dżordż Opublikowano 29 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2004 Tak jest - zalezy mi na podkrecaniu, ale nie na biciu rekordow w o/c :) Procesor jaki zamierzam osadzic w plycie to P4 2,8 GHz i dobrze bybylo, gdyby mozna go podkrecic do 3,6 GHz - czy moge osiagnac taki wynik na plycie Asusa :?: I ostatnie pytanie - ktora z tych plyt jest bardziej wydajna :?: Sam się zastanawiałem nad Abitem albo Asusem ale brakło mi kasy i kupiłem Gigabyte 8ik1100 na i875P i ....jestem zadowolony. Dałem za nią 530zł i do tego dokupiłem P4 2,8 E. Bez żadnych specjalnych modyfikacji podkręciłem go do 3,5GHz na Vcore 1,415 i chodził w Prime 95 przez 4 godziny bez błędów (powyżej 3,5GHz jeszcze nie sprawdzałem ale na boxowym wentylu osiągnął 75 stopni i był w 100% stabilny :D ). Wydajność tej płyty jest taka jak Asusa albo Abita sprawdzałem na kilku płytach min IC7MAX3 i Asus P4C800. Jak masz kasę to bierz IC7MAX3 lub ew tego P4P800 bo od P4C800 wydajnością się właściwie nie różni a nawet jest lepszy. A jak nie masz kasy to polecam Gigabyte :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...