Skocz do zawartości
ŻuRu

Uptime

Rekomendowane odpowiedzi

no nie zupelnie - w ogole nie powinno sie mieniac fizycznego stan systemu - thrust me :) - oki dosc teogo off topicano nie zupelnie - w ogole nie powinno sie mieniac fizycznego stan systemu - thrust me :) - oki dosc teogo off topica

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ParanoiK - w Linuxie wysoki uptime to zadna sztuka. Wyzwaniem jest utrzymac uptime w windowsie np. na poziomie 2 dni, przy intensywnym uzytkowaniu ;]

19 dni w windowsie xp przy bardzo intensywnym użytkowaniu. Średnio ~70-80 procesów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba ogarniam - chodzi o czas używania systemu bez wyłączania ni resetu, po którym to czasie włączenie Paintbrusha nie powoduje wysypania wszystkiego łącznie z napisem "Można teraz bezpiecznie wyłączyć komputer"?

Jeśli o to chodzi, to nie mam się czym popisywać - 2 albo 3 dni, już teraz nie pomnę, w czasie których zwaliło mi się do jaskini trzech kolegów z odległych marchii południowych i którzy, przytargawszy dysk 40GB podjęli się ambitnego zadania ściągnięcia wszystkich zasobów Internetu. Jeden spał, jeden ściągał, jeden się nudził. I tak na trzy zmiany, ja tylko donosiłem paszę i piwo oraz bezskutecznie zachęcałem (skoro już się pofatygowali kilkaset kilometrów) do zwiedzenia tego i owego. Bezskutecznie, wtedy stałe łącze to jeszcze był pewien luksus, który należało wyzyskać do końca. Ech, kawalerskie czasy :>

Aha, winda 98 bez SE, jeśli to o czymś świadczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi