ŻuRu Opublikowano 2 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2004 Uptime - gotowy jesteś podjąć wyzwanie ? kliknij tutaj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 2 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2004 Windows XP: max 27 dni, teraz: 18. Linux: max: 165 dni (potem powycinałem sobie wszyste metody dostępu ;]), teraz: 38 dni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 2 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2004 WInda XP: 14 dni (byloby wiecej al jechalem do domu na swieta) http://republika.pl/kejos/tweak/uptime.jpg a zeby bylo smiesznie Duron 850 i ECS K7VZA to zrobil .. :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 2 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2004 20 dni W tym czasie zrobilem duzo.. wlaczylem i wylaczylem obsluge quoty na NTFS i pare innych ciekawych rzeczy. Po restarcie system byl do wymiany :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 2 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2004 ostatnio wylaczam bo nie ma co robic ;] ps. kodowanie na stronie sie sypie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajgon Opublikowano 2 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2004 ParanoiK - w Linuxie wysoki uptime to zadna sztuka. Wyzwaniem jest utrzymac uptime w windowsie np. na poziomie 2 dni, przy intensywnym uzytkowaniu ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 2 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2004 utrzymanie uptime na linuxie to jednak jest sztuka :P zawsze sie chce sprawdzic co nowego w jajku/paczu ;) http://www.uptime-project.net/page.php?page=toplist Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajgon Opublikowano 2 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2004 763 dni :shock: o zesz ty pieczrka :mrgreen: i to na win 2k :shock: - mowilem ze 2k najlepsza z wind ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 2 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2004 ja skromnie - 11 dni - zawsze ktos z hdd przylezie :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 2 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2004 ja skromnie - 11 dni - zawsze ktos z hdd przylezie :/i w czym problem ? :) pod win bez problemu pod lin nie chcialo mi sie jeszcze bawic ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 2 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2004 rozwin temat bo nie usmiecha mi sie kupowanie kieszeni na usb :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
donio Opublikowano 2 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2004 Miałem kiedyś 15 dni ale nie zrobiłem skrina Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 2 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2004 16 godzin. Prąd jest drogi, do tego zasilacz nie dałby mi spać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 2 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2004 rozwin temat bo nie usmiecha mi sie kupowanie kieszeni na usb :|ale jaki sys ? pod 2k wylaczasz magistrale, podpinasz, wlaczasz, wykrywa. odpinasz w odwrotnej kolejnosci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 2 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2004 hmm musze pokombinowac :) bo pomysl ciekawy - pod xp tez zadziala - dzieki za pomysl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireblade3 Opublikowano 2 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2004 :) - ludzie jezeli liczyc hibernacje (a wtedy tego typu programy sie nie resetuja) to ja moge wam strzelic 2-3 tyg (po takim czasie konieczny jest manual reebot :) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 2 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2004 tylko podepnij/odepnij dysk po hibernacji i odpal kompa - bad idea Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireblade3 Opublikowano 2 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2004 no wlasnie nie bardzo bo ja tak czesto robilem - nie mozna odpiac dysku na ktorym zapisuje pliki ale u mnie jest to ten sam dysk na ktorym mam system :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 2 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2004 no nie zupelnie - w ogole nie powinno sie mieniac fizycznego stan systemu - thrust me :) - oki dosc teogo off topica Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 2 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2004 no nie zupelnie - w ogole nie powinno sie mieniac fizycznego stan systemu - thrust me :) - oki dosc teogo off topicano nie zupelnie - w ogole nie powinno sie mieniac fizycznego stan systemu - thrust me :) - oki dosc teogo off topica Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 2 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2004 ParanoiK - w Linuxie wysoki uptime to zadna sztuka. Wyzwaniem jest utrzymac uptime w windowsie np. na poziomie 2 dni, przy intensywnym uzytkowaniu ;] 19 dni w windowsie xp przy bardzo intensywnym użytkowaniu. Średnio ~70-80 procesów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajgon Opublikowano 2 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2004 Ej... kantujesz... tak sie nie da ;] Wiem co ja mialem z moim XP. Czym podboostowac XP zeby uzyskac taka stabilnosc i unikac zapychania sie pamieci ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 2 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2004 Zacząć od rejestru i wywalenia niepotrzebnych usług. http://www.uptime-project.net/page.php?pag...ofile&uid=27342 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 2 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2004 Uco? Bu? Ale tak dla kompletnego betona bym prosił. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zoltar Opublikowano 2 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2004 7, lub 8 dni... XP. Chodził ok, ale zabrakło prądu :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phobosq Opublikowano 2 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2004 ja chyba 19 dni raz, drugi raz 16.... nie dalo sie wytrzymac w pokoju i chodzilem spac do dziewczyny..... aaaa pierwsze na 2k drugie na XP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 2 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2004 Chyba ogarniam - chodzi o czas używania systemu bez wyłączania ni resetu, po którym to czasie włączenie Paintbrusha nie powoduje wysypania wszystkiego łącznie z napisem "Można teraz bezpiecznie wyłączyć komputer"? Jeśli o to chodzi, to nie mam się czym popisywać - 2 albo 3 dni, już teraz nie pomnę, w czasie których zwaliło mi się do jaskini trzech kolegów z odległych marchii południowych i którzy, przytargawszy dysk 40GB podjęli się ambitnego zadania ściągnięcia wszystkich zasobów Internetu. Jeden spał, jeden ściągał, jeden się nudził. I tak na trzy zmiany, ja tylko donosiłem paszę i piwo oraz bezskutecznie zachęcałem (skoro już się pofatygowali kilkaset kilometrów) do zwiedzenia tego i owego. Bezskutecznie, wtedy stałe łącze to jeszcze był pewien luksus, który należało wyzyskać do końca. Ech, kawalerskie czasy :> Aha, winda 98 bez SE, jeśli to o czymś świadczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 2 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2004 Nie ma to jak mirror kaazy ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phobosq Opublikowano 2 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2004 ze co prosze?? :) nie mow ze chciales cos takiego zrobic.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 3 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2004 Średnio ~70-80 procesów.Eeee?? Nie wierze :D dawaj tasklist /FO list | grep -c "Image Name:" ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...