) Preferences->Playback->Output->DirectSound. Podobnie w Winampie. WIELKIE dzieki! Chyba pomoglo. (Jak Ty na to wpadles?) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...