Skocz do zawartości
Mysterio

Fantazje na temat samochodu za 60tys (wydzielone ;)

Rekomendowane odpowiedzi

Honda Honda Honda :!: Tylko Civic lub Prelude :arrow: http://www.webcom.com/wv/prelude/gallery.html. Kuzyn mial Civic Type-R (b. zadki okaz) a teraz rozbija sie Prelude (ostatnia generacja '97) i auta nie do zajechania, a po za tym mimo swoich lat prezentuja sie swietnie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Orientuje się ktoś ile może kosztować Toyota Supra, Mazda RX 7 lub Honda S 2000 u Japońców :?:

Chodzi mi oczywiście o używane auta.

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=26129524

Konichwa!

Chcesz sprowadzić fure z Japoni? ...a czy oni czasem nie mają kyerownicy po prawej stronie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Orientuje się ktoś ile może kosztować Toyota Supra, Mazda RX 7 lub Honda S 2000 u Japońców :?:

Konichwa!

Chcesz sprowadzić fure z Japoni? ...a czy oni czasem nie mają kyerownicy po prawej stronie?

Ta akurat jest pod Poznaniem :) Tylko ta cena, ekhm....:?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Konichwa!

Ta akurat jest pod Poznaniem :) Tylko ta cena, ekhm....:?

no ta tak, ale zapytałes o ceny u Japończyków...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mając 60.000 kupiłbym sobie "BEJE" M3 z silnikiem MPOWER... o mocy 286KM z rocznika 1993-96 ...

- sluchaj kupujac autko trzeba brac pod uwage to czy:

-- jezdzisz nim na dluuuugie trasy? wiadomo ergonomiczny silnik

-- chcesz poszpanowac przed kolezankami? wiadomo jakis zaje..wygląd...

-- autko ma sluzyc do jazdy tylko po mieście? hmm

rozwaz rozne aspekty... poszukaj forum ktore sie w tym specjalizuje... i wybierz... majac taka kase masz dosc duzy wybor... a wybor zalezy od gustu zwlaszcza...

ja kupujac autko patrzam sie na:

wygląd

osiągi

co na to autko powiedza moi koledzy? mam nadzieje ze ich zagne

wygoda... czy mi sie bedzie podobalo i czy przypadkiem za miesiac go niezmienie na co innego...

a co do kosztow beznzyny... juz jest tak droga ze z silnikiem 1.6 czy 3.0 wychodzisz "tylko" 2x drozej a tak czy inaczej za benzyne trzeba placic... niezaleznie od poj. silnika...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mając 60.000 kupiłbym sobie "BEJE" M3 z silnikiem MPOWER... o mocy 286KM z rocznika 1993-96 ...

(...) 

ja kupujac autko patrzam sie na:

wygląd

osiągi

co na to autko powiedza moi koledzy? mam nadzieje ze ich zagne

wygoda... czy mi sie bedzie podobalo i czy przypadkiem za miesiac go niezmienie na co innego...

a co do kosztow beznzyny... juz jest tak droga ze z silnikiem 1.6 czy 3.0 wychodzisz "tylko" 2x drozej a tak czy inaczej za benzyne trzeba placic... niezaleznie od poj. silnika...

Heh, to co zaznaczyłem to lechutko dresiarskie podejście ;) (no offence), ale z resztą się całkowicie zgadzam - mam podobne podejście ;)

A co do tematu - nie mam dużego doświadczenia z japońcami, ale znajomi mieli najpierw Almerę, potem kupili nową Primerę i są raczej zadowoleni - nie słyszałem o jakichś większych usterkach czy czymś w tym stylu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dla mnie tylko mitsubishi lancer evo 6:lol: tylko nie wiem po ile chodza lepszej fury do ostrej jazdy z japoni nie znajdziesz :wink:

...no a Skyline GTR? Silnik wytrzymuje 1200KM, napęd na 4 koła, skrętna tylna oś...

sluchaj seryjnie produkowane samochody a nie jakies gtr :lol: tez bym mogl wystawic lancera wrc :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wiesz- Lancer Evo 6 to jest już b. szybki samochód, miałem z nim do czyniena i nie sądze, żeby taki msamochodem jeździł w Szwajcarii/Niemczech emeryt. Kupić za 60 tys. piękny, szybki ale DOBITY samochód jakoś mi nie pasuje ;) Poza tym w statystykach bezawayjności jakoś szczególnie nie wypada najlepiej :( Tutaj przodują Nissany, Toyoty, Subaru ( ten ostatni jest zbyt paliwozerny, wiec odpada). Mazda jakoś do zaoferowania za wiele nie ma, acz model 3 i 6 są piękne, ale raczej z lupą szukać ( ostatnie modele- 6 -ka na pewno dużo droższa niż 60 tys.)

A i wiadomo- rocznik najlepiej od 2000 roku lub nowszy,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nissan Skyline to imo fajna bryka.... jak chcecie to moge wam sprzedać Nissana Micre '88 w niezłym stanie (czyt. na chodzie :lol: ) :D

a teraz tak serio... uparliście sie na japończyki, a ja zaproponuje Jaguara V8Xj Dołączona grafika

imo fajne auto, ładne i w najtańszej wersji 15 tys. USD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odgrzebałem sobie temat, bo dzisiaj sie zawziąłem ( i w czoraj tez :P) zeby odszukać nazwe samochodu, ktory mi sie baaardzo podoba. Samochodem tym okazał sie Nissan Silvia, którego zawsze widzałem tylko stuningowanego w japońskich filmach o driftach i takich tam. Pozdejmowane znaczki, troche spojlerów i ni<span style="color:red;">[ciach!]</span>a wiadomo co to za fura.

Ale dlaczego to tu piszę? Ktoś się pytał ile kosztuje spowadzenie auta z japoni: http://www.j-garage.com/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Stawiam na Suprę. Mam sentyment do Toyoty. W Polsce niepamiętam już kto (zgubiłem link), ale ktoś poważany w półświatku ścigantów robi wersję 900KM i ma to być najszybszy samochód na 400m w Polsce!

A ta wersja z 2F2Furiosus (pomarańczowa) to po prostu cudo!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Stawiam na Suprę. Mam sentyment do Toyoty. W Polsce niepamiętam już kto (zgubiłem link), ale ktoś poważany w półświatku ścigantów robi wersję 900KM i ma to być najszybszy samochód na 400m w Polsce!

A ta wersja z 2F2Furiosus (pomarańczowa) to po prostu cudo!

Ten ktoś od supry to Pan Piotr z Intercarsu, Supra ma 949 koni na zawody na wyścigowym paliwie, a na ulice coś ponad 600. Jakiś typ specjalnie ze stanów przyleciał, żeby stroić supre. Supra narazie kręci raczej wysokie 11 na slickach, z racji tego że nie mamy prawdziwego dragstripu w Polsce. Jest to auto które na dragstripie powinno uderzyć 10 moze 9 sekund.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi